• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kokan tüller ve perdeler!

Liona Esposito

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2014
4.858
10.575
408
Kızlar 1 hafta önce tüllerimi ve kenarlarındaki fonları makineye atıp yıkadım taktım ama ertesi gün sasımsı bi şekilde kokmaya başladı, böyle kötü kötü koktu.
Internette araştırdım yumuşatıcı kullanımı sasımsı bi koku yapar demişler. Halbuki annemin evinde biz yumuşatıcı kullanırdık ama hiçte öyle olmazdı mis gibi yumuşatıcı kokardı.

Neyse çıkardım tekrar yumuşatıcı olmadan sadece deterjanla yıkadım, hatta bi durulama fazladan yaptım. Ama yine aynı koku.

Başına böyle bi şey gelen var mı? Her deterjan her tüle perdeye gelmiyor mu?
Neyle yıkayım ben bunları da böyle kötü koku yapmasın? Mis gibi kokmasını da beklemiyorum artık kötü koku yapmasın yeter. Bir de ben 30 dk da 30 derecede yıkadım bunun bi alakası var mıdır ki?
Bana çözüm bulun yoksa çıldırıcam:deli::kızgın:

Bir de 40 derecede yıkayın, koku gidebilir o zaman. Benim çamaşırların kokusundan şikayet ettiğimde annemin söylediği çözümdü, o zamandan beri 40 derecede yıkıyorum. Gerçi perde de farklı mıdır bilmiyorum, ama işe yarayabilir.

Niye öyle bir koku var bilmiyorum. Ama ben tül perde yıkarken Ariel beyazlar için toz deterjan, kosla vanish tül beyazlaticı ve kosla tül parlatici (sıvı bir ürün kola etkili yazıyor üzerinde) kullanıyorum. Yumuşatıcı dökmüyorum. Yumuşatıcı gözüne parlatıcı koyuyorum çünkü.

Perdelerinizi makinaya atın ve makinanin içine 1 kalıp beyaz sabun koyun hem tertemiz yapıyor hem yumuşacık. Birde perdeleri makinadan çıkarır çıkarmaz dısarida kurutmadan takın o zaman ütü de gerekmez.

Ben önce kısa programa atıyorum ..su aldıktan bir iki tur sonra durduruyorum..suda o sarımsı kirler tülden akıyor..bir saat kadar rahat suda kalıyor ..sonra tekrar çalıştırıyorum..o program bitince normal tül için programı kullanıyorum yumuşatıcıda kullanıyorum..tertemiz ve mis gibi yumuşatıcı kokuyor...

Kızlar 1 hafta önce tüllerimi ve kenarlarındaki fonları makineye atıp yıkadım taktım ama ertesi gün sasımsı bi şekilde kokmaya başladı, böyle kötü kötü koktu.
Internette araştırdım yumuşatıcı kullanımı sasımsı bi koku yapar demişler. Halbuki annemin evinde biz yumuşatıcı kullanırdık ama hiçte öyle olmazdı mis gibi yumuşatıcı kokardı.

Neyse çıkardım tekrar yumuşatıcı olmadan sadece deterjanla yıkadım, hatta bi durulama fazladan yaptım. Ama yine aynı koku.

Neyle yıkayım ben bunları da böyle kötü koku yapmasın? Mis gibi kokmasını da beklemiyorum artık kötü koku yapmasın yeter. Bir de ben 30 dk da 30 derecede yıkadım bunun bi alakası var mıdır ki?
Ben makinanın perde ayarında yıkuyorum 40 derecede yani birde cosla tül kullanıyorum hiç yumuşatıcı koymam koku da olmadı hiç siz 40 ta deneyip cosla ile atın birde umarım koku gider

40 dereceyi deneyin birde yumuşatıcıyı durulama suyuna mı katıyorsunuz yoksa ilk çalıştırdığınızda mı?

Bana programınız kısa gibi geldi

Bir de çok koymayın tülü

Deterjanı da azıcık atın

Sıkışık olup yıkanıp durlanamamış izlenimi oldu uzaktan

Ben sentetik ayarında yıkıyorum her bir pencerenin tülünü ayrı fonunu ayrı atıyorum

Komşum 15 dk programda yıkıyorum derdi benimki 1,5 saat sürüyor

Perdelerinizi makinaya atın ve makinanin içine 1 kalıp beyaz sabun koyun hem tertemiz yapıyor hem yumuşacık. Birde perdeleri makinadan çıkarır çıkarmaz dısarida kurutmadan takın o zaman ütü de gerekmez.
O beyaz sabun makinenin içindeki o delik delik yerleri falan tıkamaz degil mi zarari olur mu?

makinanin tul programina atip sivi deterjan kullanin makinan kuruluma gelenler oyle soylemisti toz deterjan kullanmayin demislerdi ama bingo soft cok daha kalici koku veriyor tavsiye ederim

Ilk calistirirken orta göze koydum durulama suyuna degil ama annemlerin evinde boyle olmazdi hic...
Durulama suyuna katın o zaman derim ilk başta katmayın ilk başta katınca su alıp boşaltıyor sürekli koku kalmıyor ben hep durulama suyuna katıyorum takip edip durulamaya geçtiği an katıyorum ,eğer annenlerin makinesi eski makinelerden ise onlar bence daha güzel yıkıyor eski yumuşatıcılar daha güzeldi birde daha katıydı şimdikiler su gibi.

Back
X