Kokain Bagımlılıgı

Bu derecede ciddi bir bağımlılık varsa ailesine söylemekte yanlış bir durum yok bence.
Nasıl bu hale gelmiş Allah yardımcınız olsun.
Aminnn.. Tesekkur ederim. İnan hiç bilmiyorum bulasmıs işte ustelik dedim ya sigara bile kullanmazdı ben de inanamıyorum ve cok ama cok uzgunum. Cok canım aciyor.

Hayır o değil evlide değilim ayrıca hesabım cok eski ama guncellemedim.
Anladım.

Sizden zaman istemesi sadece oyalama taktiği. Bağımlılıklarda bağımlının kendisinin istemesi lazım ki bir şey başarabilsinler, ite kaka zorlamayla maalesef göstermelik oluyor.

Ayrıca bonzai işin çok farklı ve kimyasal boyutu, tedaviye yanaşsa bile bonzai kullanan/kullanmış biriyle birlikteliğe devam etmek istediğinize emin misiniz?

İnan suan da işin o kısmında değilim hiç. Tek isteğim bir an once temizlenmesi nolursa olsun suanda onu zaten bu halde birakamam. ki hayatindan cıkmakta istemiorum zaten.

Valla çok çabala ve temizlendiğihden emin ol.

Tulga Tolun Satir.
Agirlikli olafak madde bagimliligi uzerine uzmanlasmis bir psikiyatrist.
Cunku madde bagimliliginin ayni zamanda psikolojik olarak desteklenmesi onenli.
Allah yardimciniz olsun

Madde bağımlılı bir hastalıktır,geçmiş olsun amateme gitmesin amateme gidenler içinde uyusturucu madde bulunan suboksona bagımlı oluyorlar. Balıklı Rum da stajer psıkologum , balıklı Rum ,fransız lapa hastanesi,Surp pirgiç te yatabilir.

Yalniz yaşınız kaç? , genellikle bağlanan kişiler ya çocukluk ya arkdaş ortamı bilmeden ya da bilerek ıkılı ilişikiden sevgiliyi kurtarmak için başlıyor, bir kereden bir şey olmaz mantıgıyla . Boşluga düşüp sizde böyle bir hata yaparsanız ikinizde mafolursunuz.Duygusal bir bağ odugu için her zaman mantıklı dusunemeyebilirsiniz.Öncelik olarak kendinizi düşünmelisiniz onu kurtarmak zorunda değilsiniz ki kurtarmak istiyorsanız da tıpkı uçakta önce annelerin kendini sonra çocuklarını emniyete alması gibi siz kendinizi düşünmezsiniz ona yardımcı olamazsınız.

Yatan bağımlılar arasında 15. yatısı olan da var bırakıp 10 yıl içmeyip tekrar içen de bırakan da ..
Açıkcası tamamen bırakma oranı çok düşük. Çoğu tedavi oluyor tekrar başlıyor ama en azından kanı temizleniyor biraz da olsa temiz kalıyor. Bence bu yüzden en azından tedaviye teşvik edin...
Temiz kalması sevgilinizin iradesi ,isteğiyle alakalı.. Madde bağımlılığında ölen tanıdığımda var bırakan 5 senedir kullanmayan arkadaşımda( şehir değiştirdi,okumuyordu şuan okuyor )
tedavi olduktan sonra mümkunse şehir değitirmeli 6 ay falan bulundugu ortamdan belli süre uzaklasmalı.taşınmalı başka bir yere yerlesmesı iyi olabilir. Çünkü tatlarını bildikleri için hiç içmeyen birinden farklı oluyorlar.Bu cok onemli. Tamamen bırakıp kullanmayan kişi yuzde 2 ye yaklaşık . Ortam değişikliği sağlanmalı ve moralı bozuk oldugunda madde ile baş etmek yerine sorunlarını başka şekilde başa çıkmayı öğrenmeli.(psikoterapi ile)
zaten hastaneden çıkınca ılaç tedavisi bir süre devam ediyor. Fakat psikoterapiye de kendi istegiyle devam etmeli. bıraktım bitti diye düşünebilir ama bir sorunla tekrar başa sarabilir. Çoğu madde bagımlısı ıstesem bırakırım ben der,psikoterapiye tedaviye gerek yok vs . ama bu bır hastalıktır. Madde beyindeki bazı bölümlere hasar verir.Bu yüzden madde bağımlıları sizofreniye benzer belirtiler gösterirler, halisinasyonlargörürler,ayrıca histeri(sinirlenme,günlük hafıza kaybı, çırpınmalar vb) duygu durum bozuklukları ,paronaya belirtileri de göstermeleri normaldir.Çünkü beynın bazı bölgelerihasar verir ve bu yüzden de madde bağımlılıgı bir hastalık olduğunu unutmamalısınız tabi ki irade ,istek ve tedavi ile halledilebilir. tek başına birinin anlamı yoktur.
Herkesin bildidiği gibi bağımlılar özellıkle eoin kokoin Maddeyi bulmak için normalde yapmayacağı şeyler yapabilir.Kokoine nasıl başladı ,bir öncesi vardır esrar i taş .eroin içmiş mi ? nasıl içiyor damar ,folyo bunları biliyor musunuz ? Madde kullandıgını kendi mi söyledi, hiç süphelendiniz mi ? ailesi biliyor mu ?
size önerim ön ayak olun ,tedavi olsun Palet taktırsın balıklı rumda takılıyor. labanında ıyi oldugunu biliyorum .Siz sevgilize destek olmak ve yuzde ikilik bırakma payını yada bırakıp baglanırsa bu durumda size yapabiliceği (bağırma öfke sinir madde etkisiyle durumları dusununce ) seyleri kaldırabilir misiniz ? onu gerçekten seviyor musunuz ? Onu neden seviyorsunuz ? bu gibi soruları bence kendi içinizde yanıtlamalısnız.iz bir şeyi öğrendiniz , o gerçekten tanıyıp sevdiğiniz adam mı ?Bunca zaman bilmediğinçünkü her insan yardımcı olmak ister , kurtarmak bu duygularla mı hareket ediyorsunuz ? öğrendiğinizde muhtemelen şok olmuşsunuzdur ve bu sorulara tamamen yanıt veremeyebilirsiniz çünkü olay henüz çok taze ve sizde şaşkınsiniz ayrıca şuan onu da düşünüyorsunuz . size önerim bir kaç seans psikoterapiye gidin ve kendinizi tanıyın . bir ömür geçirmek ciddi bir karar,bir ömür olabileceklere karşı baş edebilir misiniz , psikoterapi ile bu sorulara yanıt bulabilirsiniz.Ayrıca kokoın ve dıger madde bağımlılıklarıyla ilgili kıtap okuyabilrsiniz .Psikiyatr Ayhan Kalyoncu bağımlılık üzerine çalışıyor onunla da bir görüşebilirsiniz.
SAMBA Sigara, Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Programı inceleyebilirsiniz.
İMLA HATASI YAPMIŞ OLABİLİRİM KUSURA BAKMAYIN.
Kendinize iyi bakın :)

Son düzenleme:
ayrıca kullandıgndan emin misiniz ? yalan söylüyor olabilir psikolojik bozukluk yada duygu durum bozuklugu olabilir,size vicdan yaptırmak isteyebilir. SANIRIM SIZE SENDEN AYRIYDIM SENİNİ YÜZÜNDEN DEMİŞ. bu durumda öyle bir şey varsa ailesine böyle bir şey siz yada o söylerseniz ailesi sizi suçlar. ama burda siz ona başla demediniz suçunuz yok kendinizi savunun siz onun madde kullanmasında olayların ne nedeni ne de sonucusunuz , kaç yaşında adam kendi iradesi ve aklı var sonucta bunları dile getirin yoksa alışkanlık halıne getirir. sürekli sizi bunla tehtit eder ,ailesi de sizi suçlar. ailesine söyleyebilirsiniz bilmeye hakkı var ama ınanmayabilir söylersenız mesaj da yazsın ekran göruntusu alın ,siz ugrasmak zorunda degılsınız ailesi ve onun problemi. yardım etmek ıstıyorsanız tedavıye tevık edın olmuyorsa aıleısne söyleyın yada uzak durun ben vıcdan yapar söylerdım ama sevgılınız nasıl bırı sızı suclayabılır aılem ogrendı senın yuzunden gıbı .. işin rengı degısebılır ne tur insanlar var . siz tabi onu tanıyorsunuz fakat insanlar sınırlenınce mantıklı duusnemeyebılıyor , ve ıctıgınıde tahmın etmedıysenız bunu da yaptıgını görmeden emin olamazsınız ısareolması belirti vardır sızı suclaması cok kötü dikkat edin ,cocukluktan daha dogrusu cocukluk mu kaldı :) karakterı oturmadıgı ıcın yapmış muhtemel ıns hersey en az hasarla atlatılır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…