Sormama gerek yok çünkü eskiye dönersek kadının karnından sıpayı surtından sopayı deseler onudamı yapalımSizin anneniz anneanneniz babaanneniz varsa bi sorun kocaya saygi nedir diye. Onlar size anlatirlar..
Dimi bazı yorumlara bakarsan koca bulduğumuza şükredip oturmalıyızAkşam gelir gelmez ayaklarini yika sonra suyunu içyemeğini yap evini temizle yatakta firtinalar estir sabah hic birsey olmamis gibi yine hizmete devam.çunku koca zor bulunan bir varliktir gıtlık vardir koca gıtlıği elimizdekinin değerini bilmeliyiz
Yılın 360 günü zaten oturup muhabbet ederek içiyoruz hergün çay veremem diyorum diye konu açmadımvalla evi b..k götürse biz eşimle o çayı oturur beraber muhabbet ede ede içeriz
sonradan ekleme yapmışsınız görmedim.Bana yazdigin ilk cumleni tekrar okurmusun... Iyimisin sen ?
Yoksa benmi yanlis anliyorum. Size gereksizmi geliyor. Saygi derken onunde el pence divan dur denilmiyor. Erkek kendini evin reisi gibi hissederse ailesini benimser sahip cikar korur kollar.
Yılın 360 günü zaten oturup muhabbet ederek içiyoruz hergün çay veremem diyorum diye konu açmadım
Merhaba
1.5 aylik evliyim ama ben bu kurumun altindan bu zihniyetle kalkabilirmiyim bilmiyorum
Dun evde ucretli genel temizligim vardi esimde ogleden sonra eve geldi bilen bilir ucretli olsada o temizligi sizde yapmis kadar olursunuz,rutin disi yorulursunuz temizlik bitincede duzenlemesi size kalir
bu arada esimin yemeginide hazirladim gorev olsun diye degil sevdigimden..yardimci bayan gidince duzenlemeye basladim ama bunalmisim yorulmustum artik..
cay istedi:) veremem dedim odalari toplaya toplaya geziyorum hatta esimden bi iki bisey yapmasini rica ettim yapmadi elektrik isi icin seslendim askim gelirmisin diye icerden bagiriyo noolduuu bende yukseldim artik tamam gelme diye bunlarda sorun yok olur boyle seyler..
amaa bi hisimla yanima geldi dedigi su;oraya oturma (koltuklar silindi islakti oturmada demedim islak dedim)onu yeme bunu icme ben senin kocanim kocaya biraz saygi duy!!
Ben kocaya saygi diye bi kavram duymadim ese yada insana saygi olur koca olmak ust bi unvanmidir?dun aksamdan beri tartisiyoruz kendimi kari olmayi becerememis gb hissediyorum yada ilk aylar bunaliminami girdik bilmiyorum
sizler boyle bi duygu sorumlulugu tasiyomusunuz kocaya saygi diye..bendemi eksik kalmis?
sonradan ekleme yapmışsınız görmedim.
erkeğin kendini evin reisi gibi hissettirmemiz için ne yapmamız gerek peki bi kaç örnek verebilir misiniz ?
ayrıca evini ailesini benimsemek sadece erkek için gerekli bişey değil ki. erkekler bizim evimizi benimsememiz için ne yapıyo ?
Hayır anneye babaya saygı vardırkocaya saygı diye bi şey yok mudur?
azıcık araştırın bencee
Hayır anneye babaya saygı vardır
Eşim o benim eşime insan olduğu için saygı duyarım öyle olmasaydı evlenmezdim
Nerden araştırayım varmı kaynak
Nikah memuru neden evlilik cüzdanını kadınlara veriyor hiç düşündünüzmü asıl saygı duyulması gereken kadındır
Bana yazdigin ilk cumleni tekrar okurmusun... Iyimisin sen ?
Yoksa benmi yanlis anliyorum. Size gereksizmi geliyor. Saygi derken onunde el pence divan dur denilmiyor. Erkek kendini evin reisi gibi hissederse ailesini benimser sahip cikar korur kollar.
:))))çay yap diyerek:)
Saygı oncelikle karşilikli olur,ne ekersen onu biçersin erkegin bir onceliği yok böyle yetistire yetistire erkek egemen bir toplum olduk.kadinlar artik kendi degerlerini bilseler cocuklarini yetistirirken erkegi övmekten kizi yermekten bir vazgecseler.hayâl sanirimDimi bazı yorumlara bakarsan koca bulduğumuza şükredip oturmalıyız
nikah memuru saygı duyulsun diye mi veriyomuş bak sen ben bilmiyordum bunu :)
kur -an , hadis filan okuyabilirsin .
Zaten anlamıştım hadis örneği vereceğinizi:)nikah memuru saygı duyulsun diye mi veriyomuş bak sen ben bilmiyordum bunu :)
kur -an , hadis filan okuyabilirsin .
ben kadına saygı yok mu diyorum. aynı seyi kadında diyebilirdi. ben esime ben bayaınım kırılganım diyorum mesela. erkek de kocaya saygı demiş çok degil bence...Saygı oncelikle karşilikli olur,ne ekersen onu biçersin erkegin bir onceliği yok böyle yetistire yetistire erkek egemen bir toplum olduk.kadinlar artik kendi degerlerini bilseler cocuklarini yetistirirken erkegi övmekten kizi yermekten bir vazgecseler.hayâl sanirim
Evlilik benim için maddi manevi her anlamda eşit haklara sahip olmak düştüğünde omuz vermek demek..anlayabildinizmiayagına cay götürmek demek seni mutlu etmesi gerekirdi. gün gelir sen hasta oldugunda sen cay istediginde o demler getirir.
çay kücücük bişey.
sen belki hasta yatalak olacaksın eşin bakacak sana , ya da sen ona bakacaksın ...evlilik ne demek sizin için ona karar verin bence.
Zaten anlamıştım hadis örneği vereceğinizi:)
O halde kadın kocasının sözünü dinlemezse dövün hadisininde uygulanmasını istersiniz..
Ama eşimin dini uygulamalarla arası hiç değil kusura bakmayın
bnm anlamamın bi önemi yok. siz eşinize anlatın bence yeter.Evlilik benim için maddi manevi her anlamda eşit haklara sahip olmak düştüğünde omuz vermek demek..anlayabildinizmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?