- 27 Ekim 2011
- 903
- 1
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
cıcım ayı ne balayı bıle zehır etmeye calıtılar.ama kayınvalıdem değil yenge.. kontrol etmek için elınden gelenı yaptı başıma bela oldu. ama verdım ağzının payını ıkı yılımı alsada
artık bişeyi takmıyorum eşiiM cok doldurdulaR zamanında aynen dedikleriniz cok doğru kızlar iki yorumda aynen katılıyorum . bence hepsinin temelinde elin kızı aldı gitti sendromu yatıyo kısknılıyorsunuz halbuki ne alaka sanki bizde annelerimiz ellere veriyor bi onlarınki kıymetlii bir onlarınki evden uctu gittiii hayırda evlilik paylasım olması
gereken bir müessese aynı zamanda benimde özel hayatım var bunada herkes saygılı olmak zorunda zamanla oturcak oturmalı belkim meyvelerini alıyorumdur artık benimde
evlendimi cocuklarınında artık farklı bir hayatı oldunu anlıycaklar mecburlar
Merhabalar;
konuyu yeni gördüm, durumunuz nasıl oldu acaba merak ettim. İnşallah eşinizde düzelmeler olmuştur. Bizde de size benzer bir durum var. Eşimin ailesi bir türlü onunda artık farklı bir evi olduğunu kabullenemiyorlar. Bende başta onları suçluyordum rahat vermedikleri için ama sonradan anladımki herşey eşimde bitiyor. Dengeyi sağlaması gerekiyor ama birtürlü dengeyi sağlayamıyor. Ayrılma noktasında değiliz şükürki, ilk başlarda herhafta sonu kayınvalidemlere gidiyorduk, şimdi o sıklık azaldı ama yinede ben karışmalarını her gittiğimizde gelecek haftanın planını yapmalarını yediremiyorum. Ama artık sesimi çıkarmamaya başladım, çünkü ben inat ettikçe eşimde tersini yapıyordu, şimdiyse gidince kendisi sıkılmaya başladı.
Şunuda farkettim kültür farkı, yaşadığı yer, insanların tavrı çok önemli. Yaşlısından gencine kimse siz daha yeni evlisiniz gezin tozun keyfini çıkarın diyemiyor. Onlara göre oğlum evlendi değilde biz gelin aldık. Hani kötü niyetli değiller, beni eski zamanlardaki gelinler gibi görmüyorlar ama öyle bir aile yapıları varki sürekli birbirlerine soruyorlar. Birbirlerinin herşeyine karışınca iyilik ettik sanıyorlar.
Evlendiğimizden beri her gittiğimizde konuyu dönüp dolaştırıp bebek istediklerine getiriyorlar. Hadi annesi babası bir yere anlıyorumda, onlardan önce görümcem yeğen istiyorum demiyormu, bi kaşık suda boğasım geliyor. Evleri büyük olduğunda orda ayrı bir odamız bile var. Hatta odamızda bebek yatağı bile mevcut.
Geçen ay hamile kaldım, 2 hafta önce kalbi durduğu için alındı, çok üzüldüm onlarda üzüldü biliyorum ama kayınvalidemin yanıma geldiğinde birsüre sonra beklemeniz gerekiyormu, ne kadar beklemeniz lazım diye sorduunda çok sinirlendim.
Bazen senin ailen böyle benim ailem şöylelerden sebep ne büyük kavgalar ediyoruz. En çokda kırılan ben oluyorum. Bazen kapıyı vurup çıkasım geliyor. Ben herşeyin önüne onu koymuşken onun beni ailesinden sonraya atması çok canımı acıtıyor.
Yanlış anlamayın ailesini bi kenara atsın, görüşmeyelim falan demiyorum, sadece artık bir evinin olduğunu, her haftasonunu onlara ayıramayacağını anlatmasını istiyorum. onun ailesine 1 saat uzaklıkta, benim ailemede 2 saat uzaklıkta oturuyoruz. ama ona göre veya onlara göre kızın tarafına bukadar sık gitse içgüveysi oluyor. İşte nekadar okulda okusa, nekadar farklı şehirde görse, ailesinin bakış açısı neyse onu yaşıyoruz. Bazen böyle olduklarını bilsem evlenmezdim heralde diyorum, ama bırakıp gitmekte çözüm olmuyor işte.
ayy cok guzel konu olmus benımde cok kotu gecti ilk aylarımm
ben uzaktayım ve rahatım epeydır gelmiyolarr sorun nedirr