• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kocamdan şiddet gördüm

0lotus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2012
71
48
48
kocamın evlendiğimizden beri kontrol edemediği bir öfke sorunu vardı zaman zaman beni hırpaladığı da olmuştu. genellikle sözlü aşağılamalarda bulunur.2 küçük çocuğum var ev işlerine yetişemiyorum oğlum çok yaramaz kızım çok huysuz yetemiyorum yetişemiyorum onlara. hayat benim için zten yeterince zorken birde kocamın imaları aşağılamaları hakaretleri ile daha da zorlaşıyor. bugun oğlanı doktora götürmek için hazırlanıyorduk. kızı eline verdim oğlanı giydirmek için. baktım kız ağlıyor kocam susturmak için en küçük bir hamlede bulunmuyor bende sesimi yükselttim biraz çocuğu neden ağlatıyosun teselli etmiyosun diye bana bağıramazsın komşular duyuyor dedi ve beni darp etti az kalsın dişlerimi dökecekti dudağım patladı.bende can havliyle buna bi tokat attım. oğlum olanlara şahit oldu kızım daha da çok ağladı. sonra beni zorla doktora ve pazara götürdü hiç bişey olmamış gibi davranıyor pazarda bana hayatım şu da lazım mı diyor şimdi de oğlanı parka çıkardı ne yapıcağımı nasıl üstesinden geleceğimi bilmiyorum. kendimi kapana kısılmış hissediyorum

çook geçmiş olsunn canımm ya., neyse tokatın yaramış bari savun kendini tabi senin ellerin armutmu topluyo ama şiddet eğilimi varsa ve sen buna müsade etmişsin bikere inşallah devamı gelmez.. bence al karşına ve ciddi bi konuşma yap ve birdaha tekrarlanmaması saygının önemli olduğunu anlat

onur kırıcı bir hareket başka bir tanesini doğurmuş. şiddet sadece fiziksel değildir. öncelikle ona uyguladığınız psikolojik şiddeti sizinde gözden geçirmenizi öneririm. eşiniz sürekli/sistematik şekilde böyle bir tavra sahip değilse konuyu bir kaç kez gözden geçirip sizin de almanız gereken bir ders olup olmadığını düşünün... evlendiğinizde böyle miydi bu adam? eğer cevabınız "hayır çok değişti..." ise biraz empati ile "bu adam benim yanımda iken niçin böyle bir adama dönüştü?..." diye düşünmenizde fayda var. artık herkes olaylara SADECE kendi penceresinden bakıyor ve iletişim çağında evlilikler iletişimsizlik yüzünden hasar alıyor. evliliğimde yaşadığım sorunların genelinin (sosyal bilimler lisansına sahip olmama rağmen) kocamla doğru iletişim kurmamam sebebiyle olduğunu daha yeni yeni farkediyorum.

kocamın evlendiğimizden beri kontrol edemediği bir öfke sorunu vardı zaman zaman beni hırpaladığı da olmuştu. genellikle sözlü aşağılamalarda bulunur.2 küçük çocuğum var ev işlerine yetişemiyorum oğlum çok yaramaz kızım çok huysuz yetemiyorum yetişemiyorum onlara. hayat benim için zten yeterince zorken birde kocamın imaları aşağılamaları hakaretleri ile daha da zorlaşıyor. bugun oğlanı doktora götürmek için hazırlanıyorduk. kızı eline verdim oğlanı giydirmek için. baktım kız ağlıyor kocam susturmak için en küçük bir hamlede bulunmuyor bende sesimi yükselttim biraz çocuğu neden ağlatıyosun teselli etmiyosun diye bana bağıramazsın komşular duyuyor dedi ve beni darp etti az kalsın dişlerimi dökecekti dudağım patladı.bende can havliyle buna bi tokat attım. oğlum olanlara şahit oldu kızım daha da çok ağladı. sonra beni zorla doktora ve pazara götürdü hiç bişey olmamış gibi davranıyor pazarda bana hayatım şu da lazım mı diyor şimdi de oğlanı parka çıkardı ne yapıcağımı nasıl üstesinden geleceğimi bilmiyorum. kendimi kapana kısılmış hissediyorum
pplise neden gitmiyorsunuz. bu evlilik böyle gitmez. boşanın bence. şiddet varsa boşanacaksınız

Çok üzüldüm :KK43: Eline diline sahip olamıyor sonrasında hayatım hayatım ..
Allah yardımcınız olsun nasıl idare edeceksiniz bu adamı ?

Tek çözüm boşanmak. Ya o adam düzelecek ki hiç sanmıyorum düzeleceğini. Ya da bu evlilik bitecek. Çocuklara yazık, onlar şahit oluyorlar.

Sadece öfke sorunu değil kişilik sorunu da var anlaşılan pazara gidip şu da lazım mı hayatım ne demek yaa beni kim dövdü az önce adam diyemedin mi, seni öldürse hang otel kim söyledi dicek adam pes

onur kırıcı bir hareket başka bir tanesini doğurmuş. şiddet sadece fiziksel değildir. öncelikle ona uyguladığınız psikolojik şiddeti sizinde gözden geçirmenizi öneririm. eşiniz sürekli/sistematik şekilde böyle bir tavra sahip değilse konuyu bir kaç kez gözden geçirip sizin de almanız gereken bir ders olup olmadığını düşünün... evlendiğinizde böyle miydi bu adam? eğer cevabınız "hayır çok değişti..." ise biraz empati ile "bu adam benim yanımda iken niçin böyle bir adama dönüştü?..." diye düşünmenizde fayda var. artık herkes olaylara SADECE kendi penceresinden bakıyor ve iletişim çağında evlilikler iletişimsizlik yüzünden hasar alıyor. evliliğimde yaşadığım sorunların genelinin (sosyal bilimler lisansına sahip olmama rağmen) kocamla doğru iletişim kurmamam sebebiyle olduğunu daha yeni yeni farkediyorum.

Hanımefendi, sosyal bilimler lisansınız size bu duruma "kültürel ve sosyal yapı" adı altında yaklaşıp da bir mağdura önce kendini sorgulatma yönlendirmesini mi uygun görüyor? Evet katılıyorum, herkes kendi tarafından da yapılan hataları görmeli ama böyle bir durumda sizin yaptığınız yorum sadece dayağı mümkün ve sebebe dayalı görmek. Bir anne değilim ama bu işin ne kadar stresli olabileceğini görebiliyorum. İki çocuk, biri ağlıyor, ev işi peşinden koşan bir kadın ve hiçbir şey yapmayan bir eş. Kusura bakmayın ama benim evime gelen insanlar benim kurallarıma gore hareket etmeyi bilip de saygı duyuyorsa hayat arkadaşım değil sözlü hakaret etmek, ortak kuralların dışında düşüncesizce davranmamalı bile. Hah sosyal bilimler burda devreye girer, kültürel yapı, aile yapısı açıklamalarını ve cinsiyet ayrımlı görev dağılımı yaparsınız. Hala dayak açıklaması yok? Nasıl meşrulaştırabilirsiniz?

Konu sahibi, lütfen darp raporunuzu alın ve evlilik durumunuzu gözden geçirin. Neyi nasıl kaldırabilecekseniz bu tamamen kişisel tercihiniz olsun ve ona göre hayatınızı sekillendirecek kararlarınızı salim kafayla verin.

2 tanede doğurmuşsun ki baştan beri adam böyleydi sanırım , buraya dertlerini anlatıp boşanacağını sanmıyorum ,

Ya boşanacaksın ya katlanacaksın.
Ha bir de öfke kontrolü için doktora gidebilirsiniz.
Ama böyle bir adamın kabul edeceğini hiçç sanmam.

Kocan baştan beri böyleyse neden 2 çocuk yaptın,? O çocuklar anne babanın gözleri önünde birbirini darp ettiği bi evde yaşamak zorunda mı ??ya boşanın yada çocuklara göstermeden yaşayın bu karşılıklı şiddeti

Hiçbirimiz şiddeti haketmiyoruz!

Kendine bir iyilik et, kurtul. .

Bu ne ya okadar kolaymi oldu bosanmak!
Tedavi olmasi sart bu adamin!Esiniz herdaimmi böyle ilk defami oldu kazaylami oldu?Ben bunu kesinlikle savunmuyorum sakin yanlis anlamayin,benim esim bir ters bakarsa bile surat yaparim...ama bosanmak agir bir karar!Esinizle istisare yapin ve evliliginizi gözden gecirin,duygularinizi akliniza takilan ne varsa söyleyin sorun böyle gidemez deyin...

(Hanımlarınızı üzmeyin. Onlar, Allahü teâlânın size emanetidir. Onlara yumuşak olun, iyilik edin!) [Müslim]

Ev isine gelirse bir plan yapim ve hergün az az yapin cocuklarinizla ilgilenin ve ayrica sizde esinizle güzel dille konusun ki yumusasin oda böyle olmaya calisir belki.
Kesinlikle üzüldügünüzü söyleyin ve ciddi olun bu konuda.Ben böyle dayanamiyorum kaldiramiyor psikolojim gibi sözler söyleyin özürdilesin sizden!

Bu ne ya okadar kolaymi oldu bosanmak!
Tedavi olmasi sart bu adamin!Esiniz herdaimmi böyle ilk defami oldu kazaylami oldu?Ben bunu kesinlikle savunmuyorum sakin yanlis anlamayin,benim esim bir ters bakarsa bile surat yaparim...ama bosanmak agir bir karar!Esinizle istisare yapin ve evliliginizi gözden gecirin,duygularinizi akliniza takilan ne varsa söyleyin sorun böyle gidemez deyin...

(Hanımlarınızı üzmeyin. Onlar, Allahü teâlânın size emanetidir. Onlara yumuşak olun, iyilik edin!) [Müslim]

Ev isine gelirse bir plan yapim ve hergün az az yapin cocuklarinizla ilgilenin ve ayrica sizde esinizle güzel dille konusun ki yumusasin oda böyle olmaya calisir belki.
Kesinlikle üzüldügünüzü söyleyin ve ciddi olun bu konuda.Ben böyle dayanamiyorum kaldiramiyor psikolojim gibi sözler söyleyin özürdilesin sizden!
şiddet varsa boşanmak şarrtır. kolay tabii. dudağı patlanış. dişleri dökülecekmiş. devamlı hırpalanıyor. yarın 3cü sayfaya haberi olursa size sorarım bu kadar kolaymı boşanmak lafını.

Sizi öldürmesini mi bekliyorsunuz?

Back