kocama mektubum!

amanede

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2011
794
4
68
İstanbul
çok şey yaşadık...çok incindik,çok güldük,çok ağladık ,çok yıprandık...
hiçbir zaman orta şekeri olmadı hayatımızın..ya haddinden fazlaydı şekeri..yada bi o kadar acıydı..
şimdi bugün dönüp bakıyorum geçmişe..koca bir boşluk görüyorum.bir hiçlik!
hiçbişeyin olamamışım senin.ne eşin,ne yoldaşın,ne hayat arkadaşın!
olsa olsa bi sığınakmısım acılarından kaçmak için tutunduğun.her hatanda her canın yandığında ailenle yaşadığın her sorunda sırtını sıvazlayan bir sığınak..
başka insanlarla karsı karsıya gelindiğinde unuttuğun yok saydığın sığınağın.peki hiç düşündünmü,BEN KİME SIĞINDIM?
benim yoldaş bildiğim ,can bildiğim insan ,sen ! benim canımı yaktığında her gece aglayarak uyuduğumda ben sana sığınamadım.çünkü acının kendisi oldun sen benim için.CANIMI ÇOK YAKTIN!
dağ gibi bilirdim seni.korkusuzca süşermiyim diye hiç düşünmeden,hesapsız kitapsız sırtımı yaslayabilirim sanırdım önceleri..YANILMIŞIM!
BUGÜNE KADAR SENİN İÇİN HEP MÜCADELE ETTİM.seni tanıdığım günden beri ailenki sorunlar hep bana yanısıdı ardı arkası kesilmedi sabretsemde.hatrın için sussamda yine peşinden gelsemde hiç bizmn bilinmedi değerim..elim avucum boş kendime agladım yine.ben taviz verdikçe sen fazlasını istedin.hiç sormadın beni mutlu etmek için bunları yapıyosunda sen mutlumusun demedin.kalbini kırmısım özür dilerim demedin.kendin alıp karsına konusmadığın gibi ben konustuğumdada karsı ataklarla seninkilerde böyle şöylelerle geldin bana.BEN HİÇ BİZAMAN DERDİMİ ANLATAMDIM KENDİMİ İFADE EDEMEDİM SANA KARSI.
ve bu son olayda gitmk istemediğimi çok iyi biliyordun yaşadıklarım agır altında eziliyorum .kaldıramıyorum artık.yol boyunca düşünmekten nefes alamadım ben.gözüne beni anla dercesine yakarr gbi baktım kaç kere.SÖYLEYEMİYORUM SEN ANLA SEN SAHİP ÇIK DEDİ GÖZLERİM.ANLAMADIN!
SEN BİLMEM KİMLERLE MUTFAKTA SİGARA İÇERKEN BEN YALNIZ KALDIM KENDİMİ ATACAK BİYER BULAMADIM HERKES GÜLÜP EYLENİRKEN BENİM İÇİM KAN AGLADI.NASIL ZORLADIM KENDİMİ NASIL SIKTIM GÖZYASIM AKMASIN DİYE.SEN BENİM EN YAKINIMDIN SÖZDE AMA ANLAMADIN HALİMDEN .
benim mutsuzluğumun üzerine ailenle mutluğunu inşa ettin .anlatacak söyleyecek o kadar çok şeyim varki içim o kadar doluki ama ne söylesem nafile.
sen o gn bugündür bana sarılıpta bi özür dilememiş insansın hala kendini haklı görüyosun.yasadıklarımın ,yaşattıklarının sonu gelmedi gelmeyecek biliyorum.yine bu evdeyim seninle aynı yatağa giriyorum ama sebebi bu yuvaya sahip çıkmak değil artık.mecbur olduğum için burdayım.kalbim çok kırık içimi paramparça ettin.yarına dair bi heves bi umut bırakmadın.benim içimde çoktan bitti bişeyler.hep bi bebeğimiz olsun istiyodukya ..biliyorum asla olmayacak...çünkü artık istemiyorum.karsıına sahip çıkamayan adam.baskalarını mutlu etmek için eşini aglatan adam...çocuğunuda atar ikinci plana sahip çıkmaz.artık sana güvenmiyorum.hemde hiç güvenmiyorum...içimdeki son kırıntılarla seni seviyorum hepsi bu!

çok şey yaşadık...çok incindik,çok güldük,çok ağladık ,çok yıprandık...
hiçbir zaman orta şekeri olmadı hayatımızın..ya haddinden fazlaydı şekeri..yada bi o kadar acıydı..
şimdi bugün dönüp bakıyorum geçmişe..koca bir boşluk görüyorum.bir hiçlik!
hiçbişeyin olamamışım senin.ne eşin,ne yoldaşın,ne hayat arkadaşın!
olsa olsa bi sığınakmısım acılarından kaçmak için tutunduğun.her hatanda her canın yandığında ailenle yaşadığın her sorunda sırtını sıvazlayan bir sığınak..
başka insanlarla karsı karsıya gelindiğinde unuttuğun yok saydığın sığınağın.peki hiç düşündünmü,BEN KİME SIĞINDIM?
benim yoldaş bildiğim ,can bildiğim insan ,sen ! benim canımı yaktığında her gece aglayarak uyuduğumda ben sana sığınamadım.çünkü acının kendisi oldun sen benim için.CANIMI ÇOK YAKTIN!
dağ gibi bilirdim seni.korkusuzca süşermiyim diye hiç düşünmeden,hesapsız kitapsız sırtımı yaslayabilirim sanırdım önceleri..YANILMIŞIM!
BUGÜNE KADAR SENİN İÇİN HEP MÜCADELE ETTİM.seni tanıdığım günden beri ailenki sorunlar hep bana yanısıdı ardı arkası kesilmedi sabretsemde.hatrın için sussamda yine peşinden gelsemde hiç bizmn bilinmedi değerim..elim avucum boş kendime agladım yine.ben taviz verdikçe sen fazlasını istedin.hiç sormadın beni mutlu etmek için bunları yapıyosunda sen mutlumusun demedin.kalbini kırmısım özür dilerim demedin.kendin alıp karsına konusmadığın gibi ben konustuğumdada karsı ataklarla seninkilerde böyle şöylelerle geldin bana.BEN HİÇ BİZAMAN DERDİMİ ANLATAMDIM KENDİMİ İFADE EDEMEDİM SANA KARSI.
ve bu son olayda gitmk istemediğimi çok iyi biliyordun yaşadıklarım agır altında eziliyorum .kaldıramıyorum artık.yol boyunca düşünmekten nefes alamadım ben.gözüne beni anla dercesine yakarr gbi baktım kaç kere.SÖYLEYEMİYORUM SEN ANLA SEN SAHİP ÇIK DEDİ GÖZLERİM.ANLAMADIN!
SEN BİLMEM KİMLERLE MUTFAKTA SİGARA İÇERKEN BEN YALNIZ KALDIM KENDİMİ ATACAK BİYER BULAMADIM HERKES GÜLÜP EYLENİRKEN BENİM İÇİM KAN AGLADI.NASIL ZORLADIM KENDİMİ NASIL SIKTIM GÖZYASIM AKMASIN DİYE.SEN BENİM EN YAKINIMDIN SÖZDE AMA ANLAMADIN HALİMDEN .
benim mutsuzluğumun üzerine ailenle mutluğunu inşa ettin .anlatacak söyleyecek o kadar çok şeyim varki içim o kadar doluki ama ne söylesem nafile.
sen o gn bugündür bana sarılıpta bi özür dilememiş insansın hala kendini haklı görüyosun.yasadıklarımın ,yaşattıklarının sonu gelmedi gelmeyecek biliyorum.yine bu evdeyim seninle aynı yatağa giriyorum ama sebebi bu yuvaya sahip çıkmak değil artık.mecbur olduğum için burdayım.kalbim çok kırık içimi paramparça ettin.yarına dair bi heves bi umut bırakmadın.benim içimde çoktan bitti bişeyler.hep bi bebeğimiz olsun istiyodukya ..biliyorum asla olmayacak...çünkü artık istemiyorum.karsıına sahip çıkamayan adam.baskalarını mutlu etmek için eşini aglatan adam...çocuğunuda atar ikinci plana sahip çıkmaz.artık sana güvenmiyorum.hemde hiç güvenmiyorum...içimdeki son kırıntılarla seni seviyorum hepsi bu!

Amanade bunu biz değil kocan okumalı.........

içim burkuldu,ne yaşadın bu kadar arkadaşım eşin bu kadar vurdumduymaz ve bencilmi? ayrıca ne kadar zamandır evlisiniz

amanade hep bir sorun fırtınası içindesin ,

sürekli benzer şikayetlerin var anlamıyorum bu adam sonradan mı değişti acaba sen bu adamı kendi istediğin kalıba mı sokmak istiyorsun,

bu adam hep böyleyse ya bu şekilde alışıp arttık bazı durumları görmezden geliceksin yada gidiceksin , sürekli değiştirme cabası hem seni hem eşini yoruyor

Mektubu verdin mi yoksa fikir mi soruyorsun ?

Ya da mektup sanal...Sadece bize içini döktün ?

INSANIN ICINE OK GIBI SAPLANIRDA NEFES ALAMAZSIN YA...
alamıyorsun arkadasım anladım.. ıyıkı yazmıssın buraya ..
dök ıcını... agla...
yuregının acısı dınmesede.. gozyasın sogutur acıyı az da olsa...

senı bu hale geırebılcek kdr yapabıldıyse esın bıseylerı...
senınde yakma zmanın gelmıs herseyı...

bir bakışıla bu kadar şeyi sen söylemezsen nasıl anlasın adam müneccimmi bu allasen :ssz: Karşılıklı iletişimin yoksun olduğu ve oturup sağlıklı çözüm yoluna gitmiyorsa bir ilişki adamı bacından say gitsin.... geçmiş ola

Daha öncede bişiler yazdım sana ama cevap alamadım maalesef, muhtemelen bunuda boş geçeceksin ama yinede yazmak isterim. Ben konularını uzun zamandır takib ediyorum kusura bakma ama sende biraz kibir var.

Eşin sana gayette güzel sahip çıktı defalarca ama sen ona yardımcı olmadın amanede üzgünüm. Böyle devam edersen ciddiyetini kaybedeceksin. Yapma artık.

Yani kayınvalidenin karşısına geçip çat çat herşeyi söylüyorsun arkadaşım adam sana o ortamda bile sesini çıkartmadı başka adam olsa neler olurdu biliyor musun sen? Hiç haklıydım deme ne kadınlar var haklı olupta eşinin yanında tek kelime edemeyen.

Biraz altta kal arkadaşım biraz sus ya. Daha ne kadarlık gelinsinde eşim herkesi karşısına alsın benim için diyorsun. Neden alsın sen o güveni verdin mi?

Önce kavga gürültü ardından kayınvalidene barışmaya gidiyorsun sonrada bunun altında eziliyorsun böyle olmaz ki. Kriz yönet biraz kavga sırasında susmalısın sonradan özür dilemekle olmaz arkadaşım.

Bak yanlış anlama ben mükemmelim harika bir evliliğim var demiyorum hepimiz öğreniyoruz bu işleri ama sen bu kadar farklı bu kadar özel görme kendini. Yanlış yapıyorsun.

Son düzenleme:
bence de, bize cvp vermiyorsun ama eğer evli kalacaksan biraz sus, eşine odaklan. daha önce de demiştim. sus ve bekle. unut git eşinle gezmeye. yoksa da ayrıl , yemin ederim yaşadığın 1se 10 yapıyorsun eşine de kendine de yazık!

seni genelde görüyorum yaşadıklarını da biliyorum ,,
bence sen kesinlikle ikizler burcusun ,, aynen ablamın kopyasısın ve çokkkkkk zor bir insansın ...

herşeyin önce kötü tarafını görüyorsun ,, karamsar takıntılı bir yapın var ,,
yahu seni sevmeseler ne olur aramasalar ne olur ,, adamada suç bulma bence ben olsam çatlamıştım ,,
adamda haklı napsınnn ,, önce bir kendine baksan ben bu adamı ne kadar mutlu ettim onun için ne kadar fedakarlık ettim ki ne istiyorum diye,,
neyse ne demişler can çıkar huy çıkmaz sen böyle devam ettiğin sürece sen daha çok konu açarsın ,,

vasfiye teyzem ne demişşşşş ;

NE ÇEKTİN BE AMANEDE :ssz:

Güzel bir mektup, ama zadece güzel yazmakla herşeyi ikna edemeyiz.
Zadece bir tane daha konunu okudum..
Eminim, zadece yanlış davranan eşin değildir canim.
Eyer eşini değiştirmek istiyorsan, önce kendinle başlaman gerekiyor..

Hayat ne güzel. .
Bazen hayatimizi etkileyen insanlar olur,
Ve onlari hayatimizdan cikartmak sorunda kaliriz..

Ya hayatınızı kendiniz sürekli sehir ederseniz? Ozaman ne olacak.

Bence hayatin ve sizi seven herkesin kıymetini bilmeliyiz..
Tehlikeli insanlarin çevresindende uzak durmaliyiz.

Mesela: senin eşinin ailesi ihtiyacı ve yalanciysa, ozaman sen niye muhatap olup, tartışıyorsun bu insanlarla canim?
Gidin, bir çayını içip kalkın. Baktın laf başka yerlere gidiyor, musadelerini iste, hanim hanim ikile git..

Bazende kendimiz herşeyi gözümüzde büyütüruz..
Neyse insallah yinede, bu mektup ikinizede iyi gelir..

Peki nereye kadar sürer bu böyle amanede
Sevmiyosun, güvenmiyosun, çocuk yapmam ben bu adamdan ama aynı evde kalmaya devam edeceğim diyosun da böyle ömür geçer mi ?

Mektubun tamamını okumadım bile açıkçası çünküüüü amanede seni az buçuk anladığımı düşünüyorum.Elbette buradan insan hemen nasıl çözülsün ama bazı şeyler belli :DUYGULARINI ÇOK YOĞUN YAŞIYORSUN VE YOĞUN DUYGULARINLA ABARTILI DAVRANIŞLARDA BULUNUP AŞIRI TEPKİLER VERİYORSUN.TEPKİ VEREMEDİĞİN ZAMAN ÇEVRENDEKİLERİN YA DA KENDİ KENDİNİN BURNUNDAN GETİRİYORSUN. Ben senin sevimli ve iyi niyetli bir insan olduğunu düşünüyorum genel anlamda hayatında.Ama şu da var ki hem kendine hayatı zindan ediyorsun hem de çevrendekilere.Umarım bir an evvel bunun için bir önlem alırsın.Yoksa hayat boyu mutsuz ve acı çekerek yaşarsın. Her şeyi ciddiye alarak her şeye takılarak ömür geçmez demem o ki..

öncelikle ilgilenen herkese teşekkürler
ancak girebildim foruma
bu mektubu kocama okuttuktan sonra burada paylaştım.
mektubu okumus üzerine telefon etti giyin geliyorum seni almaya dışarı çıkıcaz diye.alıp karsısına bu defa konusacak sandım.
ama o her zamanki gibi alışverişe götürdü bişeyler aldı,sarıldı öptü şirinlikler yaptı.böyle herseyin üstünü kapatıp hediyeler alınca iki sarılmayla mutlu olucaz sanıyor hala.sorunlar gün gibi ortadayken.
bu mektubu yazmamın sebebide şuydu.bi abisiyle olan sorunları zaten burada paylaşmıştım.diğer abisi ve eşide evlendiğimizden beri kaç kez davte ettiğimiz halde kapımzıı açmadılar.türlü bahanelerle.ki bu bahanelerin bahane olduğuda hep ortaya çıktı sonradan.bilinçli gelmiyolar yani.
sözde eşimle oturup bir karar almıştık aylar önce bizim kapımızı açana kadar bizde açmıycak kapılarını.ama ne oldu?yeğeninin d.günü varmış.çağırdılar tıpış tıpış gittik.
hani eşimin bana verdiği sözlerhani aldığımzı kararlar.kopuk bir ailesi var kimse birbrini aramaz sormaz gitmez yada en azından bize öyleler.ama biz eşim yüzünden kimseye tepkimizi gösteremiyoruz bi aile olarak kendi kendimize kararlar alamıyoruz arkasında durmuyor çünkü.söz konusu ailesiyse benim ne hissettiğim umrunda değil..
işin kötü yani göya ayrı ev açtık ama anne babası gideceğimiz yerlere bile müdahale halinde hemen aradılar d.gnü varmıs gelrken ne alcanız yeğeninize diye.ki onlarda biliyolar oraya gitmk istemiycemizi abisinin bilinçli olarak bize gelmediğini.ama böyle yaparak biz gitmek zorundaymısız gbi psikolojik baskı yapıyolar
dün gece ben agladım esim agladı.sen benm için çok değerlisin çok seviyorum seni diye.ama artık inanmıyorum onun hiçbirşeyine.mutsuz ettiğini bile bile hc bi sözünün arkasında duramıyor.biz bi aile kurdukmu kurmadıkmı belli değil varsa yoksa kendi ailes.gvenmiyorum artık

ancak girebildim foruma
mektubu okumus üzerine telefon etti giyin geliyorum seni almaya dışarı çıkıcaz diye.alıp karsısına bu defa konusacak sandım.
ama o her zamanki gibi alışverişe götürdü bişeyler aldı,sarıldı öptü şirinlikler yaptı.böyle herseyin üstünü kapatıp hediyeler alınca iki sarılmayla mutlu olucaz sanıyor hala.sorunlar gün gibi ortadayken.
bu mektubu yazmamın sebebide şuydu.bi abisiyle olan sorunları zaten burada paylaşmıştım.diğer abisi ve eşide evlendiğimizden beri kaç kez davte ettiğimiz halde kapımzıı açmadılar.türlü bahanelerle.ki bu bahanelerin bahane olduğuda hep ortaya çıktı sonradan.bilinçli gelmiyolar yani.
sözde eşimle oturup bir karar almıştık aylar önce bizim kapımızı açana kadar bizde açmıycak kapılarını.ama ne oldu?yeğeninin d.günü varmış.çağırdılar tıpış tıpış gittik.
hani eşimin bana verdiği sözlerhani aldığımzı kararlar.kopuk bir ailesi var kimse birbrini aramaz sormaz gitmez yada en azından bize öyleler.ama biz eşim yüzünden kimseye tepkimizi gösteremiyoruz bi aile olarak kendi kendimize kararlar alamıyoruz arkasında durmuyor çünkü.söz konusu ailesiyse benim ne hissettiğim umrunda değil..
işin kötü yani göya ayrı ev açtık ama anne babası gideceğimiz yerlere bile müdahale halinde hemen aradılar d.gnü varmıs gelrken ne alcanız yeğeninize diye.ki onlarda biliyolar oraya gitmk istemiycemizi abisinin bilinçli olarak bize gelmediğini.ama böyle yaparak biz gitmek zorundaymısız gbi psikolojik baskı yapıyolar
dün gece ben agladım esim agladı.sen benm için çok değerlisin çok seviyorum seni diye.ama artık inanmıyorum onun hiçbirşeyine.mutsuz ettiğini bile bile hc bi sözünün arkasında duramıyor.biz bi aile kurdukmu kurmadıkmı belli değil varsa yoksa kendi ailes.gvenmiyorum artık

anlattıklarına göre zamana ihtiyacınız var
eşinle senin sorun ailesi onun dışında herşey yolundaysa sabretmen lazım
o da zamanla bişeyleri görecektir aslında kimse kör degil
sadece görmemezlikten geliyorlar
niye eşin senin ona kırılmayacagını düşünüyor
ailesine bunun için hayır diyemiyor
senin kırıldıgını anladıgı zamanda dedigin gibi dışarda alışverişte alıyor solugu
niye alışverişin çözüm olacagını düşüyor öyle yansımış belkide ona belkide ailesinden öyle gördü
ona kırıldıgını alışverişin kırgınlıgını geçirmedigini
ailesini suçmaladan şikayet etmeden anlat
ama sabırlı sakin karalı ol
sözünü kesmeden dinlemesini sagla

anlattıklarına göre zamana ihtiyacınız var
eşinle senin sorun ailesi onun dışında herşey yolundaysa sabretmen lazım
o da zamanla bişeyleri görecektir aslında kimse kör degil
sadece görmemezlikten geliyorlar
niye eşin senin ona kırılmayacagını düşünüyor
ailesine bunun için hayır diyemiyor
senin kırıldıgını anladıgı zamanda dedigin gibi dışarda alışverişte alıyor solugu
niye alışverişin çözüm olacagını düşüyor öyle yansımış belkide ona belkide ailesinden öyle gördü
ona kırıldıgını alışverişin kırgınlıgını geçirmedigini
ailesini suçmaladan şikayet etmeden anlat
ama sabırlı sakin karalı ol
sözünü kesmeden dinlemesini sagla

yorumunuz için teşekkürler.dediklerinizi uygulamaya çalışıcam ..hatta bu konusmayı bu aksam yapıcam.umarım artık evliliğimiz düzene girer böyle gel gitlerle çok zor çnkü.evet ailesiyle olan problemler dısında çok iyiyiz allaha şükür.ama bu sorunlar bizi o kadar yıprattı öyle bi hale geldikki kedi köpek gbi brbrimizi yiyoruz yardımınız için teşekkür ederim

hayatın eşinden ibaret olduğu için sürekli sorun çıkıyor işte . seninde başka bir hayatın olsa bütün bunlar belkie olmayacak . sürekli buraya konu açıyorsun bir bitmedi yani sorunların . ben anlamıyorum ne için bu savaş . güzel güzel geçin işte madem çok seviyorsun . hep mi onlar suçlu hep mi eşinin ailesi kötü yapmayın ya birazda kendinde hataara . madem sana uygun bir aile değil hiç evlenmeyeceksin arkadaşım .

ancak girebildim foruma

amande biraz fazla kafana takıyosun be canım eşinin ailesini...
birazcık uzaklaş bu düşüncelerden bak nasıl anlıycaksın nekadar boş şeylere üzüldüğüne...
senin gitmek istemediğin biyer olursa hasta ol sende bahane bul gitme,evine gelemeyen insanları tekrar tekrar çağırma teklif et ısrar etme...
abi konusunda ve o salak sedef konusunda sonuna kadar haklısın ama,et tırnaktan ayrılmaz gelemeyenler gitmeyenler için eşinle boşuna sorun yaşama...

sana en basit örnek görümcem nişanlıyken nişanlısıyla evimden çıkmazlardı,evlendiler tam 1 sene oldu daha gidip bir yemeklerini yemedik eşimle...
dahası bizden çıkmayan adam gelmez oldu bir kere çağırdım iki çağırdım görümcemi yolladı kendi gelmedi bende artık çağırmıyorum...
geçen gün çağırdı gitmiycez eşimle mesela...

aile kurmak ailenden vazgeçmek değildir asla canım unutma,benim eşiminde ailemle çok sorunları oldu ben ailem için tam 1 sene tartıştım eşimle bıkmadan usanmadan ailemin arkasında durdum iyikide durmuşum...

eşin seni seviyo daha çok yenisiniz böyle saçma sapan insanlar yüzünden aranızdaki bağları koparmayın...

yorumunuz için teşekkürler.dediklerinizi uygulamaya çalışıcam ..hatta bu konusmayı bu aksam yapıcam.umarım artık evliliğimiz düzene girer böyle gel gitlerle çok zor çnkü.evet ailesiyle olan problemler dısında çok iyiyiz allaha şükür.ama bu sorunlar bizi o kadar yıprattı öyle bi hale geldikki kedi köpek gbi brbrimizi yiyoruz yardımınız için teşekkür ederim

konuştunmu merak ettim canım umarım biraz olsa bişeyler yoluna girmiştir
aslında çogu evliliklerde ailenin dışında sorun yaşanmıyor bazılarımız aşıyor bazılarımız aşamıyor malesef
bende sen gibi ailesinden rahatsız oluyorum çünkü bazı şeyleri haketmiyorlar sürekli kavga halindeydik ama eşim bazı şeylerin farkına varmaya başladı çok şükür
darısı senin ve senin durumunda olanların başına inş.

Back
X