• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KOCAM VE AİLESİ VE SIKINTILAR BİTMİYOR!

angelfbf

Guru
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2011
542
46
323
42
İstanbul
Herkese Selam;

uzun zamandır yazamıyordum çünkü sorunlar bitmek bilmiyor maalesef..Başınızı çok ağrıtmak istemiyorum hemen anlatmak sizinde fikirlerinizi almak istiyorum.İlk kötü olay eşimin tam 1 buçuk sene önce abisiyle ortak olduğu işi kapatmak zorunda kalmalarıyla başladı.Zaten geçmiş konularımdada basettiğim gibi evlendiğmizden beri eşimin abisi ve karısı ve ortak aynı işte olmalarından dolayı sorunlar yaşıyorduk,dolayısıyla eşim bana gelir duruu anlatınca ve 3 ay içinde yaptığım arsa yatırımı nakite dönüşücek ve sonrasındada babandan akıl alıp kendi işim kurucam dediğinde tabiki dedim.Ben sana bu süreçte elimden ne geliyorsa yaparım sonunakadar arkandayım dedim.eşler sadece iyi günde değil kötü günde de birbirine destek olur canını sıkma maddi olarak benim ailem bize bu sürçte destek olur dedim e oldularda..Babam bu süreçte herşeyimizi karsıladı,hatta abilerim ve benim için yatığı yatırımı satıp para çarçur olmasın diye bize istediğimiz evi aldı paranın buyuk bir kısmıyla ki kira derdiyle de uğraşmayalm diye..gel gelelim olaylara eşimin 3 ay dediği sürezarfı bugun itibariye tam 1 buçuk sene ve hala ne arsalar satıldı ne de bir kuruş komisyon alabildi,allahtan ev paramızdan ayırdığım para vardı da babamla ufak ufak o parayı döndürüyolar ve çocuğumuzun evimzin masraflarını ucu ucuna yetiştiriyoruz..bunun dışında eşimle bu konu hakkında kesinlikle konuşulamıyor arsalrın a sını sorsam benimle kavga etmeye başlıyor babam aman damadı rencide etmeyelim sakın kavga çıkartmayalım dediği için iyi ce kendini rahatlamış hissediyor işin açıkçası bu..
Ha buarada ne alınan evi beğeniyor ki bahsettiğimiz ev çoğu yeni evlii çiftin hayallerini süsleyen istanbulun tam göbeğinde bir bahçe dubleksi,ne de hayatından memnün..kendi rahatsızlıklarını sürekli dile getirip benimde huzurumu kaçırıyor beklediğim paralar bir gelsin hemen burdan taşınıcam vs vs diye daha 1 sene olmadı evi alalı diken üstünde oturtuyo beni neden aldık o zaman bu evi dediğimde sen istedin diye aldık,koyucaktık bankaya faiziyle gül gbi geçinirdik ya da yatırımlık alırdık bikaç tane onların kirasıyla kiraya çok lüks bir eve giderdik diyor..ya arkadaşlar bankadaki para erir gider,kira alıp kiraya çıkmak saçmadır cunku en nihayetine garanti değildir o gelir dünyada ne tipler var benmi yanlış düşünüyorum??
neyse gel gelelim bu maddi sıkıntılarlada bitmiyor dertler kayınpederim vefaat etti tam da bu işlerin kötüye gittiği dönem ve kayınvalidem birden bire inanılmaz değişti.çok sert çok kaprisli ve müthiş eleştiren bir insan haline geldi ilk başlarda çok kötü bir donem geçiriyor vs diye sustum altan aldım hep ki kadın bir kere gencecik kocamı kaybettim diye değl görüyomusun bana bir ev bile bırakmadı annemin evine taşınmak zorunda kaldım annemin hizmetçiliğini yapıcam işte diye(insan kendisine evine açmış annesinin arkasından bunu mu der??? ) neyse sonuç olarak haftada yada max 10 günde bir gelr 3 gun kalmaya ve bunu düzenli olarak yapmaya başladı geldimi evin sahibi evin hanımı kendisiyiş gibi bütün düzenii değştirmeye kalkmalar herşeyin yerini değiştirmeler alınan bardaktan kaşığa herşeyi eleştirmeler ki böyle konuşmak istemiyorum ama evlendiğimden beri ne düğünümde ne çocuğumun doğumunda bir çöp görmedim iyice huzuru bozmaya başladı..kocamla konstugumda hep aman yazık kadına kocasını kaybetti alttan al dedi aldımda..öte yandan eltim ona resmen aağılayarak demediğini bırakmadı sürekli hemde insanların içinde ve kıymetli eleştiriemez insan oldu,sonuç olarak olan yine bana oldu benim psikolojim bozuldu üzülen hep ben oldum..durumu ozetliycek olursak ben kocamı herşeye rağmen çok seviyorum mkemmel iyi bir baba ve iyi kalpli bir insan,fakat gerek o gerekse annesi hala eskisi gibi zengin olmadıklarını sindiremediler(ki allah kmseyi gördüğünden eksik bırakmasın) fakat hem yaşadığını sindirmek hem de turkiyede çoğu ailenin yapmayacağı kadar hoş görüyle kalpten yapılan maddi manevi destekleri küçümsemek takir etmemek beni çılgına çevirior..sizbenim yerimde olsanz ne yapardınız?

Son düzenleme:
Bu kadar yaparsanız tabi ki bir tarafları kalkar,:KK14:

çok yanlış yapmış babanız resmen eşinizi iç güveysi almış gibi olmuş.

aynen:( baba nasıl bu kadar arkasında duruyorsun dediğimde kızım ilk evliliğim işlerim bozuldu diye ilk karım ve ailesi beni aşağıladıkları için bitti..çok şükür çalıştım didindim tekrar gücendim ben eminim damadım da böyle olucak diyor ki babam maddi konularda müthiş dikkatli asla savruk olmayan bir insandır..kocamı resmen oğlu gibi goruyor suanda ki aslında bu güzel bişey amasuanda eşim bu durumdan dolayı rahatladı diye düşünüyorum :((

Valla colugum cocugum olmadığından, olsa da kimseye eyvallahım olmadığından "al ananıda gidin lan bu evden" diye kovalı cok olmustu canım.
Diğer yandan eşinin babanın iyi niyetini suistimal ettiğini, kadir kıymet bilmediğini düşünüyorum.
Kayınvalidene diyecek laf bulamıyorum. Vefat eden eşinin ardından bana mal bırakmadı diye üzülmek nedir abi?
Yani onlar ezileceklerine seni eziyorlar... Vay arkadaş.

Kocanin poposu kalkmıs bir zahmet indiriver. Kv ye artik cevap ver istersen. Kendi annesinde bir duzen ve hakimiyet kuramadigi icin sizin evde bunu uygulamaya calısiyor galiba ama yerini bilmesi lazim. Ayrica bazen iyilik para etmiyor ailesi icin esinin zahmet olmazsa para kazanmasi lazim. Hazira dag dayanmaz

Kocanin düzgün bir mesleği yokmu ? Niye o aesalarin satilmasini bekliyor evde anlamadim
normalde abisiyle ortak oldukları bir emlak şirketi vardı fakat satışlar aksayınca hem personeli çıkartmak hem de ofisi kapatmak durumunda kaldılar.zaten abisiyle de çok tartışmaya başladılar ve dedi ki ben en kısa surede bu arsaları satıp( 3 ay gibi) kendi işimi kurucam dedi..gel gelelim evdeki hesap çarşıya uymadı arsalar satılmadı komisyonlarda gelmedi ve bu süre zarfı uzayınca ev parasından arta kalanla babamla ufak tefek işleri yapıp masrafları çıkartmak başarıymış gibi oldu ne yazıkki..böyle iş güçmü olur arkadaşlar ya:( bu bir başarı gibi de anlatıyor..tamam senin benim param yok tabiki evlilikte zaten ilk günden beri elimden ne gelirse yapıyorum ama artık tükeniyorum,oğlumun hatrı çok buyuk diye kavga bile etmiyorum evde bu konularda çocugumn psikolojisi bozulmasın diye..

Bir adam esinin ve cocugunun maddi yükümlülüklerini karsilamaz evde 24 saat yatarsa benim için boşanma sebebidir ki ben evde oturan kadinlara bile kizarken erkek azda olsa bir katki saglamali eve ayrica birde nankör seninki

aynen:KK43: baba nasıl bu kadar arkasında duruyorsun dediğimde kızım ilk evliliğim işlerim bozuldu diye ilk karım ve ailesi beni aşağıladıkları için bitti..çok şükür çalıştım didindim tekrar gücendim ben eminim damadım da böyle olucak diyor ki babam maddi konularda müthiş dikkatli asla savruk olmayan bir insandır..kocamı resmen oğlu gibi goruyor suanda ki aslında bu güzel bişey amasuanda eşim bu durumdan dolayı rahatladı diye düşünüyorum :KK43:(
baban iyi niyetli davranmış ne güzel.
ancak bundan sonrası için artık elini çeksin damadından.
eşinin yaptığına nankörlük deniyor kısaca darılma ama.
kadir kıymet bilmez bir insanmış.
rahata fazla alışmış bence.
ayrıca o arsalar daha duruyor mu eminmisin?
bir de eşinin mesleği yok mu?şu an ne iş yapıyor?

Kocanin poposu kalkmıs bir zahmet indiriver. Kv ye artik cevap ver istersen. Kendi annesinde bir duzen ve hakimiyet kuramadigi icin sizin evde bunu uygulamaya calısiyor galiba ama yerini bilmesi lazim. Ayrica bazen iyilik para etmiyor ailesi icin esinin zahmet olmazsa para kazanmasi lazim. Hazira dag dayanmaz
çok çok haklısın :(anlatamadım bu lüks sevdasından vazgeçmek zorunda olduğunu..yetiştirili.ş biçiminden dolayı çevresinde hep çok olanaklı insanlar var ve onları gördükçe daha da kompleksli hale geliyor ne yazıkki :(

baban iyi niyetli davranmış ne güzel.
ancak bundan sonrası için artık elini çeksin damadından.
eşinin yaptığına nankörlük deniyor kısaca darılma ama.
kadir kıymet bilmez bir insanmış.
rahata fazla alışmış bence.
ayrıca o arsalar daha duruyor mu eminmisin?
bir de eşinin mesleği yok mu?şu an ne iş yapıyor?
canım eşim suanda babam yaşlı olduğu için onun işlerine yardım ediyor ama dışardan hani ofis vs bi düzenleri yok ote yandan arsalar duruyor cunku abisiyle hala kavga ediyorlar aracılar işi neden halledemedi ne yapıcaz ne edicez diye..kısacası satılıcaktır illaki diye ümit ediyorum ama bu süreç bu kadar zorken bir de bu şekilde kadir kıymet bilmemesi çok ağrıma gitti

Valla colugum cocugum olmadığından, olsa da kimseye eyvallahım olmadığından "al ananıda gidin lan bu evden" diye kovalı cok olmustu canım.
Diğer yandan eşinin babanın iyi niyetini suistimal ettiğini, kadir kıymet bilmediğini düşünüyorum.
Kayınvalidene diyecek laf bulamıyorum. Vefat eden eşinin ardından bana mal bırakmadı diye üzülmek nedir abi?
Yani onlar ezileceklerine seni eziyorlar... Vay arkadaş.
bende bu yazdıklarımın başıma geliceğini söyleseler hayatta inanmazdım,cocugum için susuyorum diyenlere pek te inanmazdım ama inan çocuk çok öenmli bir etken..oğlumun hatrı için haddinden fazla susuyorum belki ama kendime söz verdim eğer yaza kadar çözümlenmezse bu durum kesinlikle yokum artık hayatında..babamla da konuştum o da mayıstan sonra tüm desteği çekicek o saatten sonrada takke düşer kel görünür zaten..bu süre zarfında nasıl dayanıcam hiç bilmiyoru o da ayrı bir konu zaten

Öncelikle çok üzüldüm yaşadıklarınıza. Allah sabır versin. Ama bi eleştirim var. Eşim çok iyi kalpli diyosunuz. Madem öyle, sizin babanızın kendi parasıyla aldığı o güzelim evi neden beğenmiyor? Ben olsam yatar kalkar şükrederim. Belli ki maddi bir zorluk var. Sürekli bir işi yok. Bu halde güzel bir eviniz olmuş. Bu nasıl bir nankörlük ben anlamıyorum. Şuan evi beğenmeyip, taşınmayı dert edeceğine güzel bir iş bulmalı. Ayrıca ne münasebet babanızın parasını bankaya yatırıp faizini yemek? Bir erkeğe yakışmayan cümleler. Allah yardımcınız olsun.

ben bu zaman zarfında maalesef ayarlarımı yitirdim..dediğiniz gibi şükr ediceğine allah razı olsun karım ve ailesi beni madur bırakmadı candan gönülde yaptılar evimiz barkımız oldu masrafları karşılıyoruz çok şükür diyiceğine ailece memnuniyetsizler..sen nasıl bu evden taşınmayı düşünüyosun neye güvenerek diyorum bana verdiği cevap ben rüyamda arsaları satıp parayı alıyodum onunlada taşınıyoduk şaka yaptım uzatıcak bişey yok diyo..bu neyin şakası heleki böyle bi gündemde ben anlamadım?beni sürekli tedirgin etmek ve aynen NANKÖRLÜKtür..çok kızıyorum kendime ve aileme ona bu kdr destek olduğumuz için

Back