Kocam kızlarla çok laubali

Havvasu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2022
13
-19
1
44
18 yıldır evliyim çok mutsuzum.Bunca yıl dayandım ama artık gücüm kalmadı.Kocam ailesine çok düşkün ailesi başka şehirde fakat telefonla arayarak bile onu mutsuz ediyorlar.Kocam hiçbir konuda yanımda olmadı .Sadece ailesine değil işyerindeki kızlara bile beni ezdirdi.Hiçbir dediği mi onaylamadı ne istesem yapmadı.Ama ailesine tüm paraları döktü.Çocuklarım da var.Onlarında sadece yemek ihtiyaçlarını karşılıyor geri kalan ne varsa herşeyi ben zorla tartışarak yaptırıyorum bazen yaptıramıyorum.Ailesi ile birlikte arkamdan videomu durdurmak dalga geçmeler arkamdan işaretler..kendi Ailesyile ilgili hiçbir şeyi bana anlatmaz sorsam yok bişey der.Ama işyerindeki kızlarla paylaşır.Mesela görümcem Doğum yapmış ve isim istemiş benim Doğumdan haberim yok işyerindeki kızların haberi var onlarla birlikte işim seçiyor.Ayrıca çalıştığı yerde üst düzey biri kendi seviyesinde olanlardan çok alt kademedeki kızlarla dazla aynalı odasında bir yığın kızlar var onlarla gülüp dedikodu yapıyor.Fakat kendi gibi çalışanlar Hem bayan Hem erkek hiçbiri bu kızlarla bu kadar laubali olmuyor.Mesela kızlar gelinlik seçerken eşimin odasındaki bilgisayardan seçip eşime gösteriyorlar bu nasıl diye..O kadar çok konu var ki artık alttan almaktan çok yoruldum dayanamıyorum tavsiyede bulunun lütfen

Boşanmayı düşünmez misiniz, yazık değil mi bunca yıl bu adama ve ailesine tahammül ediyorsunuz..
Tabiki istiyorum ama çocuklarıma tek başıma bakamam 3 çocuğum var.Çalışıyorum ama onlara maddi manevi yetemem arkamda duracak beni destekleyecek kimse yok.Yaşlı bir Annem var babam yok.Annem de bir kısım konuları biliyor şahit oluyor.Boşanmamı istemiyor.bişey de yapamıyor ve boşanmama da çok karşı.Boşanıp annemin evine gidersem evde bana cehennemi yaşatır Çocuklarım da çok kez şahit oldu eşimle tartışmalara..Ve çok korkuyorlar ayrılmamızı istemiyorlar çok ağlıyorlar boşanmayın diye.Artık çocuklarım büyüdü ve onlar da bana yapılan haksızlığı görüyor müdahale etmek istiyor babalarına haksız olduğunu söyleyince eşim onları cezalandırıyor.Ceza olarak onlarla hiç konuşmuyor onlara küsüyor çok sert bakıyor isteklerini yapmıyor.Sanki evde onlar yokmuş gibi onlarla gözgöze gelmiyor sanki onlar görünmez bileymiş gibi davranıyor ama bunları bilinçli yapıyor.Çocuklar babam niye böyle davranıyor istemediği birsey de yapmadık ama bize çok soguk duruyor diyorlar .Büyük çocuğum durumu anladı benden yana olmaya yada eşimin ailesinin bana ve kızıma yaptığı psikolojik şiddeti söylemeye korkuyor.Çünkü daha önce birkaç kez söyledi ve babasından çok psikolojik şiddet gördü Ama küçük çocuğum 10yaşında ve ona söyleyemiyorum baban beni savunduğun için sana böyle yapıyor diye..En acısı da 5yıl önce annem ve çocuklarımın yanında bana şiddet uyguladı.Konu da onun anlattıklarına inanmıyorum diye yapmıyorum anlamıyor musun diye göğsüme karşıdan koşarak öyle bir tekme attı ki.Uzun bir süre zor nefes aldım ve ayakta doğrulamadım.Evden de gidemedim çünkü çocuklarım anne gitme diye ağlıyordu.Onları alıp gitsem annemin evinde çok sıkıntılar yaşayacağımı biliyorum annem fazlasıyla mükemmeliyetçi ve devamlı beni ve çocuklarımı bu konuyu açarak demoralize edecek işte buyüzden gidemedim.Şiddeti birkaç kez oldu Hem de çocukların yanında bana vurmazsa duvarlara mobilyalara vurarak üstüne yürüyor o an gözü dönmüş gibi ben de korkuyorum ve susuyorum.Tartışma konusunu ilerletsem beni hastanelik edebilir.Çocuklarım için evliyim evde hiçbsesimi çıkartmıyorum artık ne dese tamam demek zorundayım Çocuklarım için..Fakat bazen tahammülüm kalmıyor konuşuyorum yine aynı olaylar sesini yükseltip eşyalara vurarak üzerine yürüyor.Birgün tartışma esnasında çocukların yanında bana şiddet uyguladıktan sonra anneme gitmiş anneme duygusal ve cinsel bağımız kalmadı çocuklar için duruyorum demiş.Annem de bunları duyunca benden ayrılacak diye onu dinlemiş uzlaşma yolu aramış.
Kocaniz sizi 18 yildir birakin karisi yerine degil, insan yerine bile koymamis. Size ne tavsiyede bulunalim.

18 sene bu sacma birlikteligi surdurmenizin manasi nedir ?

Bu saydıklarnız bemim, için direk boşanöa nedeni olurdu.. En kısa zamanda feraha çıkmanızı dilerim

Kıyamam ya. Aklınızda ne var iletişime açık mı burdan pek konuşulacak biri gibi durmuyor. Bu saatten sonra pek değişmez gibi çok uzun süre 18 yıl

Siz ayrilmayi kafaniza koysaydiniz,
Cocuklar, cocuklarim icin, aman onlara bisey olur , onlara yetemem/bakamam diye bahaneler ardina siginmazdiniz...
Evet kolay degil boşanmak,cok iyi biliyorum.
Ama beni ve cocuklarimın ustune basip ezen kisiyi eş diye tutmam yanimda.

Adam da hem fiziksel hem de psikolojik şiddet var.
Hem iyi bir eş değil, hem de iyi bir baba degil..
Çocuklara da kotu davraniyor. Adamin tek derdi siz degilsiniz. Cocuklarin ne suçu var?
Yazik bu eziyete onlar da şahit oluyor her gün.
Cocuklariniza bu kotulugu nasil yapiyorsunuz?
Onlar buyuyunce,sizleri rol model alıp eşlerine/sevgililerine babasindan gordugu gibi davranacak belkide??
Veyahut korkudan sevdikleri kisilerle evlenemeyecekler belki her evliligin boyle olacagini dusunerek..
cocuklarin da ruh sağlığı bozuluyor ve bu bir topluma mal olacak belki..

Annenizi kotulemissiniz de, annenizle kalmak zorunda degilsiniz. Calisiyor musunuz? Birikiminiz var mi? Esinizden nafaka alabilir misiniz?

Anneniz de bir degisik.. kendi annemi dusunuyorum.. benim cocuguma elin adami gelip gogsune tekme atacak ve ben susacağım oyle mi? Boyle adamı da karsima alip dinlemem, alttan da almam, boşanmayın kızım falan da demem..
Goz gore gore bir anne evladini nasil ateşe iter? Mahalle baskısı mi var uzerinizde..
Babanizdan maas aliyor musunuz?kardesleriniz var mi? Baska yere taşının gerekirse.
Zulum bu yaşadiklariniz. Ve cocuklariniz da cekiyor ne yazik ki..

Bence radikal bir karar al ve hepinizi kurtar o evden.

Bak adamin kadinlarla laubali olusuna sıra gelmedi bile, buraya gelene kadar daha buyuk sorunlar var.
Adam deger vermiyor, saygı gostermiyor, siddet uyguluyor hepinize.
18 yıl cekmissiniz bu adami ve 3 cocuk vermissiniz bu adam düzelmez ama senin duzelmen lazim ( bakış açının degismesi ve yaşadıklarının farkina varman lazim )

Ne yapmayi dusunuyorsunuz peki omrunuzun sonuna kadar katlanicak misiniz bu duruma? Neden annenizin yanina gideceksiniz ki ayri eve cikin uc cocugunuz icinde nafaka alirsiniz sadece sizin cocugunuz degil onlar. Belkide nafakayla normal zamandan bile fazla para harcamak zorunda kalir esiniz daha iyi yasarsiniz. Psikolojik acidan hem siz hem cocuklar icin daha iyi yasiyacaginiz kesin sadece cesaret edemiyorsunuz bahane uretiyorsunuz.

Kardeşlerim yok tek çocuğum babam vefat etti akrabalarım az sayıda var ama kimse boşanmama sebep olmak istemiyor.Ya da bu anlattıklarıma üzülüyor annemin onlara baskısından Birşey diyemiyor ya da boşanmakta sebep olmak istemiyor.Belli bir düre sonra artık omlara da anlatmadım 3 çocuk ve iş yerim çok yoğun onlara bunu anlatacak vaktim bile yok

Çalışıyormuşsunuz, boşanın çocuklara tek başınıza bakmanız gerekmez nafaka alabilirsiniz. Şiddet gibi durumlar için darp raporu alın. Evden eşiniz gitsin siz gitmek zorunda mısınız? Ev sizinse boşanma aşamasında yarısı sizin olacak. En büyük kötülüğü çocuklarınıza yapıyorsunuz. Onlar için boşanmıyorum diyorsunuz ama onlar psikolojik şiddet görerek büyüyor ve annelerin hep mutsuz olduğu bir ortamda yaşamak zorundalar. Boşanırsanız belki eşiniz çocuklarla daha kaliteli vakit geçirmeye başlayabilir.

Cocuklar kac yasinda? Esinizin aylik geliri ne kadar? Evlilik icinde edinilmis ev, araba var mi? Gercekten boşanmak istiyorsaniz bunlari konuşalım.
Cocuklar aranizdaki gerilimin farkinda ve sahit oluyorlar. Sagliksiz bir ortamda buyuyorlar. Boyle gelmis boyle gider, 18 sene daha bu adamin kahrini cekerim, buraya ic dokmeye geldim diyorsaniz o konu baska.

Ee tamam iste, boşan.
Babandan emekli maasi da alirsin en az asgari ucret.. kendi maasin da var. Nafaka da talep edersin eşinden cocuklarin icin. ( en az 1/4 unu alirsin ,sabit iyi bir işi varsa )
Annenize de, sen bu evin icinde degilsin ne yasadigimi bilmiyorsunuz o yuzden karismayin kararima saygi duyun diyeceksin...

Kimse kimseye boşan demiyor , bizden bilir /sizin yuzunuzden oldu deyiverirler diye..
Kimseye kulak asma
Ayrica cocuklarina anlatma tabiki..
Hic mi dostunuz yok, sırdaşınız yok, kuzeniniz/komsunuz/akrabaniz yok?
Boşanmak zor ,ama karar aldiktan sonrası kolay.
Ama inan suanki hayatindan daha guzel bir hayatin olur

Darp raporu alacak kadar şiddet uygulamıyor koluma bacağıma tokst atıyor ama iz bırakacak kadar değil.Sanırım göğsüme tekme attığığında doktora gitmek istedim fajat tek başıma gidemeyecek kadar kötüydüm kimse de yoktu götürecek.Ogün bizde annem de vardı Annem yaşlı ve bu işleri yapamaz Mecburen eşime beni hastaneye götür dedim.Hastanedeki doktor eşimin tanıdığıydı maalesef ve eşim doktorun yanındaydı muayene edip şikayetimi dinlerken doktora ayağım kaydı düştüm düşerken göğsüm koltuğun kenarına çarptı dedim.

Komşum arkadaşım var fakat onlar boşanma diyor bazı tanıdıklarımız boşanmış anneme demiş ki keşke boşanmasaydım şimdiki hayatı daha kötü oldu demiş .Benim de arkadaşım boşanma diyor boşananlar dağa zararlı çıkıyor diyor bilemedim ne yapacağımı zaten tek çocuğum çok yalnızım boşanınca daha yalnız kalmaktan korkuyorum

Evlatlariniza yazik gercekten….

Neden yalniz kaliyorlar biliyor musunuz? Baba olmayi haketmeyen adamlara 3er 5er cocuk dogurduklari, karisiyla bosanirken cocuklarlada bosanip baba olduklarini unutacak adamlarla evlendikleri icin.
Adamin sizinle bir ilgisi yok. Bundan daha fazla yalnız kalmazsiniz bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…