Kocam Ailesine çok düskün

yabani123

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2025
19
-2
1
34
Selam arkadaşlar, ben 2 yillik evliyim yurtdisinda yasiyorum Eşim türkiyeden geldi. Cok uzatmak istemiyorum aslinda eşimle cok mutlu huzurlu bir evliligim olabilirdi diye düsünüyorum fakat Eşim ailesine (türkiyede yasiyolar) cok düskün hergün arayip konusuyolar ona takilmiyorum ama en son balayinda tatile gittik maddi durumumuz cok iyi degil, her sene köye gitmek istiyor ailesini görmeye ama oraya gidince tatile gidemiyorum 2 yil oldu burda da benim ailemle beraberiz yanliz kalamiyoruz cok bunaldim. Kac kez konustum önceligini bize ver ailene degil diye ama agzini bicak acmiyo dinliyor ve susuyor her defasinda artik kafamda bosanmaya kadar düsünüyorum. Siz ne yapardiniz yerimde olsaniz?

Adam senede bir kere Anne babasını görmesin ne güzel iş. Tatil yapmak istiyorsanız siz de girin bir işe çalışın. Kendiniz ailenizin yanında oturmuşsunuz rahat rahat eşinize gelince yok tatil lazım. Empati hiç yok. Ben de ailemden uzaktayım, her gün tlfnla konuşurum tabi ki, her senede gider 1 2 ay kalırım yanlarında. Buna saçma sapan sebeplerle karşı gelecek insanı it deyip kapıma bağlamam.

Esiniz ve siz çalışıyor musunuz? Yoksa tum geciminizi sizin aileniz mi sağlıyor?

Turkiye'den damat ithal edince ne olmasini bekliyordunuz ki? Adam ailesini mi silsin?

Vallah bende 14 sene evliyim hiç tatile gitmedik her sene benim memleketime gidiyoruz hiç'te eşim sorun çıkarmıyor senin gibi de benden boşanmayı düşünmüyor.Aksine ben gitmeyelim diyorum kızıyor gidecez hatta takılıyor sen gelmesen de gelme ben gidecem diyor.Şimdi ki bazı kişiler evliliği oyuncak sanıyorlar zora veya onun istediği şeyler olmayınca en basit şeyde boşanmak istiyorlar

Haklı taraflarınız yok değil ama eşiniz de haksız değil. Zaten yurtdışında yaşıyor ailesini senede bir kere görebiliyor bırakın da senede bir kez ailesini görsün. Tatil istiyorsanız öncesinde tatilinizi planlayın. 10 günlüğüne Türkiye’ye geliyorsanız 5 günü ailesiyle geçirin 5 günü otel tatili yapın. Çok majör sorunuz yok. Gözünüzde büyütüp evliliğinizi bozmayın.

Zaten Eşim her sene ailesini görmeye gidiyor, önüne Engel koymuyorum ki? Benim anlatmaya calistigim konu önceligi ve tek düsündügü ailesi olmasi. 1 ay önce gitti gördü ailesini benimle beraberde gecen yil gittik ama 2 yildir bas basa biyerlere gidemiyoruz cünkü köy tatili bize pahaliya patliyor onun ailesinin masraflari da bize kaldigi icin

Ailesine düşkün biri var ama o eşin değil. Tüm sene senin ailenle olunca sorun yok yılda 2 hafta adam ailesini görecek o zaman biz aileyiz tripleri. Boşanırsanız eşinize iyilik etmiş olursunuz.
Bu ne bencilliktir

Belki de haksız olan sizsinizdir bu ihtimali düşündünüz mü ?
Düsündüm etrafimda cok kisiye de danistim sanirim burda kendimi ifade edemedim.
Eşim ailesini zaten her yil görüyor. Ayrica kendi ailemle yasamiyoruz kendi evimiz var cok sükür. 2 yildir illa 5 yildizli otel değil ama 3-5 gün de olsa biyerlere gidelim istiyorum basbasa, en son balayinda gittik ve hem ailesini görmeye hemde ardindan tatile gücümüz yetmiyor simdiye kadar hep köye gittik bikez de olsa sadece basbasa kalalim istiyorum sorunum ailesiyle falan degil ki

Biz ayri yasiyoruz ailemle bir degiliz. Benim ailemde 6 ay köydeler zaten esimin ailesiyle birlikte hergun vakit geciriyorlar iyi anlasiliyorlar ama benim de esimle basbasa tatile gitmeye hakkim yok mu?

Hayir biz ayri yasiyoruz ailemle. Onlarda 6 ay burda 6 ay türkiyedeler benim anlatmak istedigim şey baska tam olarak ifade edemedim kendimi hemen lincler gelmis pisman oldum danistigima.

Biz ayri yasiyoruz ailemle bir degiliz. Benim ailemde 6 ay köydeler zaten esimin ailesiyle birlikte hergun vakit geciriyorlar iyi anlasiliyorlar ama benim de esimle basbasa tatile gitmeye hakkim yok mu?
Hayir biz ayri yasiyoruz ailemle.
Anasız babasız birini bulsaydınız o zaman.

Gel de sinirlenme.

Her sene -tekrar ediyorum SENE- ailesine gidiyo

“burda da benim ailemle birlikteyiz hiç yalnız kalamıyoruz.”
sizde ailenize düşkünsünüz o halde?
Hayir biz ailemle yasamiyoruz ayri yasiyoruz benimde ailem 6 ay türkiyede kaliyolar kaynanamlarla hergun gorusuyolar zaten. Benim bahsettigim konu şu özetliyorum anlarsaniz;
Esimin ailesinin bizim evlilige hic bir katkisi olmadi daha cok bizden beklediler ev bile yaptirmamizi istediler bizim maddi durumumuz olmadigi halde, ayrica onlarda fakir degil ve tek gelinleri benim hkcbir beklentim bile olmadi yinede bizden sürekli biseyler bekliyolar esimde ilk olarak ailesini düsünüyor benim ve ihtiyaclarim evliligimiz icin olan konular bile hep ikinci planda hatta hic yok. Bos bos bekliyorum her sene

Nekadar önyargili konusuyorsunuz ya, benim anlatmak istedigim cok farkli bir konuydu oysaki, ben ailesini görmesin demiyorum adam evliligini her konuda 2. Plana atiyor sürekli ailesi ön planda neyse buraya yazmakla hata ettim bosverin
Hangi konuda 2. Plana atıyor ? Adam ailesiyle telefonda konuşacak tabi benim kocam da konuşuyor . İzne gidip ailesini de görecek tabi ne istiyorsunuz tapulu mal mı aldınız ?

Bir şey soracağım. Eşimizin telefonda konuştuğunu nereden biliyorsunuz? Sizin yanınızda mı konuşuyor? Biz de ailelerden uzağız. Eşim ailesi ile konuştu mu konuşmadı mı hiç bilgim olmaz. Arada selamlarını söylemese konuştuklarını anlamam o derece takip etmiyorum yani.

Yanınızda konuşmadığı için bilmiyorsunuz . Bizde uzaktayız eşim akşamları yemekten sonra ben masayı toplarken oğlumu alır babannne dede konuşurlar

Ben eşinize haksızlık yaptığınızı düşünüyorum. Ailesine tek düşünüyor olsaydı sizin için taa Almanyalara gelmezdi. Şu an olaylar sıcak diye size öyle geliyor olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…