• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocaeli ?

abet

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2015
2.245
5.854
158
Diğer harbi dertlerin arasına usulca sokulmak istiyorum izninizle . Zira yardım alabileceğim kimse yok. Bir yol ayrımındayım. Sakarya ve Kocaeli arasında yaşamak gibi bir tercih hakkım var. Nerede kalmaya karar verirsem ömrüm orada geçecek. Bu sebeple Kocaeli'nin artı ve eksilerini orada yaşayan kişilerden öğrenirsem çok büyük minnet duyacağım.
Toplu taşıma kolaylığı, kiralık daire fiyatları, şehir kalabalıklığı, sebze meyve fiyatları, alışveriş kolaylığı ve aklıma gelmeyenler..
Şimdiden sağolun.:KK200:

Bikac kere gittim ikisine de bence sakarya. Kocaelide ruhum daraldı sanki sanayinin icine sehir kurmuslar gibi.. bir de sakarya daha düzenli gibi geldi, her sey biarada. Ama kocaeli de istanbula daha yakın :)

Yani benim bilgilerim kısıtlı, istersen sen ikisini de bi gez :)

Kocaeli iyidir, toplu taşımasını pek sevemedim. Özel araçla yaşam daha rahat. Başiskele, gölcük gibi deniz kenarı yerler daha rahat. Gebze ve izmit in içi daha kalabalık. Trafik izmit dışında normal. Kiralar makul. İstanbulun yarısı kadar. Ev sahibi olmak da kolay...

Kocaeli iyidir, toplu taşımasını pek sevemedim. Özel araçla yaşam daha rahat. Başiskele, gölcük gibi deniz kenarı yerler daha rahat. Gebze ve izmit in içi daha kalabalık. Trafik izmit dışında normal. Kiralar makul. İstanbulun yarısı kadar. Ev sahibi olmak da kolay...
Peki insanları hakkında genel bir kanaatten bahsedebilir misiniz. sakaryada en çok bundan muzdaribim. halkı çok değişik. şimdi sakaryalılar vardır kırmak istemiyorum ama alışamadım sevemedim. yağmurdan kaçarken doluya tutulmak istemiyorum.

görümcem kocaeli körfezde yaşıyor,
evler güzel, kiralar bir büyükşehire göre nispeten uygun,
kozmopolit bir yapısı var her çeşit insan var,
alışveriş vs konusunda yoksunluk çekilecek bir yer değil her şey var,
kötü yönleri:
bazen istanbulu aratmıyor trafiği...
havası berbat, inanılmaz rutubetli ve basık, kalabalık ve güzel yapılanmamış bir şehir, küçük istanbul gibi.
ama yine de sakaryaya tercih ederdim.

İzmitin havası pis, yüksek kesimler iyi rüzgar alıyor temizdir ama merkez pis maalesef. Yine de ben en çok izmit merkezi seviyorum. Hem küçücük hem de her şey elinin altında. Gölcük tarafını da severim, hem daha moderndir diğer taraflara kıyasla.

Peki insanları hakkında genel bir kanaatten bahsedebilir misiniz. sakaryada en çok bundan muzdaribim. halkı çok değişik. şimdi sakaryalılar vardır kırmak istemiyorum ama alışamadım sevemedim. yağmurdan kaçarken doluya tutulmak istemiyorum.
Sakarya biraz daha tutucudur .
Ama ben ikisinde de yasamak istemezdim sanirim ...
Niye illa ikisinden biri ?

kocaelinin havası çok kirli.sanayi şehri resmen.. onun dışında sosyalliği güzel fiyatlar ucuz yada pahalı değil

Gebze leş. bayramoglu darıca fena değil. Sakarya düzenli tutucu bir şehir. ikisi de kötü ya.

İzmit merkezde yaşadım.. Trafik beni bezdirdi. Sakarya tercihim olurdu.

Kesinlikle Sakarya'ya göre Kocaeli derim. Üniversiteyi orada okudum. Çok severim Kocaeli'yi. Sakarya ya göre insanları daha iyi bence. Sakarya'yı hiç sevemedim. Yaşamadım ama çok yakın bir arkadaşım uzun yıllar orada yaşadı, ondan biliyorum...

Sakarya biraz daha tutucudur .
Ama ben ikisinde de yasamak istemezdim sanirim ...
Niye illa ikisinden biri ?
Eşimin iş bağlantıları yalnızca ikisinde var. Ben devlet memuruyum. Bir kere atandım mı yıllaaar sonra ancak çıkabileceğim. Harbiden iki ucu şeyli değnek olayı oldu.

İzmit merkezde yaşadım.. Trafik beni bezdirdi. Sakarya tercihim olurdu.
Sakinliği için sakaryaya geldik ama bu kez insanları abuk çıktı. Her köşe başında silah ve esrar ticareti. En ufak bir sürtüşmede yıkarım yakarım vururum keserim tehditleri. Çok değişikler.

:KK70:
Bu kadar kötü yorum gelince ben bile şaşırdım açıkçası, ben çok severim izmiti.
Havası pis olmasa yüzde yüz tavsiye edeceğim, havasından ötürü bir şey diyemiyorum. Yine de araştırıp yerleşirseniz sorun yaşamazsınız.
Ben gebzeye taşınırken çok esinti olan bir mahalleyi seçtim, orada boş ev bulana kadar bekledim. Ki gebze düşünün, astımım hiç ilerlemedi.

:KK70:
Bu kadar kötü yorum gelince ben bile şaşırdım açıkçası, ben çok severim izmiti.
Havası pis olmasa yüzde yüz tavsiye edeceğim, havasından ötürü bir şey diyemiyorum. Yine de araştırıp yerleşirseniz sorun yaşamazsınız.
Ben gebzeye taşınırken çok esinti olan bir mahalleyi seçtim, orada boş ev bulana kadar bekledim. Ki gebze düşünün, astımım hiç ilerlemedi.
Gebze'de uzun yıllar yaşadım :oha: Gebze'yi seviyor musunuz gerçekten :KK57:

Back
X