Valla kocaelini bilmem ama istanbuldan kiraların 2500 - 5000 tl arası değiştiği bir sitede yaşıyorum. Bizim sitenin yarısı suriyeli. Hee onlar bizim 2500 tl ödediğimiz eve 2500 dolar ödüyo. Yaklaşık 40 suriyeli aile de ev sahibiymiş. Adamın 2 tane karısı var. Karşılıklı daire tutmuş bir de alt katımdaki şero.
Yanlış anlama art niyetli bir şey demek istemedim ama fakir suriyeliler evsiz barksız çok zor koşullarda yaşarken, kadınlar fuhuşa zorlanırken, bir ekmek bulmak için bu soğukta yapmadıkları iş kalmazken, her köşe başında bir suriyeli dilenci varken bunlarda nasıl bir insaf varmış kardeşim ya. Gelmişsin yabancı ülkeye. İnsanlarını koruyup kollamıyolar mı ya. Kendi 2 tane ev tutacağına 2 karısına. Gitsin daha mütevazi semtte 5 daire tutsun 3 fakiri alsın yanına. Ne var ya. anlamıyorum. Bunlarda vicdan duygusu kalmamış. Bizim sitede yaşayanlar tatile gelmiş gibiler valla.
Ben de ne yapılması gerektiğini şaşıyorum hal böyle olunca.
Umarım yardım edecek birilerini bulursun ne diyim. ama ortalarda görmediysen yoktur yani. Çünkü zor durumda olanlar dileniyor her yerde.