How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Koah hastalığı

LargeGemini

Ponçiğin Annesi
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2015
2.980
4.988
158
Mune abla lütfen konumu hemen taşıma babam icin actim ve cok uzgunum burada daha cok kitleye ulaşır die sonradan taşınsın lutfen :KK43:

Kizlar babam koah hastaligu teshisi kondu 2 aydır cok kotu oksuruyodu ilk doktora gitti doktor ilac falan verdi babam baska sehirdeki doktora da gitti oda tahlillerin hepsini yapmis koah hastaligin var demis sigarali ortamlar tozlu ortamlarda durmayacaksin yediklerine dikkat et spor ve kilo ver demis. Kendine iyi bakmazsan makineye bagli yasarsin demis

Sizlere sorum cevrenizde bu hastaligi olan varmi internette cok kotu seyler yaziyo bu hastalikla yillarca yasayan varmi yada soyle diyim bu hastaliktan tanidiklarini katbettiniz mi :KK43:

Not: babam yıllardır sigara icti ama 6 yil önce tamamen birakti

Annemin dayısı aşırı aşırı sigara içiyor adam, koah hastası.. Öksürükten nefes alamaz halde bile içmeye devam etti. Yoğun bakıma aldılar bir seferinde, durumu ağırlaşmıştı, ciddiydi. Günler sonra yoğun bakımda uyandığında ilk istediği sigara olmuş. Hemşireleri azarlamış vermiyorlar diye.. Her gelen ziyaretçiden sigara istiyormuş. Evet tekrardan normal hayata döndü ama oksijen tüpü kullanıyordu en son.. Bir nefes oksijen çekiyor bir nefes sigara.. O şekilde hala tıkanırcasına öksürüyor. Akıllanmadı yani.. Babanız sigarayı bırakmış, o çok güzel bir artı.. Dikkat ederse bence çok büyük problemler yaşamaz, inşallah..

çok geçmiş olsun.kaliteli bir hayat yaşarsa,uzun yıllar bir problem çıkmaz.

kaliteli hayattan kastım,sigara kesin yok,doğal beslenme,temiz hava.

teşhis konduktan sonra,6 yıldır,sorunsuz yaşayan bir tanıdığım var.tabi doktorunun dediğini harfi harfine uyguluyor.onlar bu senenin sonunda da,kaz dağlarına taşınmayı düşünüyorlar.sizin babanızın da böyle bir imkanı varsa, süper olur

benim kuzende var hala püfür püfür sigara içiyo valla :D

geçmiş olsun. internette araştırmak çözüm değil çünkü hep saçma sapan şeyler var. doktor görüşünü esas alın.

Geçmiş olsun Allah şifa versin.
Keçiboynuzu pekmezi iyi geliyor diye duymuştum sanki ,bir araştırsanız.
yanlış yönlendirme yapmak da istemiyorum ama araştırıp yazmaya fırsatım yok şuan sonra konuyu kaçırırım diye duyduğumu söylemek istedim.

Koah hastalinda cigerlerin temizlendigini duymustum... Youtube dan baka bilirsin.. Koah hastaligin tedavisi diye yaz...

Merhaba.
2 yakınımı koah'dan kaybettim. Birebir ben yanındaydım. Size önerim önce doktor ne diyorsa onu uygulamanız. Asla sigara ortamında olmayacak. Temiz hava, yürüyüş, dengeli beslenme ile daha kaliteli bir hayat sürebilir.
Çok geçmiş olsun.

Teshis konduğunda durumlari cokmu agirdi kac zaman sonra kaybettiniz :( basiniz sagolsun
Merhaba.
2 yakınımı koah'dan kaybettim. Birebir ben yanındaydım. Size önerim önce doktor ne diyorsa onu uygulamanız. Asla sigara ortamında olmayacak. Temiz hava, yürüyüş, dengeli beslenme ile daha kaliteli bir hayat sürebilir.
Çok geçmiş olsun.

Mune abla lütfen konumu hemen taşıma babam icin actim ve cok uzgunum burada daha cok kitleye ulaşır die sonradan taşınsın lutfen :KK43:

Kizlar babam koah hastaligu teshisi kondu 2 aydır cok kotu oksuruyodu ilk doktora gitti doktor ilac falan verdi babam baska sehirdeki doktora da gitti oda tahlillerin hepsini yapmis koah hastaligin var demis sigarali ortamlar tozlu ortamlarda durmayacaksin yediklerine dikkat et spor ve kilo ver demis. Kendine iyi bakmazsan makineye bagli yasarsin demis

Sizlere sorum cevrenizde bu hastaligi olan varmi internette cok kotu seyler yaziyo bu hastalikla yillarca yasayan varmi yada soyle diyim bu hastaliktan tanidiklarini katbettiniz mi :KK43:

Not: babam yıllardır sigara icti ama 6 yil önce tamamen birakti
Çok geçmiş olsun, bu kadar çok panik yapma ablacım, baban sigarayı bıraktığı için bu hastalıktan kurtulması daha kolay, koah olan biri eğer gerekli tedavileri uygular, yaşam kalitesini yükseltir, doktorun dediklerini yaparsa iyileşir, her koahlı illa makinelere bağlı yaşayacak diye birşey yok.

Kilo sorunu var madem, doktorunu dinleyecek kilo verecek, her gün düzenli yürüyüşler yapsın, kandaki oksijen seviyesini yükseltirse düzelir, mesela babana tavsiyem havalar düzelince maddi imkanlarda uygunsa Türkiye'nin havası temiz, oksijeni yüksek ve özellikle çam ormanları olan yerlerinden birinde birkaç ay kalsın, çam ormanları özellikle kronik üst solunum sorunları yaşayan hastalar için tavsiye edilir.

Ablacim malesef babam Agri da yasiyor imkanlar dahilinde ancak orda yasar
Çok geçmiş olsun, bu kadar çok panik yapma ablacım, baban sigarayı bıraktığı için bu hastalıktan kurtulması daha kolay, koah olan biri eğer gerekli tedavileri uygular, yaşam kalitesini yükseltir, doktorun dediklerini yaparsa iyileşir, her koahlı illa makinelere bağlı yaşayacak diye birşey yok. @mune

Kilo sorunu var madem, doktorunu dinleyecek kilo verecek, her gün düzenli yürüyüşler yapsın, kandaki oksijen seviyesini yükseltirse düzelir, mesela babana tavsiyem havalar düzelince maddi imkanlarda uygunsa Türkiye'nin havası temiz, oksijeni yüksek ve özellikle çam ormanları olan yerlerinden birinde birkaç ay kalsın, çam ormanları özellikle kronik üst solunum sorunları yaşayan hastalar için tavsiye edilir.
mesela babam her zmaan doktor tavsiyelrine cok uymustur bu yuzden bel fitigini ameliyatsiz kontrol altina aldi yillarca egzersiz yaparak midede sıkıntı yasadigi icin sigarayi birakti aylarca sadece sulu yemek yagsiz kizrtma olmadqn beslendi midesi icn insallah bu hastaligida yenecek ozenli davranacagindan eminim

Babam koah, hafif derecede demiş doktor başta düzenli olarak fısfıslar kullandı sonra tekrar kontrole gidince gayet iyi ilerleme gösterdiğini söylemiş tam hatırlamıyorum ama 2 yıldır falan var sanırım, sadece tıkandığını hissettiğinde sıktığı bir fısfısı var şuan, çok şükür iyi ama üşütünce biraz kötü oluyor doktoru da hasta olursan gel demiş. Sigarayı bırakmadı ama azalttı, umarım bırakır tamamen, şanslısınız ki babanız bırakalı baya olmuş.
İşi gereği çok yürüyor babam, hoş hava da özellikle kışın öyle çok temiz değil ama bence yürüyüşün etkisi çok, kilosu da yok. Gün içinde su içiyormuş, beslenmesine de dikkat ediyor olabildiğince.
Teşhis hangi derecede bilmiyorum ama dikkat ederse rahatlar diye düşünüyorum.
Çok geçmiş olsun.

Ablacim malesef babam Agri da yasiyor imkanlar dahilinde ancak orda yasar

Gülüm orada çam ormanları veya ormanlık yerler yok mu? Varsa oralarda yürüyüş yapsın, orman yoksa araba ve çevre sebebiyle hava kirliliği olan yerlerden uzak alanlarda spor yapsın, sigarayı da bırakmış ne güzel, bu hastalıkta günlük egzersiz şart, ciğerlerin kapasitesini arttırmak ve kandaki oksijen seviyesini yükseltmek için.

Canım ben geçenlerde koahın balon rezektörü diye bi tedavi yontemiyle tedavi edilebildiğini duydum. Çok geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah. Merak etme hem sigarayı da bırakmış baban, iyiye gider kötüye gitmez Allah'ın izniyle

Daha cok toz toprak var birde babam hala calisip aileme bakiyo hergun dükkana gidip aksam eve geliyor mecbur calismasi lazim ancak hafta sonu annem bahcemizde babami hareket etsin bahcelerle ilgilensin die iş buyurur oturmasin hareket halinde olsin die
Gülüm orada çam ormanları veya ormanlık yerler yok mu? Varsa oralarda yürüyüş yapsın, orman yoksa araba ve çevre sebebiyle hava kirliliği olan yerlerden uzak alanlarda spor yapsın, sigarayı da bırakmış ne güzel, bu hastalıkta günlük egzersiz şart, ciğerlerin kapasitesini arttırmak ve kandaki oksijen seviyesini yükseltmek için.

Daha cok toz toprak var birde babam hala calisip aileme bakiyo hergun dükkana gidip aksam eve geliyor mecbur calismasi lazim ancak hafta sonu annem bahcemizde babami hareket etsin bahcelerle ilgilensin die iş buyurur oturmasin hareket halinde olsin die

Babam koah, hafif derecede demiş doktor başta düzenli olarak fısfıslar kullandı sonra tekrar kontrole gidince gayet iyi ilerleme gösterdiğini söylemiş tam hatırlamıyorum ama 2 yıldır falan var sanırım, sadece tıkandığını hissettiğinde sıktığı bir fısfısı var şuan, çok şükür iyi ama üşütünce biraz kötü oluyor doktoru da hasta olursan gel demiş. Sigarayı bırakmadı ama azalttı, umarım bırakır tamamen, şanslısınız ki babanız bırakalı baya olmuş.
İşi gereği çok yürüyor babam, hoş hava da özellikle kışın öyle çok temiz değil ama bence yürüyüşün etkisi çok, kilosu da yok. Gün içinde su içiyormuş, beslenmesine de dikkat ediyor olabildiğince.
Teşhis hangi derecede bilmiyorum ama dikkat ederse rahatlar diye düşünüyorum.
Çok geçmiş olsun.

Maske takabilirse toz toprak yerlerde iyi olur.. Kışın atkıyla da kapatabilir. Hoş biz de büyükşehirdeyiz egzoz, soba derken hava özellikle kışın daha pis oluyor, babam da taksa iyi olur da yapmıyor.
Bir de babam doktora gitmeyi hiç sevmiyor üşütünce kendi geçirmeye çalışıyor bazen, babanız aksatmasın bence.

Back