Gebeliğe Hazırlık Klomen, pcos, insülin direnci, çocuk olmaması

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
pco teşhisi konuldugunda 93 kg idim. adetim düzensiz yumurta büyümesi yok idi. 6 ay düzenli tedavi gördüm adetim düzene girdi. bu arada hamile kalamadım kilo da veremedim. 6 aylık tedavinin bitiminden sonra 5. ayda gebe olduğumu öğrendim. ilk yapacağın iyi bir jinekolog düzenli tedavi ve bolca dua....

76 kilo ile doktora gittigimde pko ve insülin direncim olduğunu kilo vermem gerektiğini söyledi doktorum. 3 kiloyu insülin direnci için yazdığı ilaçla verdim. Baktım olmuyor inositol OMEGA3 gibi takviyeler aldım bu arada işe de başladım sağlıklı beslenip bol su ve hareket ederek. bir ay gecmeden 3 kilo daha verdiğimde hamile olduğumu öğrendim.Tavsiyem sağlıklı beslenip bol su ve yürüyüş yapmak en önemlisi de kafadan çocuk fikrini çıkarıp yaşam şeklini değiştirmek olsun.

Merhabalar bende pko insülin direnci var bende 2 yıldır evliyim korunmuyorum doktora gittim yumurtalar çok fazla ama gelişmiyor çatlamıyor bende çok mutsuzum ağlıyorum sürekli glifor inofolic kullanıyorum ama hala bir sonuç alamadım

Merhaba cnm bndede polikistik over var ablamdada var onda insülin direnci de ilacıni kullandı hamile kaldı 8 senedir olmazken insülin ilacını kullanınca hamile kaldı bende varmı bilmiyorum doktr birşey söylemedi bunun testi oluyormu acaba nasıl öğrenebilirim

Açlık seker ve kan degerlerine göre bakiliyor diye biliyorum kuzum. Öyle bi baktır istersen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…