Gebeliğe Hazırlık Klomen mi aşılama mi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Bodrumguzeli

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2018
18
4
1
Kızlar bi senedir bebek istiyoruz bütün tetkikler yapıldı (sperm testi,rahim filmi,yumurta takibi) herşey normal doktor sadece vitamin yazdi kullandım bu ayda olmadi. Bugün gittim doktora klomen verdi. Fakat benim yumurtam olgunlaşıyor(22mm) ve yan etkileri olduğunu duydum.Kullanmali miyim yoksa direk asilamami yaptirayim. Doktor tercihi bana bıraktı.yardim lutfen

klomenin zararı rahim duvarını inceltmesidir 1 kez kullanmanızdan zarar gelmez üst üste yapmadığınız sürece ki doktor zaten 1 ay yapıyorsa diğer ay önermez birde kist yapabiliyor aşırı büyümeden ötürü.
belki yumurtanız gelişiyordur ama çatlamıyor olabilir .

Sizin yerinizde olsam. Yani evliligimin ilk 1.senesine dönebilsem kesinlikle klomen turevi ilaclar kullanmadan 2 kez asilama yaptirip 2.senemde tup bebege giderdim...
O ilaclar beni altust etti.

Yumurta takibinde olgunlaştığını gördü ve iki gün sonra tekrar kontrol yapıp catladiginida gördü. Bir sıkıntı yok

Sizin yerinizde olsam. Yani evliligimin ilk 1.senesine dönebilsem kesinlikle klomen turevi ilaclar kullanmadan 2 kez asilama yaptirip 2.senemde tup bebege giderdim...
O ilaclar beni altust etti.
Aslında çok haklısınız. Bende klomene hiç başlamadım diğer ay aşılama yaptırmak en mantiklisi

Klomen gerçekten vucut dengesini çok bozuyor bende 1 kez kullandım bi sorunumuz yoktu 3 olgun yumurtam oluştu 3 üz olma ihtımalı var bu ay tedavıyı iptal edelim dedi doktorum ilişkiyi yasakladı sonra 1 kistim oldu adetlerim geç olmaya başladı hormonlarım bozuldu hepsi yükseldi degerlerimin 4 ay oldu daha yenı düzelmeye başladı bıdaha kullanmadım bu ay rahim filmi çektirdim bikaç ay deneyelim olmazsa bizde aşılama düşünüyoruz

Sizin gibi bir sene dolmadan üç defa klomen ve çatlatma iğnesi kullandım. Benim de yumurtam büyüyordu ama yine de denedim. Keşke yapmasaydim. Size tavsiyem bitkisel kürler denemeniz ve rahim filmi cektirmeniz. Ben çektirdiğim ay normal yolla hamile kaldım.

Ne güzel gözünüz aydın inşallah darısı bizlere olsun bende haziranda çekindim film adet oldum bu ay filmden sonra enfeksiyon kapmışım 10 gün hastaneden çıkamadım igne serum derken ilişki olmadı yumurtlama dönemide geçmişti diger ay inşallah bir umut bekliyoruz adetim çok az oldu ve agrım yoktu normalde çikolata kistim var çok agrılı ve aşırı fazla olurdum klomen gerçekten bütün hormonları bozuyor siz hangi bitkisel kürleri kullandınız

Canim benimde bu ay 11.ayim uc defa klomen kullandim olmadi bu ay rahim filmi cekindim insallah dogal yolla hamile kalabilirim olmazsa artik onumuzdeki ay asilamaya gecicez

Geçmiş olsun. İnşallah bu sefer tutar. Bende pco var. Hormonlarim duzensizdi. Onun için testere dişli aslanpençesi çayı içtim. Hayıt suyu içtim. Kaliteli yumurta olması için arı sütü bal polen karışımı yedim. Hepsinden önce de soğan kürü yapmıştım. Hepsinin faydasını gördüm. Tabi bunları yaparken sağlıklı beslenmeye ve her gün yürüyüş yapmaya özen gösterdim. Kilolu değilim ama pcoda bir kilo bile çok fark ediyor. Sizde bir sorun var mı? Neden olmuyormuş.?

Aslında çok haklısınız. Bende klomene hiç başlamadım diğer ay aşılama yaptırmak en mantiklisi

Kesinlikle asilama yaptirin... insallah tutar ama iki kez yaptirin.. tup bebekte rapor icin iki asilama istiyorlar.
3 senelik evlilikte de rapor cikiyor zaten..

Biz 5seneye girecegiz. Ilk 2-3 sene o kadar gereksiz seylerle zaman kaybettimki. O yuzden baskalari kaybetsin istemiyorum.

Bendede bi sorun yok dedi 2 cm çikolata kistim var onada engel olmaz gebelige diyor doktorum ama ondan mı olmuyor bilmiyorum tüplerdeni sorun bakalım dedi rahim filmimde temiz çıktı bal tarçın çörek otu yapmıştım bende oda çok etkiliydi yumurta oluşumunda

Yumurta takibinde olgunlaştığını gördü ve iki gün sonra tekrar kontrol yapıp catladiginida gördü. Bir sıkıntı yok

çatladığını gördü ise herhangi bir sıkıntı yok ise vücudunuza hormon yüklemenin hiç gereği yok olan birşeyi hormon takviyeleriyle tekrarlamak doğru değil

Canım bizim durumlarımız benziyo seninle. Benim de 2 cmlik bir çikolata kistim var 9 aydır olmuyor bi kez kimyasal gebelik oldu ama sonrası malesef kocaman bir hiç. Bu ay rahim filmi çekildim tüpler açık ama rahim içi yapışıklık olabilir dedi. Herhangi bir tedavi de vermedi aşılama ya da tüp bebek diyor. Ama kendiliğinden olan da çok var bu kistle. Sanırım zaman alacak biraz bizim ama imkansız değil kesinlikle.

Aynen canım bizimde 10 ay oldu çikolata kisti engel olmaz 5 6 cm le hamile kalan var dedi doktorum arkadaşımda 2 tane vardı 3 ve 3.5 cm şimdi hamile bizimki küçükte boyutu ama olmayınca başka sorunda yok ondan ozaman olmuyor diye düşünüyorum ben kısmet demekki daha zamanı var inşallah rabbim çok bekletmesin bizede nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…