- 12 Ocak 2010
- 111
- 0
- 316
- Konu Sahibi silayahasretim
-
tbrkler cnm allah kucağına almayı nasip etsin...çok şanslısın...darısı bizim başımıza
nimetın ustune ıdrar yapılırmı yha sacmalamayın...
Bunun neresi günah terbiyesiz pis bir niyet ilemi kullanıyoruz ki günah olsun. Bilmiyorsanız öğrenin size karbonatın kullanıldığı yerler hakknında minicik bir örnek vereyim. Karbonat kullanılarak yapılan şeylerin hangi amaçlala kullanıldığınıda bir düşünün insanları suçlamadan önce;Karbonat (CO3--) iyonunu oluşturan bileşiktir. İnorganik karbonatlar metal katyonları ile tepkimeye girerek, iyonik bileşikler oluştururlar. Endüstride karbonatlı bileşiklerin çok geniş kullanım alanları vardır. Örneğin sodyum karbonat (Na2CO3) cam, sabun, deterjan, kağıt ve sentetik ipek yapımında kullanılır. Ayrıca karbonat, sert suda bulunan kalsiyum ve magnezyum iyonlarıyla tepkimeye girerek çökelti oluşturur ve suyun yumuşamasını sağlar. Sodyum karbonat pH dengeleyicisi olarak ta kullanılır. CO3-- iyonu, hidrojen iyonlarıyla tepkime vererek çözeltinin asitliğini azaltır (pH değerini artırır). Sodyum karbonat kimya endüstrisinde, başka birçok farklı sodyum bileşiği sentezlemek için kullanılır. Bunlar arasında sodyum bikarbonat (ekmek sodası), sodyum silikat ve sodyum tripolifosfat (deterjan yapımında), sodyum kromat ve sodyum dikromat (krom kaplama işleminde), sodyum alüminat (alüminyum saflaştırılmasında), sodyum siyanür (elektrokaplamada), ve sodyum hidroksit (kuvvetli baz olarak) sentezlenir.
Kireçtaşı olarak bilinen kalsiyum karbonat, (CaCO3) demirin saflaştırılmasında, çelik yapımında, tarımsal gübre yapımında ve çimento yapımında kullanılır. Potasyum karbonat ve lityum karbonat ve lityum karbonat, cam üretiminde kullanılır. Li2CO3 ayrıca seramik üretiminde de kullanılır. Stronsiyum karbonat (SrCO3), televizyon ve bilgisayarlarda bulunan CRT tüplerinin yapımında kullanılır. Nikel karbonat (NiCO3), elektro kaplamada ve seramik üretiminde kullanılır. Kobalt karbonat (CoCO3), seramik yapımında ve rafine endüstrisinde katalizör olarak kullanılır.
klomen kullandim ve galiba hamileyim idrar testi yaptim pozitif cikti bazi belirtilerde var simdi kan testi yaptiracam onu bekliyorum Allah herkese versin kizlar hic umuduniuzu kesmeyin
canım hayırlı olsun benim de klomenle 2. ayım ama hala yumurtlayamadım.. darısı basımıza , Allah analı babalı buyutsun
neden bu kadar hıddetlenıosunkı..bana gore sacma gebelık tespıtını karbonatlan yapmak.sana gore cok normaldır.baska bır tpık ıcerısındede aynı sekılde bırı yazmıstı cevp aynen o kısıye suydu. kadının kocasıda karbonat içine ıdrar yapmıs vede kopurmus kocamdamı hamıle dıor.böle bır sacmalık olabılırmı.bunun dogruluk payı olsa kadın erkek herkes hamıle sayılır.2 3 mılyona bısı almamak ıcın tutupta ben onun ıcıne aslaaaa ıdrar yapmam.baska alanlarda kullanılabılır aksını ıddıa eden olmadıkı.wc deyken tenımıze bıle degen bahsettıgın ıdrar kabır azabının bellı sebebyken karbonatn ıcıne onu yapmak ne kadar dogru?ben kotu bırsey yazmıorum sana aksıne ıyılıgını ıstedıgım ıcın yazıorum.zaten adetlerın duzenlıyse gununden gectımı belırtılerın olur anlarsın hamıle oldugunu tutupta sureklı test almana bıle gerek yok.limon testı karbonat testı moda olmus lımon ustune ıdrar yapılmalıymıs da falan fılan.dediği seyın yanlıs oldugunu kabullendı sonunda arkadas vede topıgı kapandı :)
Benim hiddetlenmemin sebebi eczaneden 2 lira verip aldığımız gebelik testlerinin üretimindede karbonatın kullanılıyor olduğunu bilmeden bunu söylemeniz, sadece formu değişmiş. Bunu söylemem kabir azabına nelerin sebep olduğunu bilmediğimi göstermez.
ay ne yaparsan yap yha.neye idaraını bosaltırsan bosalt... aklinialirimsmile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?