Merhaba evet bende oldu sebebi polikistik over , Polikistik over olan kadınlarda çok yumurta vardır çatlamayan vs bir sürü nedene bağlı olan durumlar örneğin Adet düzensizliği gibi şeyler.. klomen bu gibi hastalarda birden yumurtaların çoğunu gürleştirir fakat sonra bütün yumurtalar sönüyor sebebi de klomenin çok ad*i bir ilaç olmasıdır
neden ? Çünkü klomen özellikle polikistik over sendromunda sadece kalitesiz yumurtaları gürleştiriyo sonra sönüyor hepsi geriye kalan 1-2 tane yumurta oluyor sonra doktor veriyor çatlama iğnesini tutmuyor .. bende öyle oldu sende öyle olacak demiyorum ama okadar çok kişiden aynısını duydum ki ayrıca merak etme doktor tedbir almış bu durumlarda çoğul gebelik ve dış gebelik vs. Yaşanabilir bu yüzden ilişki yasağı koyuyor. Bana da ilişki yasaği koymuştu
Klomen dozu sana fazla gelmiş olabilir 1 tam tablet yerine doktorun deneyebilir ve yarım tablet şeklinde dozu ayarlayabilir ama benim önerim Femara ile denemen.. hayırlısı olsun Belkide bir sonrakinde tutar ama belli bir rahatsızlık felan varsa bu çatlatma olayları insanı çok oyalıyor zaman çalıyor yani
Tüp bebek çok daha mantıklı maliyeti yüksek olsa da..