Benim büyük bir derdimdi o yüzden uzunca yazacağım. Birinin belki işine yarar.
Bende de ara ara hep tekrarlayan bir belaydı. Kırmızı hassas başlıyor, sivilce gibi olup patlayınca 2 güne geçiyordu. Hep de kıl olmayan farklı farklı bölgelerde çıkıyordu. Teker teker. Biri geçiyor bir başlıyordu. Sonra kendiliğinden geçti. Uzun bir süre yoktu. Sonra bir daha geldi ve tekrar geçti. Aylardır da yok. İnşallah bir daha olmaz. Ben kafama takıyordum, doktora göründüm, internetten de araştırdım ve doktorun dediğiyle aynı şey olduğuna karar verdim. Bu şey sürtünmeden açıkçası oluyor ve biraz da akıntınızdan kaynaklı olabilir, ben genelde farklı renkte akıntılarım olunca belirti görüyordum. Ama ana etken kesinlikle sürtünme. Doktor da aynısını dedi, pantolona iç çamaşırına sürtününce olan bir şey tarzı konuştu. Bir iki önlem denedim işe yaramadı oluşmaya devam etti, hayatıma baktım unuttum yok oldu.
Sonra sebebini buldum gibi oldu.
Açıkçası benim için ana sebeplerden biri mastürbasyon ve ilişkide erkeğin elinin sert kullanmasının sebep olduğunu düşünüyorum. Bunları yapmayınca bu şey oluşmadığını fark ettim ama dar kot pantalonlar falan da yapabilir.
Tavsiyelerim iç çamaşırınızı düzenli değiştirmek, düzgün yıkamak ve ütülemek, kesinlikle sürtünmeyi minimuma indrimek. Belki vajene uygun ph düzenleyici şeyler de işe yarar ben denemedim bor muydu neydi o tarz bir şeyler.
Benimki önemli bir durum çıkmadı ama belki sizin hastalığınız farklıdır. Yine de bir doktora görünmekte fayda var. Hpv, herpes falan zannetmiyorum ama yine bir kontrole gidin.