Kızlar, başımıza gelen en ilginç olaydır herhalde şimdi ki anlatacağım.
Türlü türlü böcekler, kuş formunda uçan çekirgeler, elim kadar örümcekler derken bir de yarasa eksikti sanırım
Geçen gece bi uyandım tavanda pır pır bir şeyler uçuyo, kanat sesleri derken gözümü bi açtım ki yarasa. Hemen eşimi uyandırdım, komidin lambasını açtık, bi baktık yarasaymış cidden. anında yorganı kafamıza çektik
Sonra eşim pencereyi açtı derken koridordan bi tane daha geldi, oldu mu 2 tane
Evin erkeği olmak zor iş gerçekten
Biri pencereden dışarı çıktı, diğeri çıkmıyo inat etti hayvan resmen
Neyse, eşim beni dışarı çıkardı, kendi de kapıyı kapadı, internetin başına geldik hadiseyle ilgili bir şeyler araştırıyoruz. Genelde olağan bir şeymiş eve yarasa girmesi. Klimayı da açtık, hava sirkülasyonu da olunca giderler yazıyodu, o da gitmiş zaten.
İyi dedik, normal bişeymiş, herhalde pencereden girdi, hadi yatalım.
Aradan 3-4 gün geçti, yine gece klimanın olduğu yerden ses geliyor. Çıtır çıtır, pıtır pıtır, içinde bişey var sanki. Biz en üst katta olduğumuz için herhalde kuş yürüyo dedim. Burda aşırı güvercin var. Yine de eşimi dürtükledim ışığı yaktık baktık. Klimadan ses geliyo, fakat uçan bi şey yok
Aynı günün akşamı ütü falan yapmışım, kıyafetleri düzenliyorum. 22.00 civarıydı, kendi gardırobumu düzenledim, sonra eşim geldi oyalandık. 11.30 oldu, yatacaz, odaya girdim ışığı bi açtım yine yarasa dolanıyo
Hiiiiih diye iç geçirmemle kapıyı kapatıp fırlamam bir oldu
Hemen eşimi çağırdım yine yarasa gelmiş diye
İlk yarasa vakasından sonra tuvalet ve banyodan geldi sanıp oranın camlarını kapatmıştık. Yine camı açtık, çıktık odadan. Bu da inat etti, uzun bi süre gitmedi. Biz de bu sefer daha detaylı bir araştırmaya girdik. Yabancı kaynakları falan araştırdık. Araştırdık ki ne bulalım:
-Bu hayvanlar ufak bir madeni para büyüklüğündeki delikten bile girebilirlermiş.
Bizim klimadan ses geldiği için artık klimanın ordan girdiğine kanaat getirdik ki zaten klimayı taktırdığımızda, adam fazla tahribat yapmıştı ve duvarda biraz açıklık vardı. Ancak klimanın tam altı olduğu için herhalde, irdelemedik öyle kaldı. Fakat dış duvardaki delik bayağı büyükmüş
Hain adam işini düzgün yapmamış, delik öyle kalmış. İnsan bi kapatır değil mi sıvayla falan
-Serin ortamları severmiş bu hayvan.
-İşin iyi yanı naftalini hiç sevmezlermiş. Odaya naftalin koydu eşim, 2 saat çıkmayan hayvan 2 dakika sonra çıkmış.
-Kuduz mikrobu taşıyabilirlermiş. Isırdığı zaman fena yani:18:
Allahtan üstümüze falan konmadı
Şimdi benim size diyeceğim şu ki, klima taktırırken dikkatli olun, bizim gibi ufacık delik deyip de geçmeyin, yarasalar tüneyebilir içine
Hatta tüneyebilir değil, tüner. Çünkü adamlar bunun için makale yazmış. Tabi bizde nerde öyle beyin..neyse.
Biz odayı kapattık, ne olur ne olmaz diye. Pazartesi sabahı klimacı gelecek, söküp takar, bu sefer işini güzel yapar herhalde.
-Bir de nisan, mayıs, haziran ayları bunların üreme zamanlarıymış, ve şu sıralar dikkat ederseniz gündüz bile o kadar çok yarasa var ki etrafta.
Hala o an aklıma geldikçe panikliyorum
Ah bu hayvanlardan çektiğim ne, bi türlü anlayamadım
Çok doluyum çok