Klima taktırırken dikkat, yarasa çıkabilir.

maximaculpa

minik 'biz'
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2011
6.716
141
123
Kızlar, başımıza gelen en ilginç olaydır herhalde şimdi ki anlatacağım.
Türlü türlü böcekler, kuş formunda uçan çekirgeler, elim kadar örümcekler derken bir de yarasa eksikti sanırım

Geçen gece bi uyandım tavanda pır pır bir şeyler uçuyo, kanat sesleri derken gözümü bi açtım ki yarasa. Hemen eşimi uyandırdım, komidin lambasını açtık, bi baktık yarasaymış cidden. anında yorganı kafamıza çektik Sonra eşim pencereyi açtı derken koridordan bi tane daha geldi, oldu mu 2 tane Evin erkeği olmak zor iş gerçekten Biri pencereden dışarı çıktı, diğeri çıkmıyo inat etti hayvan resmen

Neyse, eşim beni dışarı çıkardı, kendi de kapıyı kapadı, internetin başına geldik hadiseyle ilgili bir şeyler araştırıyoruz. Genelde olağan bir şeymiş eve yarasa girmesi. Klimayı da açtık, hava sirkülasyonu da olunca giderler yazıyodu, o da gitmiş zaten.

İyi dedik, normal bişeymiş, herhalde pencereden girdi, hadi yatalım.

Aradan 3-4 gün geçti, yine gece klimanın olduğu yerden ses geliyor. Çıtır çıtır, pıtır pıtır, içinde bişey var sanki. Biz en üst katta olduğumuz için herhalde kuş yürüyo dedim. Burda aşırı güvercin var. Yine de eşimi dürtükledim ışığı yaktık baktık. Klimadan ses geliyo, fakat uçan bi şey yok

Aynı günün akşamı ütü falan yapmışım, kıyafetleri düzenliyorum. 22.00 civarıydı, kendi gardırobumu düzenledim, sonra eşim geldi oyalandık. 11.30 oldu, yatacaz, odaya girdim ışığı bi açtım yine yarasa dolanıyo Hiiiiih diye iç geçirmemle kapıyı kapatıp fırlamam bir oldu Hemen eşimi çağırdım yine yarasa gelmiş diye İlk yarasa vakasından sonra tuvalet ve banyodan geldi sanıp oranın camlarını kapatmıştık. Yine camı açtık, çıktık odadan. Bu da inat etti, uzun bi süre gitmedi. Biz de bu sefer daha detaylı bir araştırmaya girdik. Yabancı kaynakları falan araştırdık. Araştırdık ki ne bulalım:

-Bu hayvanlar ufak bir madeni para büyüklüğündeki delikten bile girebilirlermiş.

Bizim klimadan ses geldiği için artık klimanın ordan girdiğine kanaat getirdik ki zaten klimayı taktırdığımızda, adam fazla tahribat yapmıştı ve duvarda biraz açıklık vardı. Ancak klimanın tam altı olduğu için herhalde, irdelemedik öyle kaldı. Fakat dış duvardaki delik bayağı büyükmüş Hain adam işini düzgün yapmamış, delik öyle kalmış. İnsan bi kapatır değil mi sıvayla falan

-Serin ortamları severmiş bu hayvan.
-İşin iyi yanı naftalini hiç sevmezlermiş. Odaya naftalin koydu eşim, 2 saat çıkmayan hayvan 2 dakika sonra çıkmış.
-Kuduz mikrobu taşıyabilirlermiş. Isırdığı zaman fena yani:18:

Allahtan üstümüze falan konmadı

Şimdi benim size diyeceğim şu ki, klima taktırırken dikkatli olun, bizim gibi ufacık delik deyip de geçmeyin, yarasalar tüneyebilir içine

Hatta tüneyebilir değil, tüner. Çünkü adamlar bunun için makale yazmış. Tabi bizde nerde öyle beyin..neyse.

Biz odayı kapattık, ne olur ne olmaz diye. Pazartesi sabahı klimacı gelecek, söküp takar, bu sefer işini güzel yapar herhalde.

-Bir de nisan, mayıs, haziran ayları bunların üreme zamanlarıymış, ve şu sıralar dikkat ederseniz gündüz bile o kadar çok yarasa var ki etrafta.

Hala o an aklıma geldikçe panikliyorum
Ah bu hayvanlardan çektiğim ne, bi türlü anlayamadımÇok doluyum çok

augustos ayinda cok dikkat edilmeli diye duydum ,en cok ozman eve giriyorlarmis

bizim komsunun evede girmislerdi cami tam acmislar öyle uyumuslar bende cami tam acmaya korkuyorum onu duydumdan beri :18::18:

cok gecmis olsun canim hamilesin dikkat et

Ayyy canım çok geçmiş olsun dikkat et çok ürkütüçü :18::18::18:

Sineklik yok mu camda :44: Ben hayatta sineklik olmadan açıp da uyumam
Giriyolar valla, kendimden biliyorum

Ayyy canım çok geçmiş olsun dikkat et çok ürkütüçü :18::18::18:

Sağol canım, paylaştım ki kızların aklında olsun diye Gerçekten çok ürkütücü ve de sinir bozucu

okuyunca çok ürktüm doğrusu, size de çok geçmişş olsun
eve gidince klimaları incelicemm vallahi çok ürkütücü
paylaşım için ayrıca teşekkürlerr canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…