Klasik Sorun: Kısa Boyluluk

Cross Gene

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
28
9
24
14 yaşındayım (bu yıl 15 olacağım) ve 1.52 boyundayım.. Tanıdığım herkes hep 1.60' dan uzun hatta 1.72 olan arkadaşım bile var. Annem 1.61 babam 1.70'lerdeymiş (onu görmedim -,-) gerçekten böyle giderse insanların yüzüne bile bakamayacağım.. (Çünkü yetişemeyeceğim ve utanç verici olacak!:mad: ) Üstelik arkadaşım dememe bakmayın sadece aynı ortamlarda zorunlu bulunuyoruz.. Araştırdığıma göre basketbol, germe hareketleri, hızlı koşu, süt ve süt ürünleri, zıplama hareketleri, yüzme ve balık en yararlısıymış. Ancak ben bunların yanında basketbola (en azından arka bahçede biraz basketbol oynayabilirim, ancak bu yeterli mi?..) a da yüzmeye gidecek vakti olmayan ve diyette olan biriyim.. Bu gidişle uzama yaşım gittikçe kısıtlanıyorken ve ergenliğe girmişken gerçekten uzamamın bir yolu yok mu? 1.60 bile olsam bu bana yeterdi oysaki.. :KK42: Sorularım şunlar: Uzayabilir miyim? Nasıl uzayabilirim? Uzayabilme olanağım varsa ne kadar uzayabilirim? Bir fikriniz var mı acaba? ..:110:

daha uzarsın tabi anne ve babanın ortalaması olur cogunlukla cocukların boyları 160 civarı bir boya gelirsin daha 14 yasındasın

boy genetikle alakali. senin 160a kadar uzama potansiyelin varsa en fazla 160a kadar uzarsin. basket oyna voleybol oyna. ip atla. boy icin bi test oluyor nerde yapılır bilmiyorum ama yaptiran bi tanidigim vardı. atiyorum 160 mi senin uzama potansiyelin. hicbi sey yapmasan belki 160i bile goremezsin ama eger ogrenirsen daha bi on onbes santim uzayabilecegini, o zaman daha cok ustune dusersin

Genellikle kız çocukları anne ve babasinin arasinda bi boya sahip olurlar bence uzarsin sende canım ama bu kadar kafana takma sadece kalsiyumlu beslenmeye çalış ve spor yap :)

Abur cubur yeme bol protein ve yesil yaprakli sebzeler ye. Cinko icerikli balik yagi kullan (octomar cinko mesela) ve bol bol spor yap. Mutlaka uzarsin.

Şimdi aklıma geldi. Abim ergenlik döneminde gitmişti bir doktora başka bir konu için ve boyunun aşağı yukarı ne kadar uzayacağını söylemişlerdi. Gerçekten de o kadar uzadı. El filmini çekip el ve parmaklar arasındaki boşluktan tahmin ediliyormuş galiba.

Gerçi bu söylediğim nasıl uzayacağınla alakalı bir cevap değil ama. :)

Senin yaşındayken ben de inanılmaz takardım boyumu. Ama sonra sallamamaya başladım. Ben belki istisnayım ama 19 yaşımda 1-2 santim uzadım. Belki de daha fazla bilemiycem ama liseden mezun olduktan sonra gören arkadaşlarım şaşırıyordu sen baya uzamışsın diye.

Gerçi hala kısayım ama demek o zaman çok daha kısaymışım. :)

Cevaplarınız için çok teşekkürler, boyum ve posumdan dertlenmemin nedeni ise insanlar içerisinde yeterince tuhaf bir kişilikte görülüyorum bir de fiziksel olarak da onlardan farklı olduğum için iyice dışlanıyorum.. Bu hiç iyi hissettirmiyor...

Ben de 1.57 yim topukluyla yaşıyorum.Annene çekmişsin,takma kafana boşver.:KK50:

Pilates de uzatıyor diye duydum. Ama mühim olan beslenmek bence.

Bir de herkes uzun boylu olacak diye bir kaide yahut uzun boylu olmak güzeldir diye genel geçer bir şey yok ki.
Bu da güzellik çirkinlik gibi izafi bence. Ufak tefek hatunlara deli olan erkekler o kadar çok ki...

175 cok uzun degilki topuklu giyin ya kotu durmuyor bence
Esim 180 canım topuklu kafadan 10 cm katıyor zaten , 190 a yaklaşıp dev gibi oluyor o zaman ev arkadaşım olcmuştu topuklu ile saç filan 187 geldim :KK43: :KK43:
Zaten eşim de istemiyor artık eskiden takmazdı şimdi bi düğüne filan gittiğimizde Babet giydiriyo çok dikkat çekiyorsun istemiyorum diyor :KK43:

Duruyor bence. :oops:

Bir de 175 belki çok uzun değil ama topuk da eklenince çok uzun oluyor. :KK48:
Evet canim aynen .
Günlük hayatta sıfır topuklu giyiyor um ona rağmen uzun diye tarif ediyorlar ya :KK43:
Azıcık kilo alsam çok fazla duruyor ya :KK43:
Hep dikkat etmek zorundayım o yüzden

Evet canim aynen .
Günlük hayatta sıfır topuklu giyiyor um ona rağmen uzun diye tarif ediyorlar ya :KK43:
Azıcık kilo alsam çok fazla duruyor ya :KK43:
Hep dikkat etmek zorundayım o yüzden

Tahmin edebiliyorum canım her ne kadar biz kısalar kimi zaman özensek de ben çok iyi anlıyorum artık uzun olmanın zorluğunu.

Sen evlenmişsin, boyuna göre koca bulamayanlar da var. :KK53:

Kuzenim mesela sen kadar da değil 172 falan sanırım ama yapısı gereği çok iri duruyor. Kocası yine vardır 180 falan ama onun yanında kısa duruyor, herkes ayy kocası kısa diyor mesela.

X