Klasik bir vajinismus

nilsu_nls

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2009
83
13
88
Çanakkale
Merhaba kızlar. . Bu benim gruptaki ilk konum. Siz defalarca rast gelmissinizdir bu konuya ama anlatmadan duramiycam. Evlendim 7 ay oldu ama vajinismusü cozemiyorum. Psikolojik destekler, yapamadığım egzersizler vs iyice bunaldim. Evlendiğimden dolayı şehir değiştirmiş oldum. Bu yeni yerde is bulamadim falan derken kendimı tükettiğimı farkediyorum. Hicbisiden zevk alamıyorum mutlu olamıyorum. Yoktan yere evde tek başıma surat asiyorum. Eşim aksam gelince onla 2 kelime edesim gelmio. Bu şehirde tanıdığım bi eşim bi de kaynanamlar var. Kaynana durumu deseniz zaten apayrı... Sanırım bunalimdayim.. O kadar okudum, eğitim aldım, hayatımı doya doya yaşadım derken vardığım nokta bu olmamalıydı. . Sürekli bunu düşünüyorum

Depresyonda olabilirsin, pskologa gitme imkanın varsa git derim.

Belli ki psikolojik sorunlardan besleniyor vaji durumun. Önce onlara yoğunlaş bence.

Açılmış olan vajinismus konularının hepsini okudum. Özellikle başarı öykülerine odaklandım ama çözüm olmadı. Psikoloğa gidiyorum zaten ama o depresyon teşhisi koymadi. Aşırı bunalmışlik varmış sadece.. şehir degisikligi, işsizlik ve vajinismus resmen hayatımı kararttı. ..

bunun için egzersızler var fayda gören ınsanda çok.ilk önce kendı vajınanı tanımanı tavsıye ederım yanı ınternt araştır bıraz nasıl bır yapıya sahıp kac cm kdar genısleyeblır esneklıgıne felan bak.ilişkı aşamasnda aynı sekılde vajına genıslıyor yanı ılk öncekı halıyle kalmıyor dıye blıyorum.ilk önce kendı vajınana bakarak egzersızlere basla.şöyle dusun bırde sonucta onca ınsan bunu yapıyor normal dogum yapıyorlar ölen felan yok.en fazla az agrı cekersın sınek ısırıgı gıbı eger vajına ıslanırsa bırsey hıssetmesın.yanı ılıskı ön sevısmydı uzun tutunkı sen fazla ıslan vajına kaygan olsun agrı yaşama.onca ınsan bunu zevk alarak yapıyor bırsey olmuyor sende bunu yapablırsın.hergun kndıne olumlu telkınler var zıhnınde hayal etmeye calıs.tabı bununda yanında ya yardm alıcan yda forumda bunlarla ılglı egzersızlr var onları yaparak yeneblırsın.

Bence bu hastaligin temel nedeni karsi taraf. Esiniz size gereken ozeni vermiyor olabilir isini aceleye getiriyor olabilir hazirliklar yetersiz olabilir. Birde tabi piskolojik sorunlar dertler neden olabilir.
Yoksa buyuk dertler olmasa piskoloji saglam olsa ne biliyim karsi taraf anlayisli ozenli olsa herkes kendini hazir hisseder.
Bence esiniz ile birlikte tedavi olun.
Benim tanıdığım kisiler esi ile tedavi olunca atlatti bu durumu.

Bende bu derdi 1 sene cektim canım cok agladım uzuldum hatta bosanmayi dusundum..Ancak egzersiz ve buradaki forumdaki hıkayeleri okuyarak yendım. . Hatta suan hamileyim inan bana bunu Yenince sıkıntın bitecek nlr cektıgını cok ıyı anlıyrm canım ancak pes etme kendını bırakma..Klasik olacak ama ben yaptıysam sen de yapabilirsın. . Kendını toplaaa guclu ol bak bunu Yenince ustunden buyuk yuk kalkacak

Teşekkür ederim. Bnde cesaret yok sanırım. O yüzden parmak egzersizlerini yapamıyorum. Buradaki bazı arkadaşların tavsiyesiyle h.d. nin sihir recetesini uyguluycam. Bu belki bi çare olur.. ayrıca eşim çok değişik tavirlar sergiliyor. Bazen bana Full destek oluo, birlikte psikoloğa gidioruz falan. Bazen de inat edio gelmio, psikologun verdiği esli egzersizleri yapmak istemio.. Zaten benim dengemi de en çok o bozuo.

kullanıyorsanız alkolle deneyebilirsiniz, bunun dışında doktorun da zaten mutlaka önerdiği gibi parmak egzersizleri çok önemli. Korkunuzu atlatmanıza yardımcı oluyor

istanbuldaysan sana bi doktor önerim olabilir. bende senin yaşadığın sorunu 1.5 sene yaşadım ileri düzeyde vajinusmustum ama gitmiş olduğum bi doktor sayesinde yendim. öncesinde h.d nin reçetesinimi denemedim alkolmü almadım (alkolik olacaktım nerdeyse) hiç biri çözüm olmamıstı. Allah yardımcınız olsun

Alkolü bnde defalarca denedim. Olmadı hani birazcık bile cakirkeyif olmaya razıydım ama... istanbulda ve yaşadığım şehirde 2 farklı psikoloğa gidiorum zaten. Ama o parmak egzersizleri resmen işkence gelio, asla yapamiorum... mesela şu an regl oldum o kadar mutluyum ki.. regl olmadığım zamanlarda ilişkiye göremediğim her gün için kendimi sucluyorum

Bence gercekten neden korktugunu kendine anlatmalisin. Psikolog yada egzersizle olacak bisey degil, bazen psikologa bile gercekten icimizden gecenleri anlatamiyoruz.

Derdin aci mi? Aci cekmekten mi korkuyorsun? Soyle dusun ne kadar aciyabilir, bunu yasayan milyonlarca kadinlar var hic cinsel iliski yuzunden hastanelik olani duydun mu. Vucudumuz hele kadinlar icin dogum yapacak kadar kapasiteye sahip. Ureme organin normal gorevi bu. Kendini rahatlatacak biseyler alsan kas gevsetici ilac filan olabilir. Kafanda olmayacak diye diye fizyolojik olarakta kendini kilitliyorsun. Sevdigin insana guven ve onu kendine birak inan korktugun gibi bisey degil. Ama dedigim gibi ilk once kendine neden gercekten korktugunu anlatmaya calis

Bence gercekten neden korktugunu kendine anlatmalisin. Psikolog yada egzersizle olacak bisey degil, bazen psikologa bile gercekten icimizden gecenleri anlatamiyoruz.

Derdin aci mi? Aci cekmekten mi korkuyorsun? Soyle dusun ne kadar aciyabilir, bunu yasayan milyonlarca kadinlar var hic cinsel iliski yuzunden hastanelik olani duydun mu. Vucudumuz hele kadinlar icin dogum yapacak kadar kapasiteye sahip. Ureme organin normal gorevi bu. Kendini rahatlatacak biseyler alsan kas gevsetici ilac filan olabilir. Kafanda olmayacak diye diye fizyolojik olarakta kendini kilitliyorsun. Sevdigin insana guven ve onu kendine birak inan korktugun gibi bisey degil. Ama dedigim gibi ilk once kendine neden gercekten korktugunu anlatmaya calis

yazdıgınız mesajlar için çok teşekkür ederim. kesinlikle tek sorunum acıyor olması. beynimdeki o acıyacak fikrini maalesef yenemiorum. durum böyle olunca denemek istediğimiz zaman da hemen aklıma acıyacak fikri gelio ve cidden acıyo. ailemden hiçbir baskı görmedim, sevdiğim kişiyle uzun süre çıktıktan sonra evlendim. üniversiteyi ailemden ayrı bi şekilde yalnız başıma okudum. evet her kadın yapıyor bunu, doğanın kanunu diyerek kendimi teskin etmeye çalışıyorum ama başaramıyorum. gittiğim jinekolog ve psikologlar defalarca anlattı üreme organımızın ne kadar esnek bi yapıda olduğunu, oradan bebek çıkıo dediler vs.... ama ben altından kalkamıorum :(

bencede eşimin sabrı tükendi. bunla alakalı kavga ya da tartışma yaşamıoruz ama ben bile kendimizi evli olarak değil, ev arkadaşı gibi görüorum :KK43: çünkü kendimi yetersiz hissediorum

Sen bu durumla savaşmıyorsun bile böyle durumlarda boşanma bile tek celse biliyorsun dimi bunu aşman gerek

Sen bu durumla savaşmıyorsun bile böyle durumlarda boşanma bile tek celse biliyorsun dimi bunu aşman gerek

bunu aşmam gerekli biliorum :( ama inan fazlasıyla savaşıorum.. hatta bi tek ben savaşıorum. eşime göre bi bu benım problemim, kendim çözmeliyim. çözdüğüm zaman ona hadi gel çözdüm, bitti tüm sorunlar dememi beklio. bu durumla savaşmıorsun demen çok acımasız bi yorum oldu. egzersizleri yapabilmek için ne kadar çabaladığımı görmenizi isterdim ama yapamıorum.

bencede eşimin sabrı tükendi. bunla alakalı kavga ya da tartışma yaşamıoruz ama ben bile kendimizi evli olarak değil, ev arkadaşı gibi görüorum :KK43: çünkü kendimi yetersiz hissediorum

kendinizi kötü hissetmeyin
bunu aşmam gerekli biliorum :KK43: ama inan fazlasıyla savaşıorum.. hatta bi tek ben savaşıorum. eşime göre bi bu benım problemim, kendim çözmeliyim. çözdüğüm zaman ona hadi gel çözdüm, bitti tüm sorunlar dememi beklio. bu durumla savaşmıorsun demen çok acımasız bi yorum oldu. egzersizleri yapabilmek için ne kadar çabaladığımı görmenizi isterdim ama yapamıorum.

tek başına aşmanız imkansız zaten eşinize görev düşüyor tabiki.

Back