KK Üyesi Kadınlardan Başarı Hikayeleri

lütfen konularımızı ilgili bölümlere açalım. konuyu taşıyorum. eğer bölümünü bulamazsak editör arkadaşlarımıza sorabiliriz özel mesajla

Farklı şubeye göndereceklerini söylediler onu bekliyorum çok büyük kavgadan sonra insan kaynaklarına gittim neden gitmek istediğimi söyledim izin kullanıp kafamı dinlemem gerektiğini söyledi borcum var şimdilik sesimi çıkarmıyorum ama gideceğim :)
hadi bakalım hayırlısı olsun

Farklı bir ülkede yaşayan farklı 2 kadının hikayesi ama ben burada da paylaşmak istiyorum belki çocuğu Down Sendromlu olan annelere ilham verir. Madeline Stuart 18 yaşında Down Sendromlu bir genç. Model olmak istiyormuş, annesinin desteğiyle 20 kilo vermiş. Yüzme ve dansa başlamış. Annesinin motivesiyle özgüven kazanmış ve model olmak için çabalamış. Bir çanta markası Madeline'nin hikayesinden çok etkilenmiş ve marka yüzü olarak sözleşme imzalamış. Madeline tanınmaya başlayınca başka markalar onu fark etmiş ve onlar da Madeline ile çalışmaya başlamışlar. Bir çocuğun en büyük şansı kararlı inançlı ve güçlü bir anneye sahip olmak sanırım.

madeline.jpg
madeline 2.jpg
madeline 3.jpg

Ben burayi cok sevdim. Basarilarinizi okumak kalbimi isitiyor, sizinle birlikte mutlu oluyorum. Hepinizin basarinizin devamini diliyorum. Bir gün rahat bir kafayla bende yazacagim buraya...

21 yaşında ailemi karşıma alarak yanlış bir evlilik yaptım. Maddi sıkıntılar eski eşimin sorumsuzluğu vs. derken bir de hacizlerle uğraştım. Bir sabah kalkıp boşanmaya karar verdim, çalışmıyordum. İlk celsede boşandık. Evimdeki eşyalarımı dağıttım cebimde çok az para vardı. Bir tatil kasabasına gittim birkaç gün apart gibi yerlerde kaldım ucuz diye. Sonra eşyalı küçük ve uygun bir ev tuttum. Sokak sokak gezip iş aradım ve buldum. Çok az maaşım vardı, yemeğimi evden götürdüm, yol parası vermemek için ayaklarım ağrıya ağrıya her gün iş ev arasını yürüyerek gidip geldim. Faturaları ödeyemediğim için suyum ve elektriğim kesildi, aç kaldım, başlarda kimseyi de tanımıyordum, yapayalnızdım. Çalışırken iş aramaya devam ettim. Sonra daha iyi maaşla başka bir iş buldum. Çok uzatmayayım. Şu anki eşimle bir tesadüf sonucu tanıştık. 2 yıl sonra evlendik. 10 yıllık çok güzel bir evliliğimiz var şu an. O günleri hatırladıkça sanki ben değil de bir başkası yaşamış gibi geliyor. Ama geçti gitti işte. Çok şükür maddi sıkıntımız yok, şu an daha iyi bir işim ve daha güzel bir evim var her şeyi eşimle birlikte yaptık.
maşallah çok güçlü bir kadınsınız umarım hep mutlu olursunuz cesaretinize ve duruşunuza hayran kaldım

21 yaşında ailemi karşıma alarak yanlış bir evlilik yaptım. Maddi sıkıntılar eski eşimin sorumsuzluğu vs. derken bir de hacizlerle uğraştım. Bir sabah kalkıp boşanmaya karar verdim, çalışmıyordum. İlk celsede boşandık. Evimdeki eşyalarımı dağıttım cebimde çok az para vardı. Bir tatil kasabasına gittim birkaç gün apart gibi yerlerde kaldım ucuz diye. Sonra eşyalı küçük ve uygun bir ev tuttum. Sokak sokak gezip iş aradım ve buldum. Çok az maaşım vardı, yemeğimi evden götürdüm, yol parası vermemek için ayaklarım ağrıya ağrıya her gün iş ev arasını yürüyerek gidip geldim. Faturaları ödeyemediğim için suyum ve elektriğim kesildi, aç kaldım, başlarda kimseyi de tanımıyordum, yapayalnızdım. Çalışırken iş aramaya devam ettim. Sonra daha iyi maaşla başka bir iş buldum. Çok uzatmayayım. Şu anki eşimle bir tesadüf sonucu tanıştık. 2 yıl sonra evlendik. 10 yıllık çok güzel bir evliliğimiz var şu an. O günleri hatırladıkça sanki ben değil de bir başkası yaşamış gibi geliyor. Ama geçti gitti işte. Çok şükür maddi sıkıntımız yok, şu an daha iyi bir işim ve daha güzel bir evim var her şeyi eşimle birlikte yaptık.
sizinkinden cok etkilendim

Merhabalar...
Benim maddi sorunum olmadi hic.aile olarak birbirimize soguk ve sevgisizdik sadece.iyi bisey soylerken bile kizar gibi soylerdik soylenirdi hep. Ben ne yapmal istediysem ailem istemedi hep kendi istedikleri seyi yaptim.kitap okumak, el becerilerimi gelistirmek kucukken cok zevk.aldigim seylerdi.ama hatirliyorum babam hep kizardi.universute secimime karismadi bi tek ailem.keske karissalarmis diyorum aslinda.isletme okudum hemde iki yillik.eve dondum is aradim babam begenmedi izin vermedi.aogden 4 e tamamladim okulu. Ingilizce kursuna gittim 8 ay.babam ilk gun bagirdi cagirdi sen yapamazsin sen edemezsin alt yapin yok bilmem neyin yok diye.cok darildim...kursa gittim ve bitirdim.gectim kurlari.patir.patir konusmuyorum tabiki ama gectim bi sekilde.babam hic bisey demedi.bana soylediklerini hatirladimi onuda bilmiyorum. Mali musavirlik sinavina hazirlandim,kpss ye hazirlandim, polislik sinavina girdim... hic birinde zerre basari saglayamadim.ne okudugum okuldan ne.pesine kostugum sinavlardan basari saglayamadim.sonra evlendim esimin yonlendirmesiyle taki kursuna gittim.yaklasik 10 aydir yapiyorum ve hatri sayilir para kazaniyorum.kargo sirketiyle anlasmalar ,vergi muaf belgeleri aldim yurudum.keske.diyorum guzel sanatlar okusaymisim yonlendirilseymisim... okadar pesine kostugum okullar sinavlardan tek.kurus kazanamadim ama iki ay gittigim kurs benim gecim kaynagim oldu...
Diyeceğim o ki kendinizi kesfedin ve kendinize yonelin...

X