• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kk melekleri banada yardım edin nolur..ben nasıl bir derdin içine düştüm böyle....

aynen öyle canım, konu sahibinin bahsettiği insanlara benziyo biraz eşimin ailesi, ben kına gecesi bile yapmadım saçma sapan olur diye, nişan alışverişiymiş gelinlik bakmaymış eşya seçmeymiş hep eşimle hallettik, şimdide ben aramam etmem eşimle konuşsunlar o onların evladı sonuçta, aman aman bi problem yaşamadım ama yaşıcamı biliyorum sıkı fıkı olsam, nitekim eltim yaşıyo

Biz de öyle yaptık ve çok şanslı hissediyorum bunun için. Tek bir atışma, huzursuzluk vs çıkmadı; kimseyi de yormadık, kimseyle de yüz göz olmadık. Böyle olunca aileler de sadece iyi dileklerde bulunan bir merci olarak kalıyor çiftin evinde ve ilişkisinde.

Yani o gitmeler gelmeler, görüşmeler, her biri sorun, laf ve şikayet kaynağı. Kaç evlilik bu noktalarda kopuyor veya tamamına eremiyor.

Biz de öyle yaptık ve çok şanslı hissediyorum bunun için. Tek bir atışma, huzursuzluk vs çıkmadı; kimseyi de yormadık, kimseyle de yüz göz olmadık. Böyle olunca aileler de sadece iyi dileklerde bulunan bir merci olarak kalıyor çiftin evinde ve ilişkisinde.

Yani o gitmeler gelmeler, görüşmeler, her biri sorun, laf ve şikayet kaynağı. Kaç evlilik bu noktalarda kopuyor veya tamamına eremiyor.

bide şu var, o kadar uzak dururum hiç bi işime karıştırmam hiçbi lafı yutmam her konuştuğumuzda ne kadar akıllı olduğum güzel olduğum vurgulanır oğullarından çok bana güvendiklerini söylerler ilginç :53:

bence nişan atmak boşanmaktan kolay.

bugün annenlerin evinde bunları yapmaktan çekinmeyenler yarın senin evinde de sinir bozucu davranışlar sergileyecekler.

Ben olsam çekemezdim.

Annemin bir lafı vardır, evleneceğin insanın ailesiyle evlenirsin, ona göre yap seçimini der.
Ne doğru.

Şimdi ne yaşıyorsan, evlenince daha fazlasını yaşıyacaksın..
Şimdi ne kadar rahatlarssa evlenince oğlumun evi deyip daha da yayılacaklar.
Bunları göze alıyorsan evlen.
Sakın zannetmeki düzelecek.
Nasıl olsa bastık nikahı diyecekler.
Zihniyet bu olacak inan.
Nişanlın halledicem diyor ama alıştığı davranış modeli bu çünkü ailesi ,
batmayacak bir süre sonra ona ,abarttığını doğal olduğunu düşünecek.
Ailemi istemiyorsuna gelecek olay.
Sıkıntı yaşarsın, mutsuz olursun ama kimse anlamaz seni. Sevgi herşeyi çözmüyor. Evlilik iki kişilik değil.
İyi düşün taşın karar ver. Umarım hakkında hayırlısı olur.

Son düzenleme:
işin çok zor canım ve sonunu hiç iyi görmedim tıpkı benim gibi olacaksın evlenince:(
çok iyi düşün taşın ,:( bu tarz insanlarla ömür geçmezzzzz
kendine yazık edersin sadece başka bişey olmaz:(:(:(
sonun benim gibi olmasın da:( sürekli gelip evinde kalıcaklar sürekli onlarla olmanı isticekler :(

Uzun zamandır girmiyordum foruma, hatta kaçamak göz atıp gidiyordum.. Acılarımı burada yaşadım paylaştım, yaralarımı burada sardım.. Sonrada sanki anıların izini taşıyan bu forumu anılarla birlikte rafa kaldırmak ister gibi kaldırdım hayatımdan..
Sana verebileceğim tek tavsiye yaralı parmağın tedavisi vardır güzelim.. Ama kangren olduktan sonra ne yapsan nafile.. Ya bütün vücuduna dağılır yada parmağını kesip atman gerekir..
Uzun lafın kısası şu ki çok büyük sevgiler aşklar bile evlilik kavramında farklı boyutlara ulaşıyor.. Sevgiyi de aşkı da bitirebiliyor..
3 yıllık evliliğim buna benzer bir sebepten bozuldu.. Üzerine eklenen diğer sorunlar da mücadele edilemez ve çözülmez olduğunda ya psikolojik bir yıkım oluyorsunuz yada vazgeçiyorsunuz..
Üstüne bir de çocuk sahibi olup onuda o huzursuz dünyaya getirdiğinizi düşünün ??
Ben bunu çözücem diyen bir çok erkek tanıdım ama çözebilene çok nadir rastladım..
Üstelik onlar onun anne babası ne yapsalar etseler bugün höt dese yarın kıyamaz he der.. Onlar canı kanı sen dış kapının mandalı olursun.. Bir de sen suçlu kabahatli oldumu tamamdır..
Yol yakınken dön güzelim dön..
:20:

Uzun zamandır girmiyordum foruma, hatta kaçamak göz atıp gidiyordum.. Acılarımı burada yaşadım paylaştım, yaralarımı burada sardım.. Sonrada sanki anıların izini taşıyan bu forumu anılarla birlikte rafa kaldırmak ister gibi kaldırdım hayatımdan..
Sana verebileceğim tek tavsiye yaralı parmağın tedavisi vardır güzelim.. Ama kangren olduktan sonra ne yapsan nafile.. Ya bütün vücuduna dağılır yada parmağını kesip atman gerekir..
Uzun lafın kısası şu ki çok büyük sevgiler aşklar bile evlilik kavramında farklı boyutlara ulaşıyor.. Sevgiyi de aşkı da bitirebiliyor..
3 yıllık evliliğim buna benzer bir sebepten bozuldu.. Üzerine eklenen diğer sorunlar da mücadele edilemez ve çözülmez olduğunda ya psikolojik bir yıkım oluyorsunuz yada vazgeçiyorsunuz..
Üstüne bir de çocuk sahibi olup onuda o huzursuz dünyaya getirdiğinizi düşünün ??
Ben bunu çözücem diyen bir çok erkek tanıdım ama çözebilene çok nadir rastladım..
Üstelik onlar onun anne babası ne yapsalar etseler bugün höt dese yarın kıyamaz he der.. Onlar canı kanı sen dış kapının mandalı olursun.. Bir de sen suçlu kabahatli oldumu tamamdır..
Yol yakınken dön güzelim dön..
:20:

mesajınızdan çok etkilendim.yaşadıklarınızda benimkine benzer şeylermiş.mesela nelerdi.ya da nişanlıyken farkettiniz mi bana birazcık daha ayrıntılı bilgi verir misniz çok ihtiyacım var.eşiniz nasıl bir karektere sahipti.nişanlım askerde şu an elim kolum bağlı bişey yapamıyorum.ablasıyla konuştum o da bana hak veriyo onları sözle uyarıccaz diyo.ama ben tatmin olmuyorum.nişanlım askerde delirme noktasına geldi benim bu sorunlarım yüzünden ister istemez yansıtıyorum.çünkü çok kötüyüm.çok çaresizim.ailem acele etme bekle diyor.oğlan gelsin biraz daha gözlemleyelim.oturur konuşuruz olmazsa bitiririz diyor.daha düğün zamanına 6 ay var.altın eşye meselelerini daha konuşulmadı.o zaman bir problem çıkarsa ayrılcam kesin.bekliyorum ama çıldırcam.

Evli değilsin boşanmaktan korkasın.
Bunlar ciddi sorunlar.
Evlenince sadece sevdiğinle evlenmiyorsun.Onun ailesiyle aile oluyorsun.
Elbette bu tür olaylarda iyice düşünülüp taşınılmalı.
Nişanlın nasıl halledecek merak ediyorum.
O insanlar köy hayatına alışmış insanlar.
Rahatlığı seviyorlar.Senin kadar düşünceli değiller işte.
Sen de ya bu deveyi güdeceksin.Yada bu diyardan gideceksin.
Evlenince görüşmeyi keserim diyebiliyorsan ki çok zor devam et.
Yok benim aileme göre değil onun ailesi ve ben davranışlarından çok rahatsızım sevgi de bir yere kadar dyorsan
yolunu ayır arkadaşım...

işin çok zor canım ve sonunu hiç iyi görmedim tıpkı benim gibi olacaksın evlenince:(
çok iyi düşün taşın ,:( bu tarz insanlarla ömür geçmezzzzz
kendine yazık edersin sadece başka bişey olmaz:(:(:(
sonun benim gibi olmasın da:( sürekli gelip evinde kalıcaklar sürekli onlarla olmanı isticekler :(

siz ne gibi sorunlar yaşamıştınız nasıl bir karaktere sahipler?yakınmısınız?

Bunlar ciddi sorunlar.
Yok benim aileme göre değil onun ailesi ve ben davranışlarından çok rahatsızım sevgi de bir yere kadar dyorsan
yolunu ayır arkadaşım...

geçen kayınvalidem aradı biraz ağzını aradım.kocası neden bu kadar rahat falan diye o da bana kocasından dert yandı meğer benden daha dertliymiş.o çok düşüncesiz vurdum duymaz diyor ben mafoldum kızım bununla uğraşmaktan diyor.anladım ki kayınvalide kayınpederden daha düşünceli en azından.bilmiyorum evli arkadaşlarımla konuşuyorum kimisi senin ki seni ezdirmez bırakma diyor kimizi güven olmaz ayrıl diyor.ama bazı büyüklerde kiminle evlenirsen evlen ailesiyle sorun yaşarsın diyor.hangisi doğru bunun ya...

bundan önce 2 kişyle görüştüm.bi tanesi başka memlekettendi ailesiyle yakın durmuyodu ama çok anneciydi kadın telle idare ediyordu resmen çocuğu ve çocukta ne derse yapıyordu çok berbattı.başka şeyler bahane oldu aldattı falan ayrıldık.ikincisi de uzaktaydı bir evin bir oğluydu onun aileside benim şimdikilere benziyodu hatta babası kadın gibi çok boş konuşur durar demişlerdi araştırdığımızda.onlar da yaşlı olunca uzun müddet oğlanın yanında durma meyilleri vardı.o da olmadı.ama buna güvendim karekterine.sevgisine.ama bununda böyle sorunları çıktı sonradan.onlarla çıkarken anlamıştım bununla nişanlanınca anladım.ya ben çok kadersizim ya bu işler hep böyle ben anlamadım gitti ya..

Canım merhaba;
Yanlış eş seçimi başlığında konuşmuştuk senle biraz..
Bu konunu okuyunca üzüldüm..

Sana pek iç açıcı şeyler yazamayacağım malesef.
Acı gerçeklerden bahsedeceğim.
Bekarken bana evlenince eşinin ailesiyle de evleniyorsun diyenlere aldırmazdım.
Ne ilgisi var ya diye düşünürdüm.
Ama evlenince anladım ki çok haklılarmış.

Aynen dediğin gibi ben de eşimin ailesinden nefret eder duruma geldim.
Ama nişanlıyken değil daha kötü, evlendikten sonra..
Ayrıntılara girip uzatmak istemem.
Şunu söyleyebilirim ki şimdi seni seven,sayan her şey güzel olacak diyen adamlar evlenince aile delisi oluveriyor.
Yani kesin konuşmak istemem ama ben bunu gördüm çok da kişiden duydum.

Sana haklısın haklısın diyen adam gidiyor. O benim ailem, bizim ailemiz. Saygı duy. Ara,sor,iyi geçin.
Hatta çok uzatırsan yeter sus bile diyor evet o senin için deli divane adam diyor bunu.
Hatta daha da kabalaşıp az konuş bile diyor:ssz:

Haklılık,haksızlık öyle önemsiz ki erkekler için.
Küçüklük büyüklüğü önüne sunup duruyorlar.
Asla seni anlamaya çalışmıyorlar ve bencilce seni kırabiliyorlar.
Aileleri için evet..
Çok üzücü..Tarif edilemez:ssz:

Bizim %90 kavgalarımızın konusu ailesidir.
Sevemedim,sevemiyorum, sevemeyeceğim.
Eşim ise zorla sevdirecek, iç içe sokacak..

Bunlara rağmen sorarsan seviyor musun peki diye..
Evet seviyorum. Ama onların yüzünü gördüğümde sevgi,aşk yalan oluveriyor.
Onların yüzünden boşanmayı düşündüm ciddi ciddi.
O derece etkililer..

Ben sevmeme rağmen evlendiğime bin pişman oldum aile yüzünden.
Sevmemiz yetmiyor çünkü.
Beklentilerimiz farklı, saygı anlayışımız farklı, yetiştirilme tarzımız farklı..

Nişanlıyken çok iyi düşünmeni öneririm.
Çok mutlu ol, pişmanlık yaşama inşallah..:16:

Canım merhaba;
Yanlış eş seçimi başlığında konuşmuştuk senle biraz..
Bu konunu okuyunca üzüldüm..

Sana pek iç açıcı şeyler yazamayacağım malesef.
Acı gerçeklerden bahsedeceğim.
Bekarken bana evlenince eşinin ailesiyle de evleniyorsun diyenlere aldırmazdım.
Ne ilgisi var ya diye düşünürdüm.
Ama evlenince anladım ki çok haklılarmış.

Aynen dediğin gibi ben de eşimin ailesinden nefret eder duruma geldim.
Ama nişanlıyken değil daha kötü, evlendikten sonra..
Ayrıntılara girip uzatmak istemem.
Şunu söyleyebilirim ki şimdi seni seven,sayan her şey güzel olacak diyen adamlar evlenince aile delisi oluveriyor.
Yani kesin konuşmak istemem ama ben bunu gördüm çok da kişiden duydum.

Sana haklısın haklısın diyen adam gidiyor. O benim ailem, bizim ailemiz. Saygı duy. Ara,sor,iyi geçin.
Hatta çok uzatırsan yeter sus bile diyor evet o senin için deli divane adam diyor bunu.
Hatta daha da kabalaşıp az konuş bile diyor:ssz:

Haklılık,haksızlık öyle önemsiz ki erkekler için.
Küçüklük büyüklüğü önüne sunup duruyorlar.
Asla seni anlamaya çalışmıyorlar ve bencilce seni kırabiliyorlar.
Aileleri için evet..
Çok üzücü..Tarif edilemez:ssz:

Bizim %90 kavgalarımızın konusu ailesidir.
Sevemedim,sevemiyorum, sevemeyeceğim.
Eşim ise zorla sevdirecek, iç içe sokacak..

Bunlara rağmen sorarsan seviyor musun peki diye..
Evet seviyorum. Ama onların yüzünü gördüğümde sevgi,aşk yalan oluveriyor.
Onların yüzünden boşanmayı düşündüm ciddi ciddi.
O derece etkililer..

Ben sevmeme rağmen evlendiğime bin pişman oldum aile yüzünden.
Sevmemiz yetmiyor çünkü.
Beklentilerimiz farklı, saygı anlayışımız farklı, yetiştirilme tarzımız farklı..

Nişanlıyken çok iyi düşünmeni öneririm.
Çok mutlu ol, pişmanlık yaşama inşallah..:16:

Evet canim konusmustuk hatirliyorum.yasadiklarina cok uzuldum.bu forumu reviyorum tecrubeler paylasiliyo ornek oluyo.keske boyle sorunlar olmasa ama olo iste.acaba nisanliyken esler kendini ele veriyoda biz mi anlamiyoqpuz.zaten bu hjs olmazsa annesiz baaapptphjz birini bulcam.ne bu ailelerden cektighmiz.
Telden yazdim kusura bakma karisik oldu

Son düzenleme:
Evet canim konusmustuk hatirliyorum.yasadiklarina cok uzuldum.bu forumu reviyorum tecrubeler paylasiliyo ornek oluyo.keske boyle sorunlar olmasa ama oluyo iste.acaba nisanliyken esler kendini ele veriyoda biz mi anlamiyoqpuz.zaten bu hjs olmazsa annesiz baaapptphjz birini bulcam.ne bu ailelerden cektigimiwy.

Ben eşimin bir ailesi olduğunun farkında değildim desem yeridir.
Evlendim şoka girdim canım.
Malesef benim eşim nişanlıyken belli etmedi.
Biz hep çok tartışırdık,kavga eden bir çifttik ama kavga konularımız bambaşkaydı.

Evlilik öncesi gezmem, ilgisiz olmam,onu ihmal etmem gibi sebeplerle tartışırdık.
Sonrasında ailesi yüzünden tartışmalarımız başladı.
Yani başkaları yüzünden ( bu kişiler aile bireyleri bile olsa) Senin kalbini kırıyor olması çok üzücü:31:

Ben eşimin bir ailesi olduğunun farkında değildim desem yeridir.
Evlendim şoka girdim canım.
Malesef benim eşim nişanlıyken belli etmedi.
Biz hep çok tartışırdık,kavga eden bir çifttik ama kavga konularımız bambaşkaydı.

Evlilik öncesi gezmem, ilgisiz olmam,onu ihmal etmem gibi sebeplerle tartışırdık.
Sonrasında ailesi yüzünden tartışmalarımız başladı.
Yani başkaları yüzünden ( bu kişiler aile bireyleri bile olsa) Senin kalbini kırıyor olması çok üzücü:31:

Bunlar ciddi sorunlar.
yolunu ayır arkadaşım...

Evet haklisin.bizimde hep sorunlar aile yüzünden çikti.bir ay sonra anladim ne mal olduklarini.nisanlim disarda okudugu icn pek yanlarnda durmams ama o da cok haz etmiyo belli.aksamlari yanlarnda bile oturmuyor.ne yapcam bilemedim seviyorumda.ama mantk daha önemli yoruldum artk taniyp sevip ayrlmaktan.

ucurumun ucundasın.. ıkı yolun var..
ya nısanı atıcan yada o aıleyle beraber olucan..
aılesı duzelmez bu yastan sonra degıstıremesın..
nısan atmak ayıp degıl..
nısan ztn tanıma evresıdır..
tanıdın ve olmadı..
cok cekersın cok

çekerim diyemiyorum ama çünkü koca bir ömür bu.düzeltebilir miyim acaba diye düşünüyorum ama aklım almıyo.sırf ailesi yüzünden çocuktan ayrılmakta vicdanım el vermiyor.ne yapcam bilemedim arada kaldım resmen .

Öncelikle şunu aklına sok, maalesef kimseyi düzeltemezsin, helede belli bir yaşa gelmiş insanları asla.

Çünkü benim eşimin akrabaları da benim karşımda sere serpe yatarlardı ben suratlarına bakmaya utanır odayı terk eder çıkardım ama onlar hiç üstlerine bile alınmazdı.

Ben öyle oturma şekli ne babamda gördüm şükür, nede eşimde. Beş yaşındaki kızımda odaya girse bende odaya girsem eşim hemen toparlanır.

Back