• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kk melekleri banada yardım edin nolur..ben nasıl bir derdin içine düştüm böyle....

jasminnn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2013
189
1
26
Afyon
arkadaşlarım resmen arada kaldım ve resmen kendimi ateşe atmışım.nişanlandım bende.daha 2 3 ay kadar oldu.ama sorunlardan nişanlılık dönemini bile yaşayamadım.nişanlım askerde 75 gün sonra dönücek.kendi aramızda ufak tefek şeyler dışında bir problem olmadı onlarıda konuuşarak halletik ama ailesi bitirdi beni.konu şöyle.ben de nişanlım da çalışıyoruz benim ailem ilçede onun ailesi köyde yaşıyor.gelmeler gitmeler oldukça doğal olarak sorunlar da arttı.ilk başlarda böyle şeyler yoktu zamanla daha neler çıkıcak bilmiyorum.nişanlımın ailesinden soğudum hatta nefret etme boyutuna geldim.hal hareket ve tavırları yüzünden.kayınvalidem çok hafif bir insan hızlı aceleci ağzı bozuk patavatsız lafını sözünü bilmiyor.kayınpeder tam tersi yavaş ağır pinti oturmasını kalkmasını bilmeyen biri.bizim eve geliyorlar düşünün dünürlerine adam alıyo kumandayı eline uzanıyo koltuğa oh ne ala.ben giriyorum çıkıyorum toplanmıyor bile.çay veriyorum saol eline sağlık demek yok.şuraya koy diyor sanki ben hizmetçiyim.bağıra bağıra konuşuyor hep kendini övüyor falan.kadın desen gelme gitme mreaklısı geliyo hastayım diyor yatıyor hemen.12 ye kadar bizdeler kalkalım işe gitcekler diye düşünen yok.zihinsel engelli bi kardeşim var biraz agresif.eziyet etmiş illa köye gidelim diye babam götürmüş onların yanına.kadın çapaya gitmiş.adam bi eve buyur bile etmemiş.sokakta kahvede 8 saat oturmuşlar.karnın açmı tokmu diye sormamış.çay parasını bile başkası vermiş.babam yerin dibine girmiş.insan bi eksikli olur dünür dersin ayıp olur dersin hayatta yok.sanki biz onların kızını alcaz gibi davranıyorlar.tamam benim ailemde bende dört dörtlük değilim ama böylesi de çekilir mi bir ömür bilmiyorum.aynı memlekette yaşıyacağız.dünürün evinde bunu yapan oğlunun evinde ne yapar bilmiyorum.nişanlım beni çok seviyor herşeyi alttan alıyor hallettem konuşcam diyor ama nereye kadar yarın o da bana cephe almaz mı?ben resmen kötü gelin olucam ya.arada kaldım bi tarfta nişanlım bi tarafta bu durumlar ne yapcam ben kızlar yardım edin özellikle böyle şeyler yaşayanlar ne olur.gecem gündüzüm kalmadı neden beni bulur böyle sorunlar anlamıyorum ben napıcammm

hep aynı seyler maalesef nısanlın ortada kalmıs gıbı bence ama sana halletcem dıyoda bu sadece sımdılık olur emın ol ılerde onlarla bırlık olucaaktır ya sen onlara ayak uydurucaksın kı sevıyosan baska care yok gıbı yada gormezden gelıceksın yoksa zamanla senın ılıskın yıpranırcanm

canım esını sevıyorsan aılesı pekde önemlı deqıl burda en önemlı olan sey nısanlının evlendıkden sonra sana kösdek deqıl destek olması yanı evlendıkden sonra evınızı ne ısızın aılenıze nede nısanlının aılesıne yakın tutun oldugunca sartlar el verdıkce uzak tutun hafdada bır gıt kaynana ve annene evının ıcınede kımseyı karısdırma ama sayqıdada kusur etme salla basını ben bılırım ısımı hesabı onlara he ded kocanla ıkınız gene napıyosanız yapın ben öyle yapdım bırazda oterıter ol bunları nısanlınla konus bu sekılde kabul edıyosan böle yoksa yok de tatlı dılle sımdıden hakkında hayırlısı neyse o olsun

hem ailesını hemde kendısını sevebıleceğiniz bı ınsan bulmak çok zor sorunları bukadar buyutmeyın gözunuzde nişanlınız sızı anlıyorsa

sorunun nerede olduğunu görüp çözüm arıyorsailişkinize dvm edın evlendıkten sonra aileler zaten pek bır araya gelmıyor

evlenmeden önce eşimi seviyorsam bana yeter,zaten evimiz ayrı yolumuz sapa diye düşünüyordum.hani böyle bir deyim vardır ya onu gerçek sanıyordum..

ama işin aslı öyle değilmiş.insan evlenince sadece iki kişi olarak kalmıyormuş.

kardeşime hep şunu derim;eşini seçerken ailesine de iyi bak,anlaşabileceğin insanlar olsun..sana da aynı şeyi söylüyorum canm..

çekerim diyemiyorum ama çünkü koca bir ömür bu.düzeltebilir miyim acaba diye düşünüyorum ama aklım almıyo.sırf ailesi yüzünden çocuktan ayrılmakta vicdanım el vermiyor.ne yapcam bilemedim arada kaldım resmen .

ama şu kısım önemli..iki aile zaten sürekli iç içe olmayacak..aranızda ki farklılıklar sadece bunlarsa çözümü vardır.

yetişme ve görgü farkı var anladığım kadarıyla..bir de bu gibi durumlarda beklentileri en aza indirmek yapılacak en mantıklı şeydir.

ayrıca küçük yerde yaşıyorum adım nişan attıya çıkacak onu geçtim de zararın neresinden dönersen kar tabi ama bundan sonra nasıl biri çıkacak karşıma ya ailesi iyi olurda çocuk berbat çıkarsa naparım o daha zor.şaştım kaldım Allahım kimseyi darda koymasın dudağım uçukladı üzüntüden mafoldum ben.

ama şu kısım önemli..iki aile zaten sürekli iç içe olmayacak..aranızda ki farklılıklar sadece bunlarsa çözümü vardır.

yetişme ve görgü farkı var anladığım kadarıyla..bir de bu gibi durumlarda beklentileri en aza indirmek yapılacak en mantıklı şeydir.

hadi aileler görüşmesin sorun değil.ama ben napıcam düşünsene sürekli gelecekler zaten düşüncesizler.ayrıca bişey beklemiyorum ama normal insan gibi davransınlar yetecek ama o da yok.

teşekkür ederim saolasın.ama çekilecek gibi bir durumm mu bu sence 7 aylık evlisin

bana bakma sen benim canım tatlıdır çekmem,koca insanlar nelerini nasıl değiştireceksin dediğin gibi annenlerin evinde yayılan oğlunun evinde ohoooo sen misafir olursun ikide bi hastayım diyen kadın gelir senin başına oturur

canım ben sana ayrıl ya da ayrılma diyemem ama şu bi gerçek ki armut uzağa değil dibine düşer demişler nişanlın için şu an sen daha önemlisin çünkü kavuşamadı,sonra sonra annem hasta babam yaşlı idare et demeye başlıcak, şu forumda 1 ay geçirmen yeter bunu anlamak için,biz ailelerden 1100 km uzaktayız aileler Ankarada, anneme baştan dedim biz uzaktayız sizde burda sıkı fıkı olmayın dedim,bizim ailelerimizde epey farklıydı benimde kp dangıl dungul bi insan Allahtan kv dengeliyo onu ama oda fazla dominant, yani kimse %100 rahat olamıyo bu konuda

Ya nişanlının ailesnden uzak bir yere taşonacaksınız,ya şimdiden baya mesafeli olmaya başlayacaksın.Bu iki şekilde yırtabilirsin...En öenmlisi çok ciddi ve mesafeli olmak.O zaman sana çok sık gelemezler belki...Hayat bu ne yaşayacağını bilemeyiz ama bu kadar etcrübe eden insan varken burda elbeette az çok tahmin edebiliyoruz yaşayacağın sıkıntıları...Ha ailesi yüzünden nişnalımdan bende ayrılamazdım hele de seviyorsam,ama mantıksa aramızdaki durum durmam ayrılırım...

Ay teyzemi gördüm ben sende..
Oda evlenmeden önce hep bu sorunlarla uğraştı eniştem o zamanlar dereyi geçene kadar tabi melek gibiydi
Düzelticez, tamam halledicez sen takma vs vs
Evlendiler bir sene kadar rahattı teyzem
Sonra her geldiklerinde süreyi uzatarak kalmaya başladılar
En sonunda 3 ay kendi evlerindeler diğer aylar teyzemde
Kadın ayrı sorunlu, hasta adam ayrı
Yayılarak oturmalar, sürekli konuşmalar, teyzemi bizden kıskanmalar, hizmet beklemeler falan filan
ve sonunda teyzem psikolojik hasta şuanda

Çok çok iyi düşün ben sende bunları gördüm söz konusu geleceğinse yalan söylemeye, polyanna olmaya gerek yok..

Bir kere o insanları ne siz değiştirebilirsiniz ne eşiniz.
Ama mesafeyi bir prensip olarak belirleyebilirseniz, o zaman daha az rahatsız olacağınız kesin.

O mesafe meselesi de en baştan, yani nişandan tutun evlilik, ev hazırlıklarına kadar devam eden bir şeydir.
Ailenizi de bu konuda uyarıp mesafe koyabilirsiniz. (Bu bağlamda bu hazırlıklara aileleri -maddi manevi- çok dahil etmeyip, 2 müstakbel eş beraberce yürütmeyi önerebilirim. En başından içiçe kurulursa ilişkiler, sonradan da öyle devam eder.)

Bir kişiyi sevdiniz diye bütün aileyi veya sülaleyi de sevmek zorunda değilsiniz. Bu çok mümkün mü onu da bilmiyorum.
Ama sevmediğiniz tavrı olan insanlardan mümkün mertebe uzak durabilirsiniz. Nişanlınızla başka sorun yoksa bence sizin ve ailenizin koyacağı mesafe bu işi çözer.

ayrıca küçük yerde yaşıyorum adım nişan attıya çıkacak onu geçtim de zararın neresinden dönersen kar tabi ama bundan sonra nasıl biri çıkacak karşıma ya ailesi iyi olurda çocuk berbat çıkarsa naparım o daha zor.şaştım kaldım Allahım kimseyi darda koymasın dudağım uçukladı üzüntüden mafoldum ben.

Bundan ayrılırsan karşına çıkanlarla da evlenmek zorunda değilsin
Hatta hiç evlenmek zorunda değilsin
Çalışan bir bayansın kendine pekala yetebilirsin
Sırf evlenmiş olmak için, nişanlına kıyamadığın için bazı şeyleri göz göre göre kabullenme
Ya çok uzak olun onlardan ya da sevgi yok mantık var diyorsan iyi düşün...

Son düzenleme:
Bir kere o insanları ne siz değiştirebilirsiniz ne eşiniz.
Ama mesafeyi bir prensip olarak belirleyebilirseniz, o zaman daha az rahatsız olacağınız kesin.

O mesafe meselesi de en baştan, yani nişandan tutun evlilik, ev hazırlıklarına kadar devam eden bir şeydir.
Ailenizi de bu konuda uyarıp mesafe koyabilirsiniz. (Bu bağlamda bu hazırlıklara aileleri -maddi manevi- çok dahil etmeyip, 2 müstakbel eş beraberce yürütmeyi önerebilirim. En başından içiçe kurulursa ilişkiler, sonradan da öyle devam eder.)

Bir kişiyi sevdiniz diye bütün aileyi veya sülaleyi de sevmek zorunda değilsiniz. Bu çok mümkün mü onu da bilmiyorum.
Ama sevmediğiniz tavrı olan insanlardan mümkün mertebe uzak durabilirsiniz. Nişanlınızla başka sorun yoksa bence sizin ve ailenizin koyacağı mesafe bu işi çözer.

aynen öyle canım, konu sahibinin bahsettiği insanlara benziyo biraz eşimin ailesi, ben kına gecesi bile yapmadım saçma sapan olur diye, nişan alışverişiymiş gelinlik bakmaymış eşya seçmeymiş hep eşimle hallettik, şimdide ben aramam etmem eşimle konuşsunlar o onların evladı sonuçta, aman aman bi problem yaşamadım ama yaşıcamı biliyorum sıkı fıkı olsam, nitekim eltim yaşıyo

Back