Esnek zar durumu bende de oldu ki ben evleninceye kadar böyle olduğunu da bilmiyordum. Eşim normalde mahremine değer verme anlamında tutucu bir adamdır diğer konularda gayet açık görüşlü ve anlayışıdır sıkmaz hesap sormaz zorlamaz vs vs bunlara rağmen ilk ilişki ve onu takip eden bir kaç ilişkide kanamam olmadığı için aklından acaba ne geçiyor bakire değil mi diye düşünüyor mu diye ben strese girdim. Ama sonrasında az da olsa kanamam oldu 4. Veya 5. beraberliğimizde oldu dediğim de sızıntı şeklinde ama eşim onu da umursamadı açıkçası. Esnek zar hemen yırtılan bir zar türü değilmiş bazen doğumda yırtılıyormuş ya da doğuma bile gerek kalmadan doktora gidip kesik atılarak ufak bir operasyon ile yırtılabilirmiş. İlk birkaç ilişkide canım çok yandı bir senedir evli olmamıza rağmen hala hep ilk girişte canım yanıyor katlanılmaz değil tabi bunun zardan kaynaklı olduğunu düşünüyorum bunun için ekstradan doktor muayanesi olmadım olmayı da düşünmüyorum. Eşime de sordum bir defa çok olmadı böyle olmuştu hatırlıyor musun hiç farklı şeyler düşündün mü dedim böyle şeyleri konuşmanın gerekli olduğunu düşünmüyorum deyip tek cümle ile konuşmayı kapattı bende üzerine birşey demedim.
Şimdi ben durumumu özetledim esnek zarı izah edebilmek için sana gelirsek sonuçta bu senin özelin yaşamışsın gelmiş geçmiş. O zaman bunun doğru olduğunu düşünmüşsün o insana inanmışsın o insana güvenmişsin. Şimdiki senin aklı ile o zamanki seni yargılamak mantıklı değil bence ha diyorsan ki ben bu adama inanıyorum gerçekten de mutlu olacağımı düşünüyorum o zaman yapacak pek birşey yok. Ben özelin olan şeyi herkesin bilmesi gerektiğini düşünmüyorum.
Ya gidip önce muayane olacak durumunu öğrenecek gerçekten zarın esnek ise dikilmesine rica edeceksin çünkü bekaret zarına takık bir adama esnek zarı anlatmak da zor belki de sana gel doktora gidelim diyecek işte bak evlendikten sonra eğer saklamak istiyorsan önceki ilişkini, kendini ispat etme ihtiyacı hissetmek de çok ağır bir durum olacaktır.
Diyorsan ki hayır ben yaşadım geldi geçti olabilir ki böyle düşünüyorum bende olabilir kimsenin seni yargılama hakkı yok o zaman açık açık söyleyeceksin zamanında güvendiğim ve sevdiğim bir adam vardı onunla da bazı şeyler yaşadık diye.
Kızlık zarını diktirmek seçeneklerden biri evet ama bu da biraz kandırmak oluyor bunu da söylemeden geçmek istemem kandırma anlamında günahına girersin ama adam da bakir değil yani diğer bir deyişle sütten çıkmış ak kaşık değil bu yüzden yargılama hakkı da yok.