• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlık zarı ve ertesi gün hapı hakkında

Kulaktan dolma bilgilerle iş yaparsanız böyle olur .
Prezervatife inanamadınız tamam .
Niçin doğum kontrol hapı kullanmadınız ? Hayır bebeğin oluşum süreci ile de bilgi sıfır .
Açın bir iki makale okuyun daha faydalı olur .

ilişki olduktan 2 gün sonra almışsınız ilacı galiba? ilk 24 saatte alınması lazım. ne kadar geç alınırsa o kadar düşüyor korunma oranı.

hamile olma ihtimaliniz var ama şu an belli olmaz. en azındna adetiniz gecikene kadar bekleyin.

Gebelikten korkuyorsanız korunacaksınız
Sevişecek yetkinliğe sahipseniz doktora gitme imkanınızda vardır. Cahil cühela işler yapmayın, ilacı prospektüsü okumadan içtiğiniz çok açık. Bir doktora görünün hem uygun kontol yöntemini seçin hem de gebelik var mı kontrol ettirin.

ertesi gün hapları mahvediyormuş bünyeyi öyle duydum
sürtünmeyle ilişki ne yahu :olamaz: off

Tam bir bilgim olmamakla beraber, ertesi gün haplarının vücudunuza zararlı olduğunu bilin lütfen.

Eger cinsel yaşamınız varsa bir kadın doğum uzmanına gidip size uygun korunma yolunu veya doğum kontrol ilacını öğrenebilirsiniz.

Test doğru sonuc verir mi bilmiyorum, cok endiseliyseniz yine bir hastaneye gidip kan tahliliyle öğrenebilirsiniz

Ertesi gün hapının üretilme sebebi tecavüze uğrayan kadınlar içindir aslında, bunun sonucu istenmeyen bir gebelik yaşanmasın diye. Doğum kontrol yöntemi değildir. Ayda 1 kullanılmasına ok dense de benim doktorum çok ihtiyaç olursa yılda iki kez kullanılmalı demişti yani 6 ayda bir. Aman diyeyim o yüzden dikkat. İlacı da geç almışsınız ilk 24 saat içinde almanız gerekiyordu, ne kadar erken alırsanız o kadar koruma sağlar. Sürtünmeyle ilişkide de gebelik yaşanmaz. Bununla ilgili bilginiz olmadığından diğer konuyla ilgili de olmadığını düşündüm. Lütfen ertesi gün hapını çok çok gerek olmadıkça kullanmayın.

ertesi gün hapı adetin erken gelmesine sebep olur. hormon dengen bir anda değiştiği çin kanaman oluyor. yani şuan adet oluyorsun

Ertesi gün hapının mantığı zaten menstrüasyonu başlatmak. Yani erken regl olacaksınız demek. Sürtünme ile birşey olmaz. Bundan sonrası için dikkatli olun. 1 yıl içinde 3 kereden fazla ertesi gün hapı alınması tehlikeli. Tahlilinizi bir kaç hafta sonra yapın. Şimdi birşey çıkmaz.

Merhaba, kanaman regl kanamasi kadar olursa ilactan erken olmusundur, kanaman kesilirse 2 3 tane test al araliklarla yap için rahatlasin ama hamilelik testle ortaya cikmayabilir zamani vardir baska nedeni vardir, cok merak ediyorsan kan testi yaptir, hiç çekinme bi doktora görün seni en çok o rahatlatacak. Boyle mi olacak soyle mi diye içini yemektense 5 dakkani alacak doktorla görüşmen,

Hanımlar merhaba, 31 temmuzda adet oldum 5 ağustosta yani 6.gün kanamam yoktu adetim bitmişti sevgilimle sürtünme yolu ile ilişkiye girdik sevgilim vajinamın üstüne boşaldı içeri birkaç damla sperm gittiğini farkettik 2 saat içinde ella hapını aldım. Ella çok kuvvetli bir hap aldığım ilk 3 gün aşırı derecede mide bulantısı yaptı yemek yiyemeyecek hale geldim. Benim durumumda olanlara yardımcı olmak istedim. Adet başlangıcından takiben 15 gün sonra yumurtlama oluyor yani düzenli adet görüyorsanız yumurtlama gününüzü tespit edebilirsiniz. Yumurtlama gününden önce gebe kalmak neredeyse imkansız. Üstüne bir de ella aldıysanız ki ,ella içine boşalma durumunda bile %98 koruyor, bu ihtimal çok çok düşük. Sürtünme ile ilişkide vajina üstüne boşalmada spermin çok fazla içeri girme durumu da pek söz konusu değil. Ben ella içtim yine de içim rahat olsun diye ve adetim 2 gün gecikti bu da gayet normal bir durum strestendir diye düşündüm. Adet olduğuma göre hamilelik de söz konusu değil. Stres yapmayın umarım siz de mutlu bir son yaşarsınız :)

Back