• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlık zarı hakkında birkaç soru?

GubariGam

Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2013
6
0
6
Bursa
Ben bu konuyu düşündükçe içim daralıyor, çünkü erkeklerin buna ne kadar önem verdiğinin farkındayım. Sürekli içim içimi kemiriyor ama doktora gitme imkanım da yok maalesef ailemle yaşayan bir genç kız olduğum için.

1- İnsan küçükken vücudunu inceler ya öyle, ben de inceliyordum.esasen o zarın tamamen ne kısımda olduğunu da bilmiyorum resimlere pek anlam veremedim böyle şeylerden içim kalkar.O incelemeler sırasında alt kısma da bakardım orada karanlık bir delik gördüğümü anımsıyorum hatta ama elimi soktuğumu hatırlamıyorum sadece dokunmak.yine de çocuk aklı ya bilinçsizce müdahale etmişim işte tam da hatırlamıyorum çok eski olduğu için bir şey olmuş olabilir mi?
2- taharette tazyikli su zarar verebilir mi? ya da yıkarken tuvalet kağıdıyla silerken?
3 - kıyafet sıkıştırması ya da kendini ağırlık vererek oturmak zarar verir mi?
4- çocukken oyunlar oynardık hep atlama zıplama o şekilde hasar görmüş olabilir mi?

Cidden bu konu bende paranoya halini aldı, çünkü eğer bir şekilde bir şey olursa ömrün boyunca işlemediğin bir suç için zan altında kalırsın.Ve ben sanki bir şey olmuş gibi hissediyorum çok korkuyorum :18:

benim bildigim kadariyla.. bu tür seylerden zar yirtilmasi olabilirmis ama cok nadir durummus cünki kizlik zari cok esnek oldugu icin zarar görmemisde olabilir.. bazi kizlik zarlari cinsel iliskiye girince bile yirtilmiyormus esnekliginden.. tabi zardan zara degisiyor bu durum.. bir kac zar türü varmis cünki okudugum kadariyla.. bukadar takma kafana.. bisey yoktur.. :)

ben yeni evlendim ve öyle kolay kolay bozulacak bişe olmadığını gördüm canım gerdekte:9::9: için rahat olsun.

ben yeni evlendim ve öyle kolay kolay bozulacak bişe olmadığını gördüm canım gerdekte:9::9: için rahat olsun.

evlenmiş bu konuda tecrübeli bir insan söyleyince daha çok rahat etti içim açıkçası.Ama daha evlenmeme uzun yıllar var o zamana ka içimde ufak da olsa şüphe kalmasın istiyorum.Neden evlenene dek gün içinde defalarca temas ettiğimiz organdaki zarı korumak zorundayız ki?? :(

İçine bi'şey sokmadıysan bozulacak bi'şey değil arkadaşım. Adet kanının aktığı küçük deliğin çevresini saran ince bi'zar dokusu kızlık zarı dediğimiz şey.(çeşitleri saymazsak) Öyle kolay kolay oturmayla, suyla bozulacak bi'şey değil:1:

Bence bu kadar stres yapacağına bir doktora danış, seni sorgulayacak değil ya :) 2 dakikada anlar hasar var mı yok mu..

bir şey olduğunu sanmıyorum çünkü zar baya bi içeridedir, öyle yüzeyden temaslarla bozulmaz. tuvalet kağıdıyla bozulsaydı dünyada bakire kalmazdı. ama siz takıntı yapmışsınız artık, biz ne dersek diyelim "aha şimdi bozulacak, aha bunu yaparsam bozulur mu" diye düşünüp duracaksınız gibi geliyor. size hatırlatmak isterim ki; zar aslında küçük kızların enfeksiyon kapmasına engel olsun diye yaratılan bir şeydir, kazara veya bilinçli bir şekilde yırtılsa bile yirmi küsür yaşındaki kadını fiziksel olarak etkilemez. evlenmeye karar vereceğiniz erkek sizin kişiliğinize, sadakatinize değil de sadece zara ve kana bakacaksa zaten çok parlak bir evlilik yaşamazsınız. rahat olun.

Back