merhaba arkadslar. öncelikli olarak şunu söylemek istiyorum. sacma sapan ve empati yapamayn insanların yorumlarına cvp vermeyin. bu yazıyı yazmaktaki amacım benim durumumda olan insanlara yardımcı olabilmek, bilgilendirmek. ben izmirde bu operasyn yaptırdım. ben ki hayatında kalçadn bile iğne olmamış biriydim. istemeyerek yaşadığmz bu kötü durumu atlatabilmenin tek yolu diktirmkti benm için.2 ay sonra evlniorm ve 3 ay evvel oldum. aklı başında olmayan bazı insanlr bizim duruumuzda olanlara, evlense bile potonsiyel koca aldatan gözüyle bakıyolar ve bu psikoojik baskıylada eminim hepimiz bırakın oktora gitmyi aramaya bile utanıyoruz. benim düünüme az zmn kala kaçışım olamıyacağını kabullenerek büyük bir cesaretle araştırıp karar verdiğim doktou aradım. randevu aldm dikim için. utanarak, sıkılarak hayatımdaki herkesten gizli bişy yapmanın verdiği tarif edilemez psikolojisiyle sabahın erken satinde yola koyuldum. gittiğimde dokor gelmemişti,sekrtr ve hemiresi vardı, gayet norml bişey yapıormuşum psikolojisini yaşattılar bana beklerken biraz olsun rahatlamıştım ama iğneden dikilmektn çok korkuyodum. doktor gelene kadar sekreteri çeşitli bilgiler verdi, neler yapmam gerektiği vs.. sonra doktorun gelmek üzere olduğunu ve son kez iyice tuvletimimi yapmamı söyledi, tuvalete girdim doktor geldi çıktığmda odaya aldı hemşire beni hazırladı ve koltuğa oturdum. korkumu tarif edemem şuan. ve içeri meraba abicim diye giren bir adam vardı krşımda ve bu cümle benim biraz utancımı aldı anck korkumu deil. hemşire saolsun tam bi abla gibi yakın davranı açıkçası en cok gücü ondan aldım. doktor sanırım utanmamam için yüzüme pek bakmıyodu. ama beni bir abin olarak gör, her insn hata yapar bizlerinde hatalarımız oldu diyerek beni rahatlatmya çalışıodu fakat ben bunun farkına vardığım için çok etkilememişi beni bu cümle. küçük bir iğne yaptı hemen giriş kısma içe deil korkmayın, ve gerçekten sinek ısırığı derler ya çok hafif bir acıydı, iğne aşamasını gçince biraz rahatlamştım, o an herşeyi düşünüyosunuz seviğiniz adamın arkasından iş çevirdiğime üzüldüm, burda bana bişey olsa tek başıma ailem ne yapar diye düşündüm ve o an gerçektende tek başıma böyle bişey yapabildiğim içn çok cesaretli bir insan olduğumun farkına vardım. hemşire saolsun korkuyosan elimi tut dedi ve hep onun elini tuttum bu bana güç verdi. ve doktor dikmeye başlamış ben bunu farketmedim, sadece 10 dk yada en fazla15 dk sürdü bikaç dk orda dinlendim koltuktan kalktım, Allah razı olsun hemşireden ayakkabımı giydirdi. ve dokorun odasına aldı oturdum yapmamam gerekenleri anlatı ve "" haydi çok güzel bir gelin ol abicim" diyerek beni uğurlaı, paramı ödedim çıktım. ve cıktığımda kendimi yeniden doğmuş gibi hissettim. tüm sıkıntılarım dağ gibi kalktı üstümden.ve bukadar basit birşey olduğunu anlatsalr anlıyamazdım.ne işlm esnasınd nede işlmden sonra asla ağrı, sızı, acı, kanama hiçbirşey olmadı, hatta bi ara yoksa doktor dikmedii iye bile şüphe duydum. 3 ay sonra kontrole cağırdı 3ay geçti yakın zamnd kntrole gidicm.bu kadar ayrıntıyı paylaşmamın nedni hem benden haber bklyen arkadaslr için hemde benim gibi cesaret edip bir türlü gidemeyenler için. kontrolden sonra ve düğünden sonrada her iki sonucuda sizlerle paylaşıcam. sizlere tavsiyem kesinlikle ertlemeyin, asla korkmayın aşırı basit bişey ,çektiğiniz sıkınıya hiç değmez yeniden doğmuş gibi olacakınız, öemli olan iyi doktoru bulabilmk, umarm ben ve benim durumumda olan herkes olumlu sonuç alarak atlatırı ve mutlu ve sağlıklı bir hayat yşar çektiklerimizi unutur, psikolojimizi düzeltirz, beklemeyin kurtulun. Allah hepimizin yardımcısı olun. sonucu yazıcam ardaşlar...