KIZLARR BANA YARDIM EDİN :(

bglm

Herşey İçin Hayırlısı...
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2014
570
243
123
mrb bnm 3 yaşında bir kızım var.kızımda davranış bozukluğu ve otizm belirtileri vardı hastane hastane gezdik otizm bulguları var ewet ama kesin otizm diyebilmemiz için psikoloğunda değerlendirmesi lazım dedi çocuk psikiyatrı bu evrede hemen kreşe yazdırdık doktor tavsiyesiyle mutlaka eğitim alması lazım dedi doktorlar kreşe gitmek istemiyordu ilk günler sabahlara kadar ağlıyordu kreşten geldikten sonra ama 1 hafta sonra biraz hafifledi bu durum çocuklarla kaynaştı sadece gidip gelirken ağlıyordu o da normal sabah 8 de uyanıyor akşam 6.30 a kadar kreşte 2 gün önce kesin sonuç aldık hastaneden otizm değil sadece gelişim geriliği var yaşıtlarından geride dendi özel eğitim alsın dedi doktor artı kreşe devam etsin dedi kreşte arkadaşlarıyla mutlu iyi ama eve gelince yine mızmız ve mutsuz oluyor onunla oynamak istiyoruz o bizimle oynamıyor ben yalnız olduğu için böle olduğunu düşündüm kreşimizin sahibi yanı sıra özel eğitimci o da düşündüğümü doğruladı yalnz olduğu için öle davranıyormuş bize her istediğini yaptırmya çalışıyormuş konuşamadığı için de bunu mızmızlanarak dile getiriyormuş kızlar kafam çok karışık acaba kızıma bi kardeş gelse bu durumu daha çabuk atlatabilir mi o kaybettiği zmanı kapatabilirmiyiz evde yanında biri daha olsa iyi olur mu bilemiyorum yardım edin akıl verin bana:(

Canim bir kardes bu durumu olumluda etkileyebilir olumsuzda.eger kardesini kiskanirsa daha mizmiz olabilir diye dusunuyorum ama bana gore en ideal yas farki 3 aslinda tam zamani.siz calisiyosunuz sanirim ve cocugunuzla fazla vakit geciremiyosunuz diye dusunuyorum ilgi istedigi icin bu sekilde davraniyo olabilir ama yasam kosullari geregi ilgilenemeyebilirsiniz hos ilgilenseniz bile arkadas ortamindaki hazzi alamaz zaten bir sure daha krese devam etsin sizde bu arada kardes hakkindaki dusuncelerini tavirlarini gozlemleyin derim.

Canim bir kardes bu durumu olumluda etkileyebilir olumsuzda.eger kardesini kiskanirsa daha mizmiz olabilir diye dusunuyorum ama bana gore en ideal yas farki 3 aslinda tam zamani.siz calisiyosunuz sanirim ve cocugunuzla fazla vakit geciremiyosunuz diye dusunuyorum ilgi istedigi icin bu sekilde davraniyo olabilir ama yasam kosullari geregi ilgilenemeyebilirsiniz hos ilgilenseniz bile arkadas ortamindaki hazzi alamaz zaten bir sure daha krese devam etsin sizde bu arada kardes hakkindaki dusuncelerini tavirlarini gozlemleyin derim.
Ev hanımıyım canım ben çalışmıyorum uzun süredir bir kardeş istiyorum ama emin olamıyorum :(

Ev hanımıyım canım ben çalışmıyorum uzun süredir bir kardeş istiyorum ama emin olamıyorum :KK43:
Hmm ev hanimiysan gercekten kardese ihtiyaci olabilir insan basina gelmeyince bilemiyoki ben sana simdi ne desem bos annesi olarak en iyi sen bilirsin ve eger ikinci cocugu dusunuyosanda sebebi ne olursa olsun erteleme derim

mlariza, post: 38297783, member: 641611"]Hmm ev hanimiysan gercekten kardese ihtiyaci olabilir insan basina gelmeyince bilemiyoki ben sana simdi ne desem bos annesi olarak en iyi sen bilirsin ve eger ikinci cocugu dusunuyosanda sebebi ne olursa olsun erteleme derim[/QUOTE]
Dışarıdaki insanlar çok etkiliyorlar düşüncelerim allak bullak oluyor çok geç kalmak istemiyorum ama yinede tabi herşeyin hayırlısı

Uzman değilim ama şunu sordunuz mu dr unuza yada kendinize ''neden gelişim geriliği yaşandı yavrumda?''... Bu sorunun yanıtını tam öğrenirseniz açtığınız konunun yanıtınıda kendi kendinize yorumlayacaksınızdır.. Bol şans..

Uzman değilim ama şunu sordunuz mu dr unuza yada kendinize ''neden gelişim geriliği yaşandı yavrumda?''... Bu sorunun yanıtını tam öğrenirseniz açtığınız konunun yanıtınıda kendi kendinize yorumlayacaksınızdır.. Bol şans..
Hamilelikteki fazla stres çocuğumda gelişim geriliği olmasına neden olmuş

kardeşin büyüyüp onunla oynayabileceği, bir şeyler paylaşabileceği yaşa gelmesi için oldukça zamana ihtiyaç var, üstelik kıskançlık yaşarsa durum daha da zorlaşabilir. Kolaylıklar dilerim

kardeşin büyüyüp onunla oynayabileceği, bir şeyler paylaşabileceği yaşa gelmesi için oldukça zamana ihtiyaç var, üstelik kıskançlık yaşarsa durum daha da zorlaşabilir. Kolaylıklar dilerim
Ne yapacağımı artık bende bilmiyorum kafam çok karışık :(

mrb bnm 3 yaşında bir kızım var.kızımda davranış bozukluğu ve otizm belirtileri vardı hastane hastane gezdik otizm bulguları var ewet ama kesin otizm diyebilmemiz için psikoloğunda değerlendirmesi lazım dedi çocuk psikiyatrı bu evrede hemen kreşe yazdırdık doktor tavsiyesiyle mutlaka eğitim alması lazım dedi doktorlar kreşe gitmek istemiyordu ilk günler sabahlara kadar ağlıyordu kreşten geldikten sonra ama 1 hafta sonra biraz hafifledi bu durum çocuklarla kaynaştı sadece gidip gelirken ağlıyordu o da normal sabah 8 de uyanıyor akşam 6.30 a kadar kreşte 2 gün önce kesin sonuç aldık hastaneden otizm değil sadece gelişim geriliği var yaşıtlarından geride dendi özel eğitim alsın dedi doktor artı kreşe devam etsin dedi kreşte arkadaşlarıyla mutlu iyi ama eve gelince yine mızmız ve mutsuz oluyor onunla oynamak istiyoruz o bizimle oynamıyor ben yalnız olduğu için böle olduğunu düşündüm kreşimizin sahibi yanı sıra özel eğitimci o da düşündüğümü doğruladı yalnz olduğu için öle davranıyormuş bize her istediğini yaptırmya çalışıyormuş konuşamadığı için de bunu mızmızlanarak dile getiriyormuş kızlar kafam çok karışık acaba kızıma bi kardeş gelse bu durumu daha çabuk atlatabilir mi o kaybettiği zmanı kapatabilirmiyiz evde yanında biri daha olsa iyi olur mu bilemiyorum yardım edin akıl verin bana:KK43:
Ev hanımı olduğunuzu söylemişsiniz ama kızınız neden akşam 6.30 a kadar kreşte öğlen 3 gibi alsanız evde sizinlede vakit geçirse belki bu konuda nasıl oyunlar oynayacağınızı da bilirseniz iyi olabilir. Hem oynayarak öğrenir hemde kardeş isteyip istemediğini oynarken verdiği tepkilerle ölçebilirsiniz diye düşünüyorum. Naçizane fikrim

Ev hanımı olduğunuzu söylemişsiniz ama kızınız neden akşam 6.30 a kadar kreşte öğlen 3 gibi alsanız evde sizinlede vakit geçirse belki bu konuda nasıl oyunlar oynayacağınızı da bilirseniz iyi olabilir. Hem oynayarak öğrenir hemde kardeş isteyip istemediğini oynarken verdiği tepkilerle ölçebilirsiniz diye düşünüyorum. Naçizane fikrim
Doktorumuz kızıma yarım günün yararlı olmayacağını tam gün gitmesi kızım için daha yararlı olacağını ssöylediği için tam gün gidiyor faydasını görmeye başlıyoruz hayatımz şimdiden değişiyor çok şükür

Merhaba kreş işini sakin aksatmayin .doktorlar genelde çocukların içinde olsun kalabalik içinde olsun derler.cocugunuza sakin farklıymis gibi davranmayin .çok çok çok ilgilenın ,simarsin bunu dusunmeyin.bebeğe gelince bence herşey yoluna girene kadar yapmayın.çünkü emin olun yeni kardeşi kıskanacak ama siz bilirsiniz tabi :-)

Merhaba kreş işini sakin aksatmayin .doktorlar genelde çocukların içinde olsun kalabalik içinde olsun derler.cocugunuza sakin farklıymis gibi davranmayin .çok çok çok ilgilenın ,simarsin bunu dusunmeyin.bebeğe gelince bence herşey yoluna girene kadar yapmayın.çünkü emin olun yeni kardeşi kıskanacak ama siz bilirsiniz tabi :-)
Valla bende bilmiyorum artık ne yapacağımı.kreşe gelince düzenli gidiyor kreşte çok mutlu artk öğretmenlerini arkadaşlarını çok seviyor kızım küçük bebekleride çok seviyor ondan ikinci olsa mı acaba diye düşündüm

Anladım tabiki dr en iyisini bilir inş en kısa zamanda herşey yoluna girer. Kardeş için kararı verecek olan sizsiniz. Eşinizle karar vermelisiniz ve hamile kaldığınızda stresten uzak kalmaya çalışın. Umarım aile büyükleri ysnınızdadır size bu durumda en iyi onlar yardım ederler. Bence kızınızı da kardeş düşmcesine alıştırmaya çalışın. Şuan buna en tahat uyum sağlayacağı yaştır diye düşünüyorum ilerde tek çocuk olmaya alıştığında daha zor olabilir anne babayı paylaşmak. Naçizane fikrim bu. Sanırım dr kardeş düşüncesini destekliyo. Hakkınızda hayırlısı

Amin canım çok sağol çok yaş farkı olmasını bende istemiyorum tek çocuk olmaya alışırsa ilerde daha fazla zorlanırım ikinci çocuk düşüncesi o zman daha da çıkılmaz bi hale gelir benm için de bakalm hayırlısı herşeyn

Back