Kızlara mesaj:Nasibinizi bulunca seçici olmayın

Ben de sıra bizlere, genç kızlara ne zaman gelecek diyordum sonunda sokmuş burnunu :27: Sümeyye bu yüzden evde kaldı herhalde:27: Seninkiler de seçici olmasaydı, milyon dolarları avuçlayan damatların var ama çok güzel seçmişler :51:

Son düzenleme:
Efendimiz (s.a) "Kadın, dört şeyi için nikah edilir; malı, soyu, güzelliği ve dini; sen dindar olanını seç ki, evin bereket bulsun." (Buhari)

Demek ki seçici olmak gerekiyormuş .

Madem ki evlenilecek bende diyorum ki birbirine denk olanla evlenilsin evlilik huzur içinde geçsln ,ama zaman konusunda bir şey söylemek yanlış ama mutlaka 25 önce olmamalı karekter ancak oturuyor

Bir genç kadın ve bir genç erkeğin evlenebilmesi için; öncelikle en azından hayatlarını sürdürebilecek bir iş güç, bu anlamda düzenli ve sürekli bir gelir sahibi olmaları, sosyal güvenceleri v.b. olması gerekmez mi?

En azından diyorum, çünkü yeni bir yuva kurmanın ve en uygun en kısıtlı haliyle bir düğün derneğin masrafına zaten hiç girmiyorum bile.

Onların durumları bu noktada olabilirse, bence evlenecekleri kişiyi de çok rahat belirleyip seçerler, hatta erteleyin denilse bile -gençler, şartlar oluştuktan sonra niye ertelesinler ki?

Ertelemezler bence, hayat şartları müsait olsun yeter ki... Onlar beklemez, istedikleri vakit bir an evvel hayatlarını birleştirir ve evlenirler zaten sevdikleriyle. : )

Cok secici olup kendini cok yükseklerde görenlerde evde kaliyor..
Hatta tanidiklarim bile var eskiden elestirdigi insanlara bile muhtac kalip yuva kuranda var..
Ve birgün cok secici olup kimseyi begenmiyor denilip iticide olabilirsiniz..

Kocaları tarafından öldürülen kadınlar keşke seçici olsalardı ahh ahh
İnsanlar pazarda karpuz seçerken gösterdikleri özenin yarısını eş seçerken gösterselerdi; bu yanlış evliliklerin vebalini çocukları ödemezdi belki de

Kocaları tarafından öldürülen kadınlar keşke seçici olsalardı ahh ahh
İnsanlar pazarda karpuz seçerken gösterdikleri özenin yarısını eş seçerken gösterselerdi; bu yanlış evliliklerin vebalini çocukları ödemezdi belki de

Ne demeye calistiginizi pek anlamadim ama cok secici olmaktansaniz ozmn siz öyle olun karisan yok..
Yanlis evliliklerde secici olmayanlardami oluyor?? burda bilmem cocuklugumdan beri tanidigim evlendigim ve beni aldatti diyenler bile var..
Karisini öldüren esler ya cinnet gecirenler yada psikolojisi bozuk veya ne oldugunu ilk gün bile gösteren insanlar oluyor..secici veya secici olmayan bir insan
esinin ilerde nasil tavirlar sergileyecegini bilemez bir an ki sinirle silahi basan da var..

Hemde bir kadin esini, esiyle beraber yasadigi sürede taniyabilcek kadar akilli .. cocuk yapmak icin de karar verir evliligi sürdürüp sürdürmiyeceginide ..

[h=2]Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, dün oğlu Bilal Erdoğan’ın başkan yardımcılığını yaptığı TÜRGEV’in Fatih’te Mevlanakapı Kız Öğrenci Yurdu’ndaki iftarına katıldı.[/h][FONT=pt_sansregular]“TÜRGEV, özgür zihinlerin yetişmesine katkı sağlayarak, kendisine kayıtsız şartsız iman isteyen örgütleri rahatsız ediyor. 17 ve 25 Aralık darbe girişimlerinin ardından TÜRGEV üzerinden komplo oluşturulmak istendi” diyen Erdoğan kendisinden önce konuşan Tunus Ennahda Hareketi lideri Raşid Gannuşi’nin “Kızlar okurken evlensin” sözleri üzerine şu mesajı verdi: “Evlilik olayını geri atmayın. Nasibinizi bulunca kararınızı veriniz. Çok seçici de olmayın. O zaman gülistandan boş çıkarsınız” diye konuştu.

[/FONT]
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26835651.asp

Her bir konuya el atmasa olmaz yani :27: :27: eeeee madem öyle kızı da çok seçicici demekki evlenemedi hala :52::52:

keşke söylemeseymiş,niye söylersinki sonra arkandan olur olmaz konuşuluyor
adam iyi bi laf söylesede mutlaka bı kulp takılıyor
şu cümlenin neresi yanlış,seçici olmayın
bunu her aklı başında insan bilir çok seçici olursa bi insan ,elindekileride kaybeder
bu demek değilki git önüne gelenle evlen
sizde biliyorsunuzda sırf erdğan dedi diye şu cümleye bile saldırıyorsunuz
yani siyaha siyah derse,gözünğzde beyazdır o.
çok seçici insanlar var şu an evdeler ve çok pişmanlar.
hatta buna özel bi kıssa bile vardı.

Öğrenci yurdunda verilen tavsiyeye bak okuyun meslek edinin kendi ayaklarınızın üzerinde durun üretin gibi mesajlar verileceğine okurken evlenilebilir de, nasibinizi kaçırmayın da evde kalırsınız. Yahu sanane. Sana mı kaldı benim ne zaman kiminle evleneceğim. Başbakan olman benim kiminle ne zaman evleneceğime karışma hakkını sana nereden veriyor? anam mısın babam mı ki onlar bir karışmadı evleneceğim kişiye. Hiç evlenmesek ne olur yani evlenmek zorunda mıyız ya. Biz kadınların evlenmek ve çocuk doğurmak dışında hayatta başka amacımız olamaz mı. Seçici olmayınmış O yüzden kadın cinayetleri bu kadar fazla o yüzden her gün onlarca kadın ya dövülüyor, işkence ediliyor, ya öldürülüyor değil mi. Bunlar yaşansın diye mi seçici olmayalım. Bir kere de özel şeylere karışma işini yap. Sabır ya sabır. :47:

Son düzenleme:
Öğrenci yurdunda verilen tavsiyeye bak okuyun meslek edinin kendi ayaklarınızın üzerinde durun üretin gibi mesajlar verileceğine okurken evlenilebilir de, nasibinizi kaçırmayın da evde kalırsınız. Yahu sanane. Sana mı kaldı benim ne zaman kiminle evleneceğim. Başbakan olman benim kiminle ne zaman evleneceğime karışma hakkını sana nereden veriyor? anam mısın babam mı ki onlar bir karışmadı evleneceğim kişiye. Hiç evlenmesek ne olur yani evlenmek zorunda mıyız ya. Biz kadınların evlenmek ve çocuk doğurmak dışında hayatta başka amacımız olamaz mı. Seçici olmayınmış O yüzden kadın cinayetleri bu kadar fazla o yüzden her gün onlarca kadın ya dövülüyor, işkence ediliyor, ya öldürülüyor değil mi. Bunlar yaşansın diye mi seçici olmayalım. Bir kere de özel şeylere karışma işini yap. Sabır ya sabır. :47:

Kadının adı yok....
Sabır diyorum sabırrrrrrrr :47:

Kadının adı yok....
Sabır diyorum sabırrrrrrrr :47:

Ya abla hala daha seçici olanları görüyoruz da evde kalıyorlar da filan diyorlar yani anlamıyorum evde kalıyorsa kime ne ya başbakana ne bize ne. Evlenmeyen bir insan gördüler mi ay yazık evde kalmış ya neden yazık. Neden evlenmediğini nereden bilebilirsiniz belki kötü bir tecrübe edindi artık istemiyor belki tercihini kariyer yapmaktan yana kullandı evlenmek çocuk doğurmak ona göre değil yani illa kadın dediğin evlenecek çocuk doğuracak yoksa o kadın değildir ya evlenip çocuk sahibi olamayan insanlara bile toplumda neler deniyor. Erkek istediğini seçer beğenir kadın da olur der ve biter tek erkek seçen taraftır kadın her zaman seçilen taraf. Bu zihniyet bu yüzyılda gerçekten enteresan :19:

Ya abla hala daha seçici olanları görüyoruz da evde kalıyorlar da filan diyorlar yani anlamıyorum evde kalıyorsa kime ne ya başbakana ne bize ne. Evlenmeyen bir insan gördüler mi ay yazık evde kalmış ya neden yazık. Neden evlenmediğini nereden bilebilirsiniz belki kötü bir tecrübe edindi artık istemiyor belki tercihini kariyer yapmaktan yana kullandı evlenmek çocuk doğurmak ona göre değil yani illa kadın dediğin evlenecek çocuk doğuracak yoksa o kadın değildir ya evlenip çocuk sahibi olamayan insanlara bile toplumda neler deniyor. Erkek istediğini seçer beğenir kadın da olur der ve biter tek erkek seçen taraftır kadın her zaman seçilen taraf. Bu zihniyet bu yüzyılda gerçekten enteresan :19:

Yok illa evlenecek,3 çocuğu kim doğuracak sonra..

Ben de şu “çok seçici olmak” kalıbını anlamıyorum.
Karpuz mu seçiyorsun?
Sonuçta evleniyorsun tanırsın bakarsın kişiye uygunsa tamamdır. Seçici olma kavramı neyi ifade ediyor ki?
Birkaç aday var da aralarında özelliklerine göre seçim mi?
Bunun adı mantıksal evlilik gibi

Back