kızlar yürüteç kullanmayı düşünüyormusunuz?

arkadaşlar benim bebişim 5 aylık erkek bebek. bende yürüteç almayı düşünüyordum ama bir ay daha beklemek istiyorum. büyük oğlumu 5 aylıkken yürütce koydum. 9 aylıkken yürümeye başladı. sanırım çocukların erken yürümesine faydası var. ama erkek çocuklar için sakıncası ne olabilir merak ettim. gerçektende doktorlara kalsak yandık. çünkü onları biz annelerinden başka hiç kimse daha iyi anlayamaz ve hissedemez. hepinizi öpüyorum.

5 AYLIK BEBEK::

.Dik oturduğunda başını düz tutabilir.
• Karnının üstünde yatarken kollarından destek alarak göğsünü yerden kaldırabilir.
• Bir taraftan bir tarafa yuvarlanabilir.
• Bir üzüm kadar küçük nesnelere dikkat edebilir.
• Neşe ile çigliklar atabilir.
• Bir nesneye doğru uzanabilir.
• Parmaklarının uçlarına değdirilen bir çıngırağı kapabilir.
• Bacaklarının üzerine bir miktar ağırlık verebilir.
• Ellerinden çekilerek oturtulduğunda başını gövdesi ile aynı seviyede tutabilir.
• İnsan sesine doğru dönebilir.
• Bebeğiniz belki yardımsız olarak oturmayı da başarabilir.
• Aguu ve benzeri sesli ve sessiz kombinasyonları çıkartabilir.

bence ilerde cocugun yurumesinde yada belinde bir problem olma olasiligi var

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba.oğlum 19 aylık ama yürüteç kullanmadım ve yaşında yürüdü.doktorlar yürüteçi pek önermiyor.ihtiyaçda hissetmedik açıkçası

4bucuk aylık aslında koymamak gerekiyo ama bence 5 dakika falan sakıncalı diildir asla uzun süre bırakmam bide oglum çok cevik kendini hic salmıyo yürüteçteçivi gibi

arkadaşım 4 bucuk aylık bebegin cok erken degilmi birde erkek cecukları icin zararlıymış benim kızım şuan 5 aylık ama ben şimdiden deretdütlerim var erken diye ama 6 aya girince bindirecegim yürüteci hazır prensesim allah hepinize hayırlı evlatlar nasip etsin

Bebeklerin sinir sistemi, kasları ve omurgası yukarıdan aşağıya doğru gelişiyor. O yüzden ilk başını dik tutabiliyor sonra oturabiliyor sonra yürüyor. 6 aylıkken oturmaya başladıklarını düşünürsek 6 aydan önce yürütece hazır olduklarını sanmıyorum. 4 aylık bebeği oturtmuyoruz bile yürüteç biraz fazla değil mi?

4 ay zaten çok erken yürüteç için denemyin bile ben oğluma aldım 7 aylıkken oturttum gün boyu içinde kalmıyor tabi sıkılıyor bi zaman sonra

Merhaba arkadaŞlar. Bencede 4 ay yÜrÜteÇ ıÇın Çok erken gelıyor.benım kızım 7 aylık daha hala baŞlamadım yÜrÜteÇe.haftaya aŞımız var doktorqa gıdınce sorucam . Bende pek sıcak bakmıyorum ama oyalnaması ıÇın gÜnde aralıklarla bıraz konulabılır dıye dÜŞÜnÜyoruÖ. Ayrıca doktorların dedıklerınıde yabana atmamamk lazım o kadar boŞa okumuyolardır herhalde bırbıldıklerı vardır. Ben doktoruma gÜvenıyorum ve herŞey yolunda Çok ŞÜkÜr allah hepımızın bebeklerını hayırlısıyla bÜyÜtmeyı nasıp etsın .

biz de yakında 4 aylık olacağız ama ben şahsen düşünmüyorum bebeğimi yürüteçe koymayı 6 aydan sonra olabilir ama 4 aylıkken erken diye düşünüyorum ömür boyu yürüyecek ne de olsa yatsın yatabildiği yuvarlanabildiği kadarkaydirigubbakcemile5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…