Kızlar yoğun çalışmak regl gecikmesi yapar mı?

hayal_27

Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2023
806
134
23
Polikistik over sendromum var evlenmeden önce adetim gecikirdi ama evlendikten sonra düzene girdi. Sonra bir işe girdim iki vasıta gidiyorum çok yoruluyorum bu aralar adetim gecikmeye başladı işe girdiğimden beri. Dün 27sinde regl olmam gerekiyordu olmadım ama 26sında idrar testi negatif çıkmıştı kaç aydır denedik pozitif göremediğim için pek ümitli değilim ama en azından hamilelik yoksa bile düzenli regl olsam keşke. Doktorum çalış diyor hareketli ol diyor ama sanki yoğun çalışmak düzenimi bozdu biraz. Ne önerirsiniz?

Polikistik overim kendi kendime adet gördüğümü çok nadir hatırlarım. Ama siz yine de düzenli oluyormussunuz. Eğer is ortaminizda stres yapıyorsanız ya da çalıştığınız için düzenli beslenemiyorsaniz bile regl gecikmesi yaşayabilirsiniz. Zira polikistik over tüm vücudu etkiliyor beslenme düzgün olmadığı zaman bile regl gecikebiliyor özellikle çok stresli olmak en büyük nedenlerinden bir tanesi. Bu arada stresi zadece zihinsel olarak düşünmeyin bedeninize de olduğundan fazla gerektiğinden fazla is yüklerseniz vucudunuzu da strese sokarsınız. Ama polikistik over icin hareket gerçekten çok önemli en iyisi de yuruyus yapmak . Bana kalırsa tekrar bir test yapın olmaz ise adet söktürücü kullanabilirsiniz çünkü regl olmayınca insan gerçekten bunalıma giriyor

Evet stresliyim gerçekten hem bedenen hem zihnen. Sağlıklı beslenmiyorum yemeklerinde düzensizlesti iyice. Hala regl olmadım evdeki testlerde negatif çıkıyor geçen aylarda da aynısı olmuştu ama kan testi negatif çıkmıştı bu yüzden ümitli değilim. Tekrar tekrar kan tahlili yapmaktansa sıkıldım eğer bir hafta geçip yine regl olmazsam ve negatifse ilaç kullanirim. Teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…