Ben de 2 senedir yalnız yaşayan ve haziranda evleneceği için sürekli eşya eşya diye dolanan birisi olarak şunalrı söylemek istiyorum;
çamaşır manikesini: bosch olarak kesinlikle öneriyorum.8 kg özellikle ideal battaniye falan hepsi yıkanıyor. zaman ayarı mutlaka olmalı gerçi artık yoktur olmayan. yarım saatlik kısa programım var ve kendisine tapıyorum :)
bulaşık makinesi: bosch, ve memnunum. özellikle çatal kaşık için rafı var. altı çok geniş oluyor. erteleme programı bunda da var ama ben daha kullanmadım neden bilmiyorum. yani bana cok elzem gibi gelmio artık. gerçi elektriğin daha ucuz oldugu saatlere ayarlamak cok mantıklı..
buzdolabım: bosch almıştım eve çıkarken ama şimdi yeni evime arçelik'ten aldım. sanırım piyasadaki en geniş dolaplardan.. buzluğunun altta olması çok iyiymiş arkadaşlarım öyle söyledi. eğilip dıgrulmak zorunda kalmısoun die.
mikrodalga olmalı bence evinde eger çalışan bi bayan olacaksan. ben etleri çözmek için bir gece önceden çıkarmayı unutuyorum, mikradalganın buz çöz ayarı buna çareymiş. aldım kullanacağım muhtemelen. bunun dışında yok ızagara yapsın yok bilmemne bence hiç bakma. ısıtsın ve çözsün yeter.
mutfak robotu: ben arzumun küçük bi robotu var onu kullanıyorum. taş gibi. defalarca düşürdüm ama bana mısın demedi. blender, rondo, çırpıcı aynı..
çatal bıçak takımımı jumbodan aldım (misafir için). o kadar para vermeye değer miydi bilmiyorum ama şimdi düşününce eger metal istemediğime karar verebilseydim çok güzel takımlar var mudo da falan. onlardan yapardım. ama metal diorsan iyi bir marka al. gerçi çogu küflenme yapabilio sanırım. tencerelerim de jumbodan, daha kullanmadım ama sanırım 4 boy tencere var. daha da fazlasına gerek yok.
yemek takımı: şimdiki aklım olsa kesinlikle takım almazdım. gittim bernardodan dünya para verip aldım (misafir için). mudo da tepe home da, boyner de ya da zara home da falan bi süre tekli tabaklar var. istediğin takımı yaptır.
düdüklü tencere: bence mutlaka al. ama en küçüklerinden. evde yer kaplayan hiçbir şeye gerek yok.
esyalarımızı da aldık: ben yaptım sen yapma şöyle görmeden sakın alma!!! mutlaka canlı canlı gör renk doku kumaş değiştirmek istiosan değiştir o kadar. şurası böyle olsun burası böyle olsun yapma. ne kadar sevsem de esyalarımı emin olamıyorum.
koltuk takımı: takımını kesinlikle ince kenarlı al. 10 ya da maksimum 15 cm olsun kol kısımları. kirada oalcaksan sonraki evin için de iyi olur. bi de kalın kollar evin geniş değilse hantal bir görüntü yapıyor.
köşe takımı: biz de köşe takımı alacaktık ama sonra vaz geçtik. onun yerine özel koltuk yaptırdık. hatta resmi şu;

bu koltuk üç parca halinde açılıo. ve sert değil çok.. gelen misafirine göre parca parca açabiliosun. ya da köşe koltuguna döndürebiliosun eger keyif yapacaksan. tavsiye ederim.
perde: evini düz ondan sonra al. sakın esyalarını görmeden alma perdelerini. dekorasyonu tamamlaan şeyler ve neyin daha uygun oldugunu anca evin tamamlanınca anlarsın. istersen perdecinle anlaş, önce stor ya da güneşlik ne taktıracaksan taktır sırf içerisi görünmesin die. sonra fonunu ve tülünü seç.
daha yazacak çok sey var da kafanızı şişirmeyeyim kızlar :)