• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar yardımlarınızı ihtiyacım var (çok memnunum hiç memnun değilim)

yeim atlı mobilya nerde acaba?
esincm bu ikeada kendin mi monte etmek zorunda kalıyorsun eşyaları. bir de o şehirde değilse sanırım nakil işlemini falan kendin karşılamak zorunda kalıyosun diye biliyorum...ben de çok beğeniyorum ikeayı.. ayrıca mudo home da çok güzel :))

esin biz kendi evimiz olmayacak sanırım yani... kirada oturacağız.. ancak kira da olsa yerleri ne ile kaplatmam gerekiyor.. yani laminant parke mi mineflo mu. bunların ne farkı var. bir de geçen evim şahanede izledim. banyoyu böyle duvar kağıdı gibi bişeyle kapladılar ama nem silinme temizlenme sorunu hiç olmuyormuş baya da uyguna kapladılar.. öyle bişey kullanan var mı acaba aramızda

beyaz eşyalardan başlayım; buzdolabını mutlaka büyük al; benimki derinlik olarak büyük arkalı önlü iki tencere bile çok rahatlıkla sığabiliyor; çamaşır makineni alabildiğin kadar geniş al çarşaflar filan rahatlıkla yıkanabilsin hatta belki battaniyeler; bulaşık makinesinde 5 proğram 10 proğram diye takılma sadece yıkama yaptığın belli bir proğram oluyor onlar da temel olarak bütün makinelerde oluyor.

Mobilyaya gelince ben eşya alırken özellikle yerden yüksek olsun ki altına süpürge sapı girebilsin mop girebilsin istedim koltuklarımı beyaz aldım ama kumaşı özel bir kumaş olduğu için tükenmez kalemle çizik lekesi yada çikolata lekesini bile günlerce sonra farketsem çok rahatlıkla çıkarabiliyorum; mobilyalarımı ceviz aldım tozu fazla belli etmesin diye; evim küçük olduğu için ve kendime ait olduğu için ferah döşemeye çalıştım.Yatak odam da krem lake tercih ettim çünkü yatak odası daha özel mekan olduğu için çizilebilen bir ürünü salonda kullanmak istemedim eşim de ben de dikkat ederiz böylece şimdiye kadar sorun yaşamadım (Bütün bu saydıklarmı Fuga mobilyadan dan aldık internetten arama yaparak sayfaları ulaşabilirsin) Tencere tavam çatal kaşıklarımın hepsi Jumbo dan çok memnunum günlük kullandıklarım ise Hisar dan onlar da gayet iyiler. çinde yapılıyor diye kaygılanma bunların Çinde üretilme nedenleri Çin in kalabalık nüfuslarından dolayı ucuz işçi gücünden yararlanmak. Dünya nüfusunun sadece % 0.1 inin kullnadığı apple macbook lar bile Çinde üretiliyor ve bize daha ulaşılabilir hale geliyor.

Ben de 2 senedir yalnız yaşayan ve haziranda evleneceği için sürekli eşya eşya diye dolanan birisi olarak şunalrı söylemek istiyorum;

çamaşır manikesini: bosch olarak kesinlikle öneriyorum.8 kg özellikle ideal battaniye falan hepsi yıkanıyor. zaman ayarı mutlaka olmalı gerçi artık yoktur olmayan. yarım saatlik kısa programım var ve kendisine tapıyorum :)

bulaşık makinesi: bosch, ve memnunum. özellikle çatal kaşık için rafı var. altı çok geniş oluyor. erteleme programı bunda da var ama ben daha kullanmadım neden bilmiyorum. yani bana cok elzem gibi gelmio artık. gerçi elektriğin daha ucuz oldugu saatlere ayarlamak cok mantıklı..

buzdolabım: bosch almıştım eve çıkarken ama şimdi yeni evime arçelik'ten aldım. sanırım piyasadaki en geniş dolaplardan.. buzluğunun altta olması çok iyiymiş arkadaşlarım öyle söyledi. eğilip dıgrulmak zorunda kalmısoun die.

mikrodalga olmalı bence evinde eger çalışan bi bayan olacaksan. ben etleri çözmek için bir gece önceden çıkarmayı unutuyorum, mikradalganın buz çöz ayarı buna çareymiş. aldım kullanacağım muhtemelen. bunun dışında yok ızagara yapsın yok bilmemne bence hiç bakma. ısıtsın ve çözsün yeter.

mutfak robotu: ben arzumun küçük bi robotu var onu kullanıyorum. taş gibi. defalarca düşürdüm ama bana mısın demedi. blender, rondo, çırpıcı aynı..

çatal bıçak takımımı jumbodan aldım (misafir için). o kadar para vermeye değer miydi bilmiyorum ama şimdi düşününce eger metal istemediğime karar verebilseydim çok güzel takımlar var mudo da falan. onlardan yapardım. ama metal diorsan iyi bir marka al. gerçi çogu küflenme yapabilio sanırım. tencerelerim de jumbodan, daha kullanmadım ama sanırım 4 boy tencere var. daha da fazlasına gerek yok.

yemek takımı: şimdiki aklım olsa kesinlikle takım almazdım. gittim bernardodan dünya para verip aldım (misafir için). mudo da tepe home da, boyner de ya da zara home da falan bi süre tekli tabaklar var. istediğin takımı yaptır.

düdüklü tencere: bence mutlaka al. ama en küçüklerinden. evde yer kaplayan hiçbir şeye gerek yok.

esyalarımızı da aldık: ben yaptım sen yapma şöyle görmeden sakın alma!!! mutlaka canlı canlı gör renk doku kumaş değiştirmek istiosan değiştir o kadar. şurası böyle olsun burası böyle olsun yapma. ne kadar sevsem de esyalarımı emin olamıyorum.

koltuk takımı: takımını kesinlikle ince kenarlı al. 10 ya da maksimum 15 cm olsun kol kısımları. kirada oalcaksan sonraki evin için de iyi olur. bi de kalın kollar evin geniş değilse hantal bir görüntü yapıyor.

köşe takımı: biz de köşe takımı alacaktık ama sonra vaz geçtik. onun yerine özel koltuk yaptırdık. hatta resmi şu;
$250220121101.webp
bu koltuk üç parca halinde açılıo. ve sert değil çok.. gelen misafirine göre parca parca açabiliosun. ya da köşe koltuguna döndürebiliosun eger keyif yapacaksan. tavsiye ederim.

perde: evini düz ondan sonra al. sakın esyalarını görmeden alma perdelerini. dekorasyonu tamamlaan şeyler ve neyin daha uygun oldugunu anca evin tamamlanınca anlarsın. istersen perdecinle anlaş, önce stor ya da güneşlik ne taktıracaksan taktır sırf içerisi görünmesin die. sonra fonunu ve tülünü seç.

daha yazacak çok sey var da kafanızı şişirmeyeyim kızlar :)

Son düzenleme:
sağolun kızlar önerileriniz mutlaka uyacağım. daha 1 seneden fazla var gibi gözükse de ben şimdiden ne alacağıma kara vermek istiyorum sizlerim sayesinde
ayrıca cillibom valla yaz canım sen yazdıkça içim açıldı.. hiç de kafa falan şişrmedin. benim çok hoşuma gidyor böyle şeyler.
ben bi de dekorasyın konusunda çok cahilim. mesel koltuğu aldık diyelim halı aldık tamam. tamamlayan objelerde baya sıkıntı çekiyorum yada böyle kenarda süs eşyalarında falan. ilerde inşallah bu sayfaya yazıyo olursam o zaman sorarım size ne alıyım yanın bu takımın falan diye. sonuçta el elden üstündür.:))

aksesuar konusunda asla acele etme; ben evleneli nerdeyse 2 yıl olmak üzere benim bile aksesuarlarım tam değil; hep konuştuğum iç mimarlar da öyle önerdiler; bir yere gezmeye gidince oraya özgü bakıyorum güzel bir şey mi var işte bu tam evimde şu köşeye göre diye düşünüp öyle öyle yavaş yavaş alıyorum. Hem evime uygun almış oluyorum hem de hatıra niteliğinda oluyor.

Cillibom yazılarını bende çok beğendim..Özel yaptırdığınız koltuğu beğendim acaba nerde ve kaça yaptırdınız..

Çok tesekkur ederim :)

maskoda star mobi ye yaptırdık, hatta yatak odam da ordan. yani sadece yatagım :)
$250220121102.webp

ikisini 5000'e yaptırdık.

Son düzenleme:
sirkencubin sağol canım önerin için. ben de aksesuarların evi tamamladığını düşünüyorum. çok güzel hoş hava veriyorlar eve.
ciillibom güle güle kullancanım hepsi çok güzel...

kızlar biz sıfırdan ev döşeyeceğiz. 1 tek çatalımız bile yok. şu anda değil ama yakın zamanda 1 yıl kadar snra eşya almaya başlayacağız. ancak yeni eşyalar alırken çok püf noktası oluyor.. ben de sizin önerilerinizi bekliyorum..
mesela benim eski yemek odası koltukarım bezdi kumaşı asla bez alam çıkmıyo lekeler kesin deri alacağım yada başka alternatif..
mesela köşe takımı alıyım mı nasıl olsun....
beyaz eşya da aslında dahil bu konuya ama çok mu uzun olur arkadaşlar ya kafam karıştı..
yani evinizde çok aşırı memnun olduğunuz eşyalar ile(marka da yazabilirsiniz),hiç ama hiç memnun kalmadığınız eşyalar ve onların nesinden çok memnunsunuz,neyinden hiç memnun değilsiniz yazabilir misiniz bana..
burda çok tecrübeli binlerce bayan olduğunu biliyorum..
hepinizin önerisini bekliyorum:)))

beyaz eşya şans işidir cnm...herkes aynı şeyi söylemeyebilir.bnm annemin evinde ariston var herşeyiyle çk memnunuz...

mobilyalara gelince mümkün olduğunca açık renk tercih edin.venge renginden uzak durun hem top topluyor hemde iğrenç bir parmak izi görüntüsü veriyor.açık meşe açık kiraz beyaz lake. mümkünse de salonunuzda sıcak renkler tercihe din.herkesin fikri ayrıdır ama salonlardaki kırmızı siyh beyaz kombini sıktı artık.herkesinevi tek tornadan çıkmış gibi oldu...

country tarzı eşyalar tercih edebilirsiniz böyle pembe fıstk yeşili ya da tatlı mavi böyle küçk küçk çiçekli fon perdeler storlar koltuklar ufak evi sıcak gösteren objeler ck hoş durur.. Hrkesin salonları gittkçe mobilya showroom u görüntsü almaya başladı..

mobilyaların ayakları yüksek olabilir temizlik açısından yerinden oynatmadan basit oluyor temizliği.mobilya markası olarak kesinlikle bir ider bayiisine uğrayın dıyorum onn haricinde bellonada da güzl mobilyalar vr yalnız ağır brz.

beyaz eşyada inox asla terch etmem bn olsam hem ck parmak ve buhar izi yapıyor hem de zamanla çizik çizik bir görüntü oluşuyor hele de ev hanımıysanız ve ocağı sürekli kullanıyorsanız.beyaz eşya beyaz olur fikrindeyim bn...siliceksin miss gibi ışıldayacak beyaz beyaz...

eviniz küçükse ve camınız da yarımsa boydan değilse kısa perdeleri ya da storları tercih edin derim.. ufacık evlere uzun perdeler cama elbise giydirmiş gibi duruyor.. birde stor terch edersiniz üstüne bir de fon diktirmeyin evi iyice boğuyor..stor tül sade ck dha hoş görünüyor.

mutfağa kir götürecek renkte bir halı terch edin sütlü kahve ya da gri tonları olabilir mutfk dolaplarınn renklerine göre.

shaaggylerden etrafımda çk şikayet duydum içlerine çk kırıntı topluyormş ve yatışıyormş tüyleri yıkandıkca.en güzeli yün tuşeli halılar yıkaması da silmesi de çk kolay halı da kafkas halı ya da dinarsu yu öneriyorum kaşmirden uzak dururn onda da çk şikayet duymuştum ben.

mutfakta cam masa fikrimce terch edilmemeli küçkçocuk vrsa hem riskli hemde ck parmak izi yapıyor.

köşe takımları bnm de hoşuma gidiyor ancak herkes boncuk gbi üzerine diziliyor insanlar brbirlerinin yüzünü görerek konuşamıyorlar o brz sıkıntı verici bir durum..

aklıma gelenler bunlar şmdilik özellkle sormak istediğiniz birşy vrsa bnm aklıma gelmeyen cevap verebilirm cnm :)

sağol canım önerin için. özellikle böyle marka yazınca daha iyi oluyor... en azından o markalara bakarım.. hani memnun olunmayan markalar daha belli oluyor. dediğin gibi kaşmirden çok şikayet olduğunu ben de okudum çoğu yerde..
önerilerin çok güzel herkesin verdiği öneriler gibi bunları da göz önünde bulunduracağım... çok yardımcı oluyorsunuz kızlar bana.:))

mrb arkadasım öncelikle deri kesinlikle almamalısın hem trendi gecti hemde çok kullanışsız en ufak bi şeyde yırtılma oluyor sana hem koltuklarında hemde sandalyelerinde tay yada deve tüyü kuması öneririm renk olarakda beyaz düşünme ... kullanışlı ve modern renkler seçebilirsin mesela gri ve mor deve tüyü kumaşta çok hoş ve elegant duruyor mobilya tercihinide beyazdan yana yapmalısın hem temiz hem sık hemde kuullanışlı toz belli etmiyor ..... köşe koltuk ise oturma odanda kullanabilirsin ama misafir odasında kesinlikle oacagını düşünmüyorum .....senn istediğin iyi olacagını düşündüğün bütün eşyalarıı kullandım memnun kalmadım ve değiştirdim şimdi ise suan sana saydıklarımın bir kısmı nı aldım kullanıyorum ve çok memnununm ... iyi günlerde kullanırsın inş...

Çok güzellermiş fiyatıda öyle bizi aşar bu durum.. :)

Öyle deme Twonokta yaa biz yatak odası bakmaya başladığımızda o şoktan diğer şoka atladım.. olmayacak olan firmalar olmayacak olan takımlar için 10000-15000 dediler yaa. bu yatak 2500 e geldi. allahtan dolap falan almadık giyinme odası vardı.. yoksa ne kadar tutardı ben düşünmek bile istemiorum.

düdüklü tencereyi en küçük boy al demiş bir arkadaş küçük boy pratik olur evet ama tavuk,et gibi şeyleri ve misafir geldiğinde fazla miktarda yapmanız gerektiğini de hesaba katın

caldion valla iiki açmışım bu konuyu. ben hiç bilmiyodum tay tüyü deve tüyü.. bak kesin deri alcam diyodum,haklısın yırtılma yapabilir .. sağolun kızlar ya çok yardımcı oluyosunuz..
öyküm orta boy alırım galiba düdüklüyü... bende vardı zaten bi orta boy memnundum ondan...
geçen gün kendime bikaç tabak çanak aldım hani burdan götürüyüm hem hatıra hem de trde yok diye... bikaç da mumluk aldım çok şirinler.. ev yok ama bakalım inşallah bizim de eşyalarımız olur.... böyle olmak çok zor..
tay tüyü deve tüyü kumaşlar yeni çıktı galiba. hani bundan 5 sene önbce var mıydı.. ben hiç bilmiyorm. gerçi ben sadece batan bir mağazadan eşya almaya mecbur bırakıldım... sadece tek dükkana gittik ve orası da batmış.. bize de teşirdeki ürünü göndermişler.. döküntüydü eşyalar... neyseki kurtuldum onlardan. :)))

kızlar biz sıfırdan ev döşeyeceğiz. 1 tek çatalımız bile yok. şu anda değil ama yakın zamanda 1 yıl kadar snra eşya almaya başlayacağız. ancak yeni eşyalar alırken çok püf noktası oluyor.. ben de sizin önerilerinizi bekliyorum..
mesela benim eski yemek odası koltukarım bezdi kumaşı asla bez alam çıkmıyo lekeler kesin deri alacağım yada başka alternatif..
mesela köşe takımı alıyım mı nasıl olsun....
beyaz eşya da aslında dahil bu konuya ama çok mu uzun olur arkadaşlar ya kafam karıştı..
yani evinizde çok aşırı memnun olduğunuz eşyalar ile(marka da yazabilirsiniz),hiç ama hiç memnun kalmadığınız eşyalar ve onların nesinden çok memnunsunuz,neyinden hiç memnun değilsiniz yazabilir misiniz bana..
burda çok tecrübeli binlerce bayan olduğunu biliyorum..
hepinizin önerisini bekliyorum:)))

görüntüden cok kaliteye önem ver ...bende yenı evlndım sayılır ve ankastre dısında memnun olmadıgım bir esyam yok ankastrede gri oldugu için parmak izi oluyor ...esyalarımın cogu marka degıl koltuklarım ve mobılyam özel sipariş bu sekıl oldugu ıcınde ıstedıgımız kalıtede yaptırdık daha da uyguna geldı beyaz esyalarım bosch cok cok memnunum halılarımda öyle bilindik marka değil ama onlardanda cok memnumum
koltuklarımıda yaptırmıstım kuması alıp leke tutmuyo tavsıye edebılırım şönil kumas sandalyelerımde kaztüyünden yapıldı hafif zorluyo leke cıkartırken ama yinede iyi

özetlicek olursam 120 m2 lik bir ev 3+1 toplamda a dan z ye herseyı(ceyizim haric)

16-17 bin arası bir tutara hallettık

Son düzenleme:
canım güle güle kullan. inşallah ben de istediğim gibi bir ev döşerim. evin içi çok önemli. şimdiye kadar hiç rahat etmedim. bir tek yatağım bile olmadı hala çekyatta yatıyoruz:(( parasına önem vermiyorum artık. önceden ucuzunu alıp masraf olmasın o da iş görür diyordum ama olmuyormuş işte. mesela önceden çatalbıçak takımını mass diye bi marka mı ne varmış ondan almıştım ucuz diye küflendi.. yani aslında eşimin baskıları ve onun kızkardeşleri yüzünden ben eşyaları kalitesiz ve ucuz almıştım. eşim de tayin çıkcak diyip duruyodu.. neyseki onlardan kurtulduk çok şükür ço mutluyum.
siz baya uygun fiyata döşemişsiniz canım evi.. umarım bize de çok masraf olmaz...

canım güle güle kullan. inşallah ben de istediğim gibi bir ev döşerim. evin içi çok önemli. şimdiye kadar hiç rahat etmedim. bir tek yatağım bile olmadı hala çekyatta yatıyoruz:(( parasına önem vermiyorum artık. önceden ucuzunu alıp masraf olmasın o da iş görür diyordum ama olmuyormuş işte. mesela önceden çatalbıçak takımını mass diye bi marka mı ne varmış ondan almıştım ucuz diye küflendi.. yani aslında eşimin baskıları ve onun kızkardeşleri yüzünden ben eşyaları kalitesiz ve ucuz almıştım. eşim de tayin çıkcak diyip duruyodu.. neyseki onlardan kurtulduk çok şükür ço mutluyum.
siz baya uygun fiyata döşemişsiniz canım evi.. umarım bize de çok masraf olmaz...

evet bizim öyle oldu ama benım koltuklarım marka değil mobılyam marka degıl sadece bir markadan begendım ben marangoza yaptırdık birebir aynısı oldu yanı yatak odamı 1800 tl falan yapıldı ..koltuklarımda özel ölçü oldu 3lü olan yatak olabılıyo salona göre yaptırdık koltuklarda kumaslarla beraber 1900 oldu ev kendınızın olacaksa bu sekıl yapabılırsınz

Back
X