• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar yardımlarınızı ihtiyacım var (çok memnunum hiç memnun değilim)

mylittlegirl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2012
158
2
26
Bursa
kızlar biz sıfırdan ev döşeyeceğiz. 1 tek çatalımız bile yok. şu anda değil ama yakın zamanda 1 yıl kadar snra eşya almaya başlayacağız. ancak yeni eşyalar alırken çok püf noktası oluyor.. ben de sizin önerilerinizi bekliyorum..
mesela benim eski yemek odası koltukarım bezdi kumaşı asla bez alam çıkmıyo lekeler kesin deri alacağım yada başka alternatif..
mesela köşe takımı alıyım mı nasıl olsun....
beyaz eşya da aslında dahil bu konuya ama çok mu uzun olur arkadaşlar ya kafam karıştı..
yani evinizde çok aşırı memnun olduğunuz eşyalar ile(marka da yazabilirsiniz),hiç ama hiç memnun kalmadığınız eşyalar ve onların nesinden çok memnunsunuz,neyinden hiç memnun değilsiniz yazabilir misiniz bana..
burda çok tecrübeli binlerce bayan olduğunu biliyorum..
hepinizin önerisini bekliyorum:)))

mesela yatak başı sağlam yatak odası takımı istiyorum.. kesin çamaşır makinası büyük olmalı.. içine battaniye falan sığmalı... ne bileyim başka.. öyl işte yani sizlerin de evinde bi sürü eşya var onlardan örnek verebilir misiniz

kızlar biz sıfırdan ev döşeyeceğiz. 1 tek çatalımız bile yok. şu anda değil ama yakın zamanda 1 yıl kadar snra eşya almaya başlayacağız. ancak yeni eşyalar alırken çok püf noktası oluyor.. ben de sizin önerilerinizi bekliyorum..
mesela benim eski yemek odası koltukarım bezdi kumaşı asla bez alam çıkmıyo lekeler kesin deri alacağım yada başka alternatif..
beyaz eşya da aslında dahil bu konuya ama çok mu uzun olur arkadaşlar ya kafam karıştı..
yani evinizde çok aşırı memnun olduğunuz eşyalar ile(marka da yazabilirsiniz),hiç ama hiç memnun kalmadığınız eşyalar ve onların nesinden çok memnunsunuz,neyinden hiç memnun değilsiniz yazabilir misiniz bana..

canım bence deri yerine tay tüyü kumaşlardan alabilirsin leke tutmuyo ve kolay temizleniyo ve daha modern. eşyanın rengini de toz belli etmeyen ağaçlardan al örnek olarak ben koltuklarım tay tüyü kumaşlı aldım yemek masamı ceviz renginde aldım sandalyelerimi krem deri aldım köşe takımımı yatak olabilecek şekilde aldım yatağının bazalı olması çok büyük avantaj bu tarz şeyleri mobilya almaya karar verdiğinde burdan araştır kk kadınları süper öneriler verir sana :34:

gabartozcum sağol öner,ilerin için. peki bu taytüyü şeyler pahalı mı ne kadar acaba?
mesela çatalbıça takımı tencere tava takımı bile gerekiyor işte onlar da önemli ne marka alsam. hisar bile çinde yaptırıyor artık:(((

gabartozcum sağol öner,ilerin için. peki bu taytüyü şeyler pahalı mı ne kadar acaba?
mesela çatalbıça takımı tencere tava takımı bile gerekiyor işte onlar da önemli ne marka alsam. hisar bile çinde yaptırıyor artık:(((

Tay kumaşlı koltukları bılmıyorum ama kapalıçarşıda tay kumaş kabartmalı metresi 10-15 tl arasında değişiyor yatak örtülerini istersen metre ile alıp dikebilirsin bile her yere kullanılıyor bu kumaşlar.Birde ufak tefek gibi görünen eşyalarını yavaş yavaş almaya başla ceyiz hazırlığı gibi olsun bırden butçeniz zorlanmasın.

canım biz yurtdışındayız:( eşyaları yavaş alsam da koycak yer yok.. ancak burdan trde olmayan bazı şeyleri alıyorum...onları da kayınvaldeme yada bizimkilere bırakcam..
ah istanbula bi gelsem neler alcam neler:)))
senin dediğin de aynı işi görür mü acaba. tay kumaşı demiş arkadaş da.gerçek tay mı acep

köşe koltuk - memnunum çok rahat ama yatak olsun diye sert kullanışsız olanları tavsiye etmiyorum, rahatça yayılıp tv izleyebileceğiniz yumuşak bir koltuk daha iyi. bizimki yatak olmuyor iyikide böyle almışız pişman değiliz.

yatağın bazalı olsun ama yere sıfır bazalar çok iyi. altı toz oldu çekemedim süpüremedim derdin olmaz ve yatağın yüksek olmaz.

beyaz eşya bosch hepsi memnunum. buzdolabının buzluğu büyük olanı tavsiye ederim.

çamaşır makinesi, bulaşık makinesi fırın zaman ayarlı olanları tavsiye ederim. örneğin akıllı sayaç var bulaşık makinemi dolduruyorum saat 22'den sonra çalışacak şekilde ayarlayıp bırakıyorum. ayrıca bulaşık makinen ve çamaşır makinende hızlı programlar olsun, çok lazım oluyor.

sehpalarını ve yemek masanı beyaz lake tavsiye etmiyorum çok çiziliyor ve her çizik belli oluyor, özellikle sehpalarda.

bu arada tay tüyü kumaşı bende tavsiye ederim, benim koltuklarım açık renk ve tay tüyü, hem çok güzel görünüyor hemde leke tutmuyor kolay siliniyor.

aklıma gelenler bunlar, umarım yardımcı olabilmişimdir. :51:

Son düzenleyen: Moderatör:

canım biz yurtdışındayız:( eşyaları yavaş alsam da koycak yer yok.. ancak burdan trde olmayan bazı şeyleri alıyorum...onları da kayınvaldeme yada bizimkilere bırakcam..
ah istanbula bi gelsem neler alcam neler:)))
senin dediğin de aynı işi görür mü acaba. tay kumaşı demiş arkadaş da.gerçek tay mı acep

Gerçek tay mı derken hayvan postu değil sadece adı tay kumaş dur ben sana fotoğraf yukleyim bulursam

$1408201109024348.webp$resim2.webp çeşitli desen ve renkleri mevcut bu kumaşların

ay kurtlu elmaaa nası utandım. çok cahal kalmışım ben ya....valla güldüm kendime...:))) sağol canımm resim için..resmi kaldırma da ben alacağımda bu sayfaları gözden geçircem mutlaka..
landflovers sağol canım tavsiyen için. demek yatak olmayan öşe takımı daha rahat... onlardan al diyosun.. peki köşe takımının arkasındaki yastıklar dayanacak yer yani sabit olsun istiyorum.sence nasıl olur...

ay kurtlu elmaaa nası utandım. çok cahal kalmışım ben ya....valla güldüm kendime...:))) sağol canımm resim için..resmi kaldırma da ben alacağımda bu sayfaları gözden geçircem mutlaka..
landflovers sağol canım tavsiyen için. demek yatak olmayan öşe takımı daha rahat... onlardan al diyosun.. peki köşe takımının arkasındaki yastıklar dayanacak yer yani sabit olsun istiyorum.sence nasıl olur...

rica ederim, bence sabit olmasın çünkü istediğin zaman kaldırıp daha geniş bir hale getirebilirsin eşinle yan yana uzanıp tv izleyebilirsiniz.

Merhaba arkadaşım,
bir kere renk çok önemli,asla koyu renklere bakma.
Siyah koltukmuş,halıymış,tv ünitesiymiş kaç!
Mobilyanı beyaz al derim,koltuklarını gri(ne toz belli eder ne kir)
sandalyeler için deri derim çünkü temizliği kolay.
Beyaz mobilyalarda dar ve küçük alanları daha geniş ve ferah gösteriyor.
Beyaz eşya da bosch dan şaşma derim,
çok memnunum.koltuklarını da çok yüksek almazsan rahat edersin.
Zaten şimdi yere yakın tarzlar moda.

Ya aslında bende okuyunca bir an idrak edemedim ve düşündüm şaka yapıyorsun sandım =) neyse bu arada koltuklar için geldiğinde tepe home magazasınada mutlaka ugra marmara forum yanındakı buyuk tepe home magazasında inanılmaz uygun fıyatlara ınanılmaz koltuk takımları var köşeler hele bıttım ben eşime fiyatını söyledıgımde koltugun 1 tanesımı dedı bana :21::21:

sony de samsung da çinde ml yaptırıyor öyle bakarsak olaya hiç bir şey almamamız gerekiyor.
markalar isimlerini telikeye atmazlar bu konuda tereddütün lmasın çinde yaptırmalarının tek nedeni iş gücü giderlerinin hammadde giderlerinin az olmasıdır.
velhasılı kelam bir çinliye kaliteli mal yap dersen yapar ki hisar samsung sony vs bütün markalar emin ol kendi isimlerine yakışır mal yaptırıyoordur orada:)

önerilerime gelirsek çok koyu mobilyaya yönelme.
koridorda shagy halı kullanma
yemek takımındaki tabak sayın günlükte en az 12 olsun hatta bir de 6 lık takımın olabilir
pastel tonlara ağırlık ver gözü yormasın

tay tüyü kumaş çok şık duruyo ama bi detay var arkadaşım biz koltuk almaya gittiğimizde bize tüm kumaş çeşitlerini falan gösteriolardı tam bu tay tüyü kumaş didiler bi dokundum aman allahım hemen çektim eleimi çünkü ben böle şeftali gibi tüyü beni gıcık edip huylandıran şeylere dokunamam oda beni huylandırdı eger böle bi huyun varsa zaten dokununca alamazsın:)

evet biraz pahalı markasına göre değişiyor inegöl mobilya alırsan saloni mobilya veya muzaffer mobilya bunlar kendi tasarımı olan modern,kaliteli ve ucuz mobilyalar ve işini görürler :)
çatal bıçağa gelince ben daha evlenmedim karaca marka aldım çeyizime ömürlük düşünerek almadım sonuçta bi süre sonra sıkılacam yeni şeyler çıkacak ondan almak isteyecem o yüzden bu tür şeylerde süper marka almaya gerek yok hisarın çatal bıçakları güzel ama benim çevremde alanlar pek memnun değiller çok çabuk çizilmiş onların demesine göre ben kullanmadım bilemiyorum bizim evde annemin yıllardır kullandığı ar yıldızın çatal bıçağı var çoz az çizildiler valla tercih senin zevk senin şekerim ;)

sağolun kzlar yardımcı oluyosunuz.
inegölden mobilya alan birkaç kişinin istedikleri mobilyalardan farklı geldiğini zar zor değiştirdiklerini söylediler.. ordan alırsak da artık bi kısmını verip paranın diğer kısmını da mobilya gelince veririz.. valla nereye yerleşcez bakalım... eşya konusunda hata yapmatan çok korkuyorum... çünkü çok çektim.. gerçi eski eşyaları ben beğenip almamıştım ...hep birileri soktu burnunu... ben de kendim alcam bu sefer..
essenso nasıl kızlar..yani bu blendır,seramik kaplı tava tenceresi,yada başka şeyleri....
yazdıklarını kenara not alcam giderken kağıtla gitcem zaten..
bu tay kumaşı için ben de o tarz şeylere kuruyken değerim ama ıslakken pek değemem yada silemem.. artık onu nası denicem magazada bilmiyorum:))))
koyu renk değil de beyaz alan eşyalarını bi arkadaşım vardı.. hep koltukların üzerini kapatıyordu çarşafla havluyla işte örtülerle.. hatta kullanmadığımız halde çok batıyor diyordu.. ben de çok seviyorum beyaz renkli mobilyaları ama onu görünce de düşünüyorum alsam mı almasam mı diye...
cauntry mi modern mi avargande mi ne alcağıma bile daha karar veremedim... hepsi aynı tarz olsun diyorum.. avargande bana daha yakın tarz olarak ama fiyatı daha fazla ve kullanmı da çok rahat gibi gelmiyor açıkcası...
çok memnunm yada hiç memnun değilim dediğiniz ürünler nelerdir demiştim atractive:)))

lep shaggy halı hiç almamayı düşünüyorum. bir de yünlü halılardan çeken çok kişi var bikaç yerde okudum. sürekli sağ sol yün oluyormuş işte hani halıdan çıkıyormuş.. açıkcası pierre cardinin halılarının kullanımı nasıl. onun modelleri çok hoşuma gidiyor. halı markası da çok önemli ya.. eski evde eşyalarımız hep kıytırıktı. yurtdışına gitcez zaten diye saçma sapan en dandik ürünleri aldık. şimdi iyi alcaz artık ev döşicez :)) yeni gelin gibi. mesela bi halı almıştık 300liraya 6metrekare,yanında 6 halı bedavaydı 2odayı arayeri kaplayacak kadar:)) o halılar da çok kötüydü .. süpürgeyler bile çekmek zor oluyodu üzerindeki saçları falan. sürünerek ancak çekebiliyodum süpürgenin ucuyla

Eger mutfagi ankastre düsünüyorsaniz, bauhaus`dan
Eger modern, rahat , bütcenizi zorlamayacak bir yatak odasi istiyorsaniz Ikeadan
Yine modern, rahat bir köse takimi , masa , lamba vs. istiyorsaniz Ikedan
Klasikciyseniz ve klasik mobilyalari seviyorsaniz istikbalden
Beyaz esyalar kesinlikle Arcelikten.Tr de üretildigi icin bozuldugunda yedek parcalari kolay bulunuyor ve de
cabuk bozulmuyor (sahsen cok memnunun).
Yemek takimlarini cok parca almayin, bazi parcalar öyle gereksiz ki, bir kac yil kullandiktan sonra
yenisini almak istediginizde pisman olabiliyorsunuz. 6 parca ideal , fazlasina gerek yok.
Gereksiz, kullanmayacaginiz esyalari milletin gazina gelip adettendir diye eve almayin, [ örnegin vitrin, gümüslük,
gümüslük ne Allah askina :) ] sonra kullanmiyorsunuz.
Ütüyü iyi bir markadan almaya özen gösterin, ki iyi bir ütü bir evin olmazsa olmazi.

Ve mutlaka Ikeaya yi iyice bir gezin :)

Back
X