kızlar yardım...sat ile ultrasyon farkı ve dogum

maviyesil1999

SArı GELin
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2009
2.005
0
116
İstanbul
merhabalar kızlar
su an sat a göre 36 haftalık hamıleyım...ama ultrasyonda 2 hafta ılerden gıdıyor yanı 38 haftalık gözüküyor.ultrasyona gırdıgımde (36+4 haftalıkken yanı) bebegın kılosu 2900 kusur ıdı.ırı bebek beklıolar..ancak ultrasyonda bebegın boynuna ıkı kere kordon dolandıgını soledılerdoktorum sezeryan olcagımı su ıkı haftayı bı atlatalım dedı..yanı 38 haftalık olmamı.haftada ıkı kere nst ıstedı.onda normal cıkıyor..bu cuma nst yaptır ona gore gun verecegım dedı.. kafamı karıstıran soru doktor 38 haftalık sayıyor bebegı aama sat a göre 36 haftalık..bı sorun cıkarmı?? böyle bebegı sattan ılerde gıdenler varmı varsa ne yaptınız??

kordon dolandıysa sezeryanla alırlar bebeği bi tanıdıgım da kordon dolanmıştı 38.haftayı beklemeden 37 de aldılar gayet iyydi anne ve bebeğin durumu

benim de 2 hafta önden gidiyor doktor 37-38de alırız dedi zaten bebek 38 haftalıkken 40 haftalık kilosuna ulaşıyor gelişimle ilgili bi sorun olsa almazlar zaten... doktor gelişimde kilosunun önemi yok haftası önemli dedi yani 36 haftalıksa gelişimi 2 hafta önde de olsa 38 haftalık diyemiyoruz dedi.

benim bebegimde 36 haftalıkken 3 kilo idi hiç iri bebek demedi doktorum ama bende sezeryan olucam sezeryanda genelde 38 haftada alıyolar bebegi

benim bebegimde 36 haftalıkken 3 kilo idi hiç iri bebek demedi doktorum ama bende sezeryan olucam sezeryanda genelde 38 haftada alıyolar bebegi

benim doktorum çok mu abarttı acaba kaç kere şekerden şüphelendi hala unutuyo şeker testi yaptırdığımı bebek iri şeker var mıydı sende diye soruyo :1:

benim oğlumda 2hafta 1gün önden gidiyor hatta radyoloji doktoru 4hafta önde çıkıracım şimdi dedi ki son doktor kontrolümde 28+6iken başı 32+6 boyu 31+3 çıktı doktora sorduğumda herhangi bir şekide doğum tarihini etkilemediğini sadece bebeğin iri olduğunun göstergesi olduğunu söyledi...benimde şekerim yok genetik yapıyla alaklıymış

canım bebeğinin ultrason sonuçlarına göre önde olması erken doğuracağını göstermiyor sat tarihin önemli olan bende şu an 1 hafta önde gidiyorum sattan,zaten sezeryanda bebeyi 38.veya 39 haftada alıyorlar doktorun zamanını bekliyor yani merak etme.

benimde merak ettiğim bi konu var sata göre ileri yada geri gitmesiyle.38.haftadan önce aldıklarında solunum sıkıntısı çekmeyeceği küveze konulmayacağını görebiliyomu dr.lar.bende geçen hafta dr.a gittiğimde 36 haftalıktı bebeğim 2600 grdı.iri olucak galiba dedi.bebeğiminde fl bacak boyları 3 hafta geri karın çevreside geri birtek kafa ölçümü satla aynı gidiyo.şimdi ben hangi tarihe göre doğum yapıcam anlamadım.normalde 7 şubat olarak görünüyo.tansiyonum ve şekerim olduğu için sezeryan olacağım.

benimde merak ettiğim bi konu var sata göre ileri yada geri gitmesiyle.38.haftadan önce aldıklarında solunum sıkıntısı çekmeyeceği küveze konulmayacağını görebiliyomu dr.lar.bende geçen hafta dr.a gittiğimde 36 haftalıktı bebeğim 2600 grdı.iri olucak galiba dedi.bebeğiminde fl bacak boyları 3 hafta geri karın çevreside geri birtek kafa ölçümü satla aynı gidiyo.şimdi ben hangi tarihe göre doğum yapıcam anlamadım.normalde 7 şubat olarak görünüyo.tansiyonum ve şekerim olduğu için sezeryan olacağım.

canım büyük bir ihtimalle sezeryan olacağın için doktorun bebği 38. veya 39.haftada almak isteyecektir.ultrason cihazına göre bebeğin gelişiminin önde veya geride olması erken veya geç doğuracaksın anlamını taşımıyor sat ne diyorsa doktorlar ona göre hareket ediyorlar,birde ultrason sonuçları milimetrik ölçümler olduğu için bazen değişiklik olabiliyor çok önemli bişey değil yani kafanı takma.ölçüm bir milim oynadığında bebeğin kilosu 100 gr değişim gösterebiliyor.

ya bende aynı şeyi düşünüyorum 1 haftadır sezeryan olacağı kesinleşti ama benim kızımda 1 hafta geri gözüküyo bu minyon olacağı anlamınamı geliyo yoksa 1 hafta geç doğacağı anlamaına geliyo bilmiyorum.dr 38-39 arası alırız dedi ama ultrasona göremi yoksa sata göremi belli olur çrş günü

of ya baştan beri bir türlü uyumlu olamadık.ben de 35+5 haftalığım.baş 34+5,karın 33+4 bacak ise 34 çıktı.kilomuz da 2,300gr.yine moralim bozuldu ya

benim şuan 34. hafta içinde ama bugün doktor 36.haftada gözüküyo dedi sata göre 38 dolunca sezeryan olucam...:18:

merhabalar kızlar
su an sat a göre 36 haftalık hamıleyım...ama ultrasyonda 2 hafta ılerden gıdıyor yanı 38 haftalık gözüküyor.ultrasyona gırdıgımde (36+4 haftalıkken yanı) bebegın kılosu 2900 kusur ıdı.ırı bebek beklıolar..ancak ultrasyonda bebegın boynuna ıkı kere kordon dolandıgını soledılerdoktorum sezeryan olcagımı su ıkı haftayı bı atlatalım dedı..yanı 38 haftalık olmamı.haftada ıkı kere nst ıstedı.onda normal cıkıyor..bu cuma nst yaptır ona gore gun verecegım dedı.. kafamı karıstıran soru doktor 38 haftalık sayıyor bebegı aama sat a göre 36 haftalık..bı sorun cıkarmı?? böyle bebegı sattan ılerde gıdenler varmı varsa ne yaptınız??
Konunun üzerinden bayağı geçmiş ama lütfen cevaplar mısnız benim bebeğimde SAT a göre ultrasonda 2 hafta önden gidiyor sizin doğumunuz hangisine göre oldu acaba

Konunun üzerinden bayağı geçmiş ama lütfen cevaplar mısnız benim bebeğimde SAT a göre ultrasonda 2 hafta önden gidiyor sizin doğumunuz hangisine göre oldu acaba
Benim bebeğim ilk dogumda hep ilerdeydi sata göre. Hatta kafası tam 3 hafta ilerdeydi kilo boyda 2 hafta ilerdeydi ama doğum sata göre oldu. Genetik dedi doktor.

Benim bebeğim ilk dogumda hep ilerdeydi sata göre. Hatta kafası tam 3 hafta ilerdeydi kilo boyda 2 hafta ilerdeydi ama doğum sata göre oldu. Genetik dedi doktor.
Çok teşekkür ederim doğumum memlekette olacak ona göre izin olaylarımı falan halletmem lazım bu konuda doktorumda birşey diyemiyor nedense bu arada şuan bebeğim 3 kg 36 haftamdayım SAT a göre sizce tahmini kaça çıkar sezeryan olmak istemiyorum da ondan soruyorum hayırlısı tabide

Çok teşekkür ederim doğumum memlekette olacak ona göre izin olaylarımı falan halletmem lazım bu konuda doktorumda birşey diyemiyor nedense bu arada şuan bebeğim 3 kg 36 haftamdayım SAT a göre sizce tahmini kaça çıkar sezeryan olmak istemiyorum da ondan soruyorum hayırlısı tabide
Kesin birsey söylemem zor ama bence cok kilolu sayılmaz. Benim 37+3 te normal dogum oldu 3300 doğdu oglum.

Back
X