• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları kızlar yardım oğlum emmek istemiyor:)

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

melekolik

Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2012
20
1
16
Adana
merhabalar..oğlum şuan 4 ayını doldurdu.3 ayından beri sürekli salyası akıyor elini yiyor ve tükürüyordu..acaba diş mi çıkarıyor ama erken değilmi..şu sıralar memeyi almak istemiyor bas bas bağırıyor sadece uykudan kalkınca emiyor o daçok az..günde 6 7 kere kaka yapan çocuk günde 1 kere yapmaya başladı sanırım emmediği için böle oluyor..kızlar ne yapmalıyım mamamı versem bu sefer tamamen memeyi bırakmasından korkuyorum..lütfen fikir verin:(((((

merhabalar..oğlum şuan 4 ayını doldurdu.3 ayından beri sürekli salyası akıyor elini yiyor ve tükürüyordu..acaba diş mi çıkarıyor ama erken değilmi..şu sıralar memeyi almak istemiyor bas bas bağırıyor sadece uykudan kalkınca emiyor o daçok az..günde 6 7 kere kaka yapan çocuk günde 1 kere yapmaya başladı sanırım emmediği için böle oluyor..kızlar ne yapmalıyım mamamı versem bu sefer tamamen memeyi bırakmasından korkuyorum..lütfen fikir verin:(((((

benim oğlumda seninki gibiydi galiba dönem dönem oluyor. üzülme geçiyor. bende emmiyor aç kalıyor diye oturup ağlıyordum oğlumla. mama verdim beni bırakır diye korktum ama bırakmadı. hemde bir hafta sonra dahada iştahlı emmeye başladı korkma geçiyor bunlar acemi anneleriz herşeyden korkuyoruz :)

Bende şu anda aynı sorunu yaşıyorum kızım sürekli yumruğunu emiyor beni az emiyor sıkılıyor oynamaya başlıyor oyun uzun sürünce ben de göğsümü kapatıyorum çığlık çığlığa ağlıyor aç kaldı diyorum bir daha açıyorum aynı şekilde bir çekiyor bir bırakıyor normalde günde en az 2 kere kaka yapan bebek 3 günde 1 kaka yapmaya başladı:( ve sanki biraz zayıfladı:( pazartesi doktordan rendavu aldım götürücem bakalım idrar tahlilini kaka tahlilini yaptırayım bende akşamları 50-100 ml gr bebelac mama veriyorum ama her akşam değil... biberona alışmasını çok istemiyorum....

4 aylık bebeğimle aynı sıkıntıyı yaşıyoruz memeyi bir çekiyor bir bırakıyor ısrar edersem ağlıyor istemiyor sağıp verince alıyo yada uykuluyken ama gündüz yok diş konusu benimde aklıma takıldı ama erken değilmi ya ne yapsam bilemedim

Benim oğlumda aynen öyleydi.Çok gaz sancısı çektikleri için emmek istemiyorlar. Çünkü emdikçe sancı artıyor

gaz sıkıntılarını atlattığımızı sanıyordum yaaa ne bileyim emmediği zaman rahat görünüyor o zamanda huzursuz olması gerekmezmiydi birtek emerken yapıyor bunu annelik zor zanaatmiş yaaa valla

Korkmayın kızlar bebeğiniz iştahsızlık yaşamıyor ya da sizi emmeyi bırakmıyor. Sadece diş kaşıntıları başlıyor ve onun kaşıntı derdi ne yazıkki herşeyden önce geliyor. Muhtemelen bebekleriniz önce dişini kaşımak için memeyi alıyor itiyor çekiyor ve emmiyordur. Bir de büyüdükçe tek ilgi alanları meme olmadığı için dikkatleri dağılıyor. Tamamaen sizin çabanız ve emeğinizle biraz sabredeseniz düzelecektir.
Ben çözümü oğlumu uyutup emzirmekte ya da uyanınca mahmurluğu geçmeden emzirmekte bulmuştum Allaha şükür altıncı ayı bulduk. Ek gıda biraz da emme idare ediyoruz. Çok zor ama biraz sabır. Bir de beslenme aralarını uzatmak bazı bebeklerde işe yarıyor.

aynı durumu ben sıcaklar başlayınca yaşadım. Tek çözümü huylarına gidip gönüllerini görmek sıkıntıları geçene kadar.

[SUB][/SUB]

Emmemek ve huzursuzluk bebeklerde bircok hastaligin habercisi, lutfen gecer gecer diye salik vermeyin irdeleyin oncelikle idrar tahlili yaptirin sonra doktora goturun en son da kan tahlili cunku idrar yolu enfeksiyonu, bagirsak enfeksiyonu, demir eksikligide dahil altinda bircok sebep olabilir. Kimseyi gecer gecer diye tehlikeye sokmayin lutfen.

Korkmayın kızlar bebeğiniz iştahsızlık yaşamıyor ya da sizi emmeyi bırakmıyor. Sadece diş kaşıntıları başlıyor ve onun kaşıntı derdi ne yazıkki herşeyden önce geliyor. Muhtemelen bebekleriniz önce dişini kaşımak için memeyi alıyor itiyor çekiyor ve emmiyordur. Bir de büyüdükçe tek ilgi alanları meme olmadığı için dikkatleri dağılıyor. Tamamaen sizin çabanız ve emeğinizle biraz sabredeseniz düzelecektir.
Ben çözümü oğlumu uyutup emzirmekte ya da uyanınca mahmurluğu geçmeden emzirmekte bulmuştum Allaha şükür altıncı ayı bulduk. Ek gıda biraz da emme idare ediyoruz. Çok zor ama biraz sabır. Bir de beslenme aralarını uzatmak bazı bebeklerde işe yarıyor.

aynı durumu ben sıcaklar başlayınca yaşadım. Tek çözümü huylarına gidip gönüllerini görmek sıkıntıları geçene kadar.

herkeste aynı sıkıntı var heralde. benim bebeğim de 5 aylık. 1aydır aynı sorunu yasıyoruz. ben de senin gibi yapmayı deniyorum.kısmen ise yarıyor

son 1 haftadır bizde de aynı sıkıntı başladı,direniyor emmemek ve de uyumamak için,resmen huyu değişti

benim şu oğlum 4 aylık oldu ve 2 aydır memeyi reddediyor bağırıyordu ben hoplaya zıplaya onu emziriyordum 2 ay benim burnumdan geldi emmemeye başlayınca tabiki ben 1 hafta sonra doktora götürdüm doktorum bana önce evde değişiklik var mı ve yabancı insanların bebeği kucağına alıp almadığını sordu bende herkes alıyor kalabalığız dedeim bana kimsenin kucağına verme dedi 1 haftasonra geçmezse gel dedi tabiki ben durum iyice ilerleyince kilo alamayınca bebeğim götürdüm sakın bu hatayı yapmayın.neyse kan tahlili ve idrar tahlilinden sonra idrarda yüksek oranda enfeksiyon çıktı şok oldum.emmeyi reddetmesinin nedeni enfeksiyon olabilir 2 gündür antibiyotiğe başladık bakalım ne olacak gelişmeleri haber veririm yani önce emen bebeğimin memeyi reddetmesi benim kafayı üşütmeme neden olacaktı şimdi en azından bir sebebi var diyorum inşallah geçer umudumm kırılmaz....

valla kızlar kusura bakmayın ama yazılanları okuyunca içim rahatladı biraz demekki bu sorunu sadece ben yaşamıyorum diye rahatladım.biz daha 9 haftaya yeni girdik bizdedemi diş kaşıntısı var acaba .ama daha çok erken resmen savaşıuoruz emerken özelliklede sağ göğsümde .ama kızlar sakın sağıpta biberonla vermeyin .ben dişçiye gidicem diye 4 haftalıkken sağıp verdim .aman tanrım hemen nasıl alışıyolar geri memeyi vericem diye göbeğim çatladı .aman diyeyim .hepimize allah kolaylık versin

malesef malesef aynı sorun bizdede var kızım 4 aylık nerdeyse dogdu dogalı aynı sey emzirmek benim için işkenceye dönüştü ilk 1,5 ayda göbek enf. daha sonrada bağırsak enfeksiyonu geçirdi antibiyotik tedavisi gördü tepiniyordu kafasını döndürerek memeyi görünce ama en azından o zaman 5 kilo omuştu şuan 4 aylık olmasına ragmen hala 6 kilo 3hafta önce idrar tah. temiz çıkmıştı yarın tekrar yaptıracagım troidlerinede baktırmayı düşünüyorum. bu arada benim kız ne biberon ne mama kabul ediyor ek gıdayı bıle hemen kusuyor.yoruldum artık.

Back
X