Nişan Kızlar Yardım..* Bursa adetlerini merak ediyorum

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
Ayyy kıyamam, şafak kaç
askerin nerede canım, benimki istanbulda, çok şükür yakın
sen kafaya takma, zamanı gelince yardımcı oluruz sana, elimizden geldiğince. Gelinimiz olacaksın ne de olsa

Ay ne sevindim, çok sağoll canımcıım :13:
Şafak 143 Herhalde :26:
Yarın yemin töreninden sonra izne geliyo şanslısın sen ya ne güzel
Acemisi iskenderundu usta birliği muğla , muğlaya gitcekkk yanii

Son düzenleme:
walla siz de çok şanslısınız canım yaa, muğla gibi güzel biyere gidecek bak ne güzel. Benim askerim de bayramda izne gelecek, heyecan bastı şimdi

walla siz de çok şanslısınız canım yaa, muğla gibi güzel biyere gidecek bak ne güzel. Benim askerim de bayramda izne gelecek, heyecan bastı şimdi

Ayrılık çabuk geldi ya gitti bile 5 ay hasret kalıcam...

Bu arada çeyiz hazırlıklarına başlıyorum inş.
Aklıma gelmişken senden bilgi alayım, evlilik hazırlığında kız evine düşenler nedir ?? kız çeyizini hazırlar onları biliyorumda eşyalar vs. sizin adetlere göre nsldır?

canım Allah kavuştursun... sizin 5 ay var, biz 7 aydır hasretiz, daha da çooookkk var maalesef:85::85::85:
Walla artık bu eşya konuları karşılıklı anlaşmaya bağlı olarak alınıyor, yani eskisi gibi çok da adetlere bağlı kalınmıyor. Ama bildiğim kadarıyla çamaşır bulaşık makinası fırın-ocak kıza ait oluyor. Tabi küçük ev aletlerini söylemeye gerek yok, onlar zaten kızın... Erkek buzdolabı TV ve mobilyaları alır. Bizde kız yatak odası alır ama nişanlımın tarafına göre kız oturma odasını alıomuş.(Bu arada ikimiz de bursalıyız ama semt farklılığı işte) Farketmez aslında. Karşılıklı anlaşmaya bağlı, ben salon takımı alcam sen şunu al dedikten sonra hayır olmaz demezler yani. Artık bayanlar da çalıştığı için gelin- damat ortaklaşa alıyor herşeyi..
Başka aklıma gelen bişi yok canım, varsa sen sor

Ayy canım ikimizide tez vaktiyle Allah kavuşturur inş

Evet bizim buralardada öyle zaten.. ben küçük ev aletlerinden almaya başladım bakalım.. büyük eşyalarda artık karşılıklı konuşulur anlaşılmıycak bişey değil zaten gönüller bir çok şükür...

Cevabın için çok teşekkür ederim

Aminnnn:98:
rica ederim tatlım, gönüller bir olunca anlaşmak daha kolay oluyor tabiki...
aldıklarını bizimle paylaşırsın artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…