Nişan Kızlar Yardım..* Bursa adetlerini merak ediyorum

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

elaasuu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2011
139
0
46
İstanbul
1 aylık sözlüyüm kızlar,
Bursaya gelin gidicem, Bu zamana kadar sözden sonra kayınvalidem bana günlük kıyafetler, ev ayakkabısı vs. diyerek sürekli bişeyler alıyor.
Bende onlara soramıyorum tabii adettenmidir içindenmi geliyor, evlerine ilk gidişimde hoşgeldin hediyesi bilezik taktılar..
Bizimde sözlüme yapmamız gereken birşey olurda bilmeden yapmazsak üzülürüm onlarda gelip söylemezler tabii oyüzden bana fikir verebilirmisinizz..

Son düzenleme:
Bende Bursa' ya gelin gidiyorum canım adetler, gelenekler zaman içinde değişebiliyor. Kayınvalidemlerin nasıl bir adedi var bilmiyorum, bazen onlar bize biz onlara soruyoruz ama biz genelde herkesin yaptığını yapıyoruz. Nişan sonrası damat görme dediğimiz, bohça işini yaptık. Bu hafta sonu onu götüreceğiz. Tek damada değil, anne baba ve görümceyede bohça yaptık. Düğün zamanı yine yapacağız

Hayırlı olsun canım ya her şey gönlünce olsun
Ya klasik şeyleri biliyoruz tabiki ama bizim bilmediğimiz şeyleri görüncede ben evhamlanıyorum bi eksiğim olacak diye
Sözlüm askere gidecek el öpmeye gelince hediyemi versek acaba.. :44:

Canım ben bursalıyım, sözlüm de bursalı. Kasımda nişan yapacağız inşallah, bohça hazırlıyacağız. Biz erkek tarafından anne baba görümce ve görümcemin eşine, çocuklarına, sözlümün 2 amcasına ve eşlerine, anneanne ve dedesine, 1 dayısı ve yengesine, bir de teyze ve eniştesine bohça hazırlıyoruz. Konuşmadık ama onlarda benim teyzelerime dayıma hazırlayacaklar galiba.
Kandillerde el öpmeye gittiğimde hediye verirler, bizimkiler de sözlüme kıyafet fln bişiler alırlar.
Birbirimize her gidip gelişimizde bişeyler götürürüz ufak tefek ama adetten fln değil, içimizden geldiği için.
Benim sözlüm askere giderken biz iç çamaşırı çorap kazak ve pantolon gibi şeyler alıp bohçalayıp götürmüştük gideceği gün. Tabi el öpmeye geldiğinde de olur bu. Bir de aldığımız pantolonun cebine para koymuştu annem babam. Siz de böyle bir şey hazırlayabilirsiniz. Bir de asker malzemelerini ben almıştım sözlüme, içimden öyle geldi. Şimdiden Allah kavuştursun, hayırlı teskereler...

Son düzenleme:

Teşekkür ederim canım, nişanında gönlünce olsun inş, mutluluklar

Sözümde bohça getirmişlerdi bizde 2hafta önce iade için bursaya gittik ve bohça hazırlayıp götürdük o zaman sözlüme pantalon,ayakkabı,gömlek vs. koymuştum, şimdi dediğin gibi asker mlz.lerini alıp verebiliriz güzel olur bir araştırayım bakalım..

Sağol canım, senin de herşey gönlünce olsun.
Evet bol bol cepli boxer al mesela, bir de pamuklu çorap.... en makbule bunlar geçiyor. Askeriyeden bütün ihtiyaçlarını veriyorlar havlusuna terliğine kadar ama yine de yıkama derdinden kurtarmak için bol çorap çamaşır gerekiyor. Ben cumartesi yanına gidicem askerimin, yine temiz çamaşır çorap götüreceğim mesela

Benim sözlüm yakın bi yerlere düşsede onu görmeye gidebilsem keşkeeeeeeee
Allah kavuştursuuuunn..

Benim sözlüm yakın bi yerlere düşsede onu görmeye gidebilsem keşkeeeeeeee
Allah kavuştursuuuunn..
Aminnn. İnşallah sizin de iyi biyerlere çıkar canım, benimki yakın 2haftada 1 gidiyorum, darısı başına

yettimm gari bende bursalıyımm şekerim
nişanda bütün maa aileye bohça hazırlanır nerdeyse ve bayramlar da gelinin ailesi damada damadın ailesi geline hediyeler alır giyim kuşam gibi hem bizim burda her ziyarette nerdeyse kaynana geline hediye götürür eli boş gitmez ne şanslı bursaya gelen kız ya

canım bende bursalıyım hemde yedi sülale diyebilirim işanlımda bursalı biz söz nişan birarada yaptıkta sen sözlüymüşsün galiba nişanda olcakmı bizim bursanın adetleri gelinden yanadır diyebilirim kayınvalidenin sana hdiyeler alması normal yani senin ailende aradadamada gömlek falan alabilirsiniz öyle abartı şeylere gerek yok bayramdadasen damadın bayramlıklarını alcan oda senin ayakkabı çanta kıyafet falan herşeyini alcak.ayrıca doğumgünü bayram yılbaşında falan kayınvalideler gelinlere giyim kuşam pijama iç çamaşırı türü hediyeler alır. bayramdada damatbey size gelince iç çamaşırı çorap falan verilir. nişan ayrıca yapcaksanız onda alıncaklarıda yazarım canım

benim teyzem gelinine doğum gününde pırlanta gerdanlık aldı ben daha doğumgünümde bişey görmedim walla, ama bayramlarda seyranlarda kandillerde, hıdırellezde alır yani, giyim kuşam... Tabi biz de fazlasıyla sözlüme alırız...
10 kasımda'da nişan yapacağız inşallahhh, salonu tuttuk.

deraw sen bursalı deilsin sanırım şehir dışında olduğun için her gelişinde kayınvaliden bişeyler alıyodur ben her hafta gidiyom nişanlımda her hafta geliyo her hafta bi hediye alınsa çeyiz almaya para kalmaz valla ama şehir dışında arada bir geliş gidiş oluyosa ozaman hediyeleşmek gayet güzel valla ben artık hediye alıncağı zaman nişanlıma söylüyorum pijama falan alıyo hatta doğumgünüm 4 ay sonra ozamanda ütüyle tost makinasını aldırcam abimlerde mikser rondo falan alcak artık hediyeler böyle evlenene kadar napalım

canım benim aman o konuyu açma ya pırlantayı bırak gümüşe bile razıyım benim nişanlım sağolsun o herşeyi alır eksikleri kapamaya çalışır. buarada nişanda bohça düzcenizmi bizim evde oldu nişan biz baya bi düzdük

canım ben de bursalıyım sözlüm de bursalı ve ikimiz de bursada oturuyoruz. bayram yaklaştı mı kayınvalidem alır beni çarşıya götürür, kıyafet ayakkabı çamaşır ne ihtiyacım varsa alır. Ben de sözlüme alırım, ama ona sadece ikimiz dolaşıp alıyoruz. Tabi bu sene alamıcaz, çünkü askerde. Ama kurbanda nişana gelecek inşallahh, o zaman fazlasıyla alacağız kandillerde de gidince mutlaka bi bluz de olsa alır.. ama haftasonları kalmaya gittiğimde fln da almıo tabi, ama onlar bize gelirken ille bişi getiriler saolsunlar

aynen walla teyzemin gelini olmak isterdim yaa, çok şanslı, her konuda. Benimkiler doğumgünümü hatırlamazlar bile. Ama napalıl, aşkım hatırlasın da, ötekiler çok da önemli değil.. ama teyzemi görünce de özeniyorum walla

ewet nişanda da epey bi bohça yapacağız...
kayınvalide kayınpeder, görümcem eşi ve çocuklarına, sözlümün 2 amcasına ve 2 yengesine, sözlümün dayısına ve yengesine, sözlümün teyzesine ve eniştesine, sözlümün anneannesi ve dedesine bohça yapacağız... tabiii aşkımı saymıyorum, ona zaten en alasını yapacağız

maşallah canım Allah sana kolaylık versin bayağı masrafa gircen gibi gözüküyo

maşallah canım Allah sana kolaylık versin bayağı masrafa gircen gibi gözüküyo
ewet canım, annem böyle özeniyor, zaten bohçaları da o ve teyzemler hazırlıyor, ben sadece güzelmiş değilmiş die yorumda bulunuyorum, kolay oluyo yani

Konuyu açtım soonradaa unuttum gitti kızlar

Asker yolu bekliyorum bende Deryaw 'cım
Yedi göbek bursalı ve aile kalabalık 5 tane teyze bir sürü amca yenge yandım ben ya nişanda ya
Bende hala 1 tane yenge 1 tane herkes numunelikkkk... bohça işlerindende anlamayız ogün gelince bana yardım edersiniz emi güzeller :44:

Son düzenleme:
ben bursalı olarak hayırlı olsun diyorum ve konuya giriyorum zaten bilinen şeyler konur bohçaya havlusu geceliği terliği takımı parfümü aklınıza ne gelirse ve maddi durumlar neye el verirse nişan salonu falan hep kız tarafına aittir erkeğin kıyafeti kız tarafı kızın nişanlığınıda erkek tarafı alır birde burda söz kesiminde söz bileziği takılır ince birşey bayramlarda gelin giydirilir imkanlar dahilinde küçük bir altın bilezik neyse hediye edilir kurbandada hem gelin baştan aşağı giydirilir hemde koç gider yanında ya bilezik yada küçük altınlar verilir yani bunlar tabiki hep adet ama önemli olan sevmek ve yapılmasada kafaya takmamak sonuçta eşyayla altınla kimse gülmemiş ama gönlü hoş eden şeyler ahh canım bursammmmmmmm

Ayyy kıyamam, şafak kaç
askerin nerede canım, benimki istanbulda, çok şükür yakın
sen kafaya takma, zamanı gelince yardımcı oluruz sana, elimizden geldiğince. Gelinimiz olacaksın ne de olsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…