• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar yardım.. Büro Yönetimi mi? Halkla İlişkiler mi?

ıkisinin arasında seçim yapmak zorundaysan bence halkla ilişkileri seç ben büro yönetiminde okuyorum istatistik diye bir ders var nasıl vereceğim kara kara onu düşünüyorum genel işletme ve iktisat ortak ders zaten ikisindede var.

İkisinin arasında seçim yapmak zorundaysan bence halkla ilişkileri seç ben büro yönetiminde okuyorum istatistik diye bir ders var nasıl vereceğim kara kara onu düşünüyorum genel işletme ve iktisat ortak ders zaten ikisindede var.

iyi diyosunda iş bakımından düşündğüm zman büro yönetımnde dha cok ıs war ... aklıma o daha fazla yatıyo sankı

2 yıllık h.ilişkiler okuyup,torpilin olmadan bi yere gelmen zor canım
arkadas yazmiş zaten 4 yıllık örgün eğitim alanlar bile açıkta
zaten yeni mezun olan,tecrübesiz birini istemezler h.ilişikiler branşında
(tecrübe çalışılmadan nasıl elde edilecekse:umursamaz:)
adı havalı gibi gelsede bence iş imkanı biraz zor
büro yön. sek. öyle değil ama iyi bir bilgisyar bilginde varsa
küçük bi yerden başlar zamanla ilerlersin canım
önü her zaman açık olan bir meslek
işletmeye de geçebilrsin
eğer yabancı dilnde varsa süper olur
kolay gelsin.

ben aöf den 2 yıllık halka ilişkiler okudum. dersler çok kolaydı hiç çalışmadan ve zorlanmadan bitirdim. 3. sınıftan işletmeye geçtim..
bence ders konusunda halkla ilişkiler, ama iş bulma konusunda büro yönetimi canım..

ya işte o kadar kolay değil o, bak ben 97 mezunuyum ve benim mezun olduğum yıl hatırladığım kadarıyla hye kadar şube vardı ve birkaç sene sonra bi duydum ki zye kadar şube açılmış, yaani ticaret liseleri (belki diğer meslek liseleri de aynı şekilde olabilir bilmiyorum) o kadar çok mezun veriyorlar ki, denizli sanayi kenti, bir sürü fabrika bi sürü işyeri var, böyleyken bile bi sürü işsiz var, benimle birlikte mezun olan bir çok sınıf arkadaşım ya ev hanımı, ya santralci, ya tekstilde işci, ya sekteter vs, muhasebeyle uzaktan yakından alakası olmayan işlerdeler yani, çok azı bitirdiği bölümde çalışma imkanı bulmuştur, ticaret lisesi bence çok eğlenceli bi bölüm, hani şu hayat şartlarında hemen iş bulacaksın deseler seni yeniden liseye göndercez hangisini istiyosun deseler yine ticareti seçerim, çok severek okudum, ama bazen ne istemek ne sevmek yetmiyo, yıllarca iş aramış ve bulamamış tekstillerde işçilik yapmış biri olarak söylüyorum muhasebeciler parmakla sayılacak kadar az, bi fabrikada belki 100 tane işçi çalışıyo ama anca 2 tane muhasebeci var, çoğunluk da zaten tecrübeli eleman isterler, benim eşim burda büyük bi tekstilde 11 yıldır muhasebecilik yapıyor, daha doğrusu muhasebe elemanı, 10 yıla yakındır tanışıyoruz eşimle, ilk tanıştığımız yıllarda neden muhasebe bürosu açmıyosun yada neden mali müşavirlik sınavlarına falan girmiyosun dediğimde imza yetkisi olması gerektiğini söylemişti, benim eşim değme muhasebecilere taş çıkartır yıllardır orada, çalıştığı fabrikanın grup şirketlerinin muhasebesini tutuyor, ön muhasebe değil bildiğimiz muhasebe yani, hatta biraz da maliyet muhasebesinden anlıyor ki bunu herkes bilmez, ama verdikleri maaş 750 lira, şükür dioruz çünkü bu işsizlikte onu bile bulamayanlar var, bazen ordan çık başka bi yere gir bu kadar yıllık emeğine çok az maaş veriyorlar dediğimde de huzurum yerinde işim var belki başka bi yerde anlaşamayacağım sonra işsiz kalacağım bellimi olur diyo, 11 yıllık muhasebeci bile bundan korkuyo yani, üstelik muhasebe bürosu açmak için çevre gerekiyo, eşin dostun bol olcak ki herkesi sana yönlendirsin, mali müşavirlik sınavları da çok zormuş duyduğuma göre, velhasıl kelam muhasebecilik iyi meslek güzel meslek ama herkes muhaseebeci aramıyo malesef :çok üzgünüm:

denizli'yi haberlerde izliyorum herkesi işsiz bebeğine mama alamayanları görünce içim cız ediyor ablacım.ama bu hale nasıl geldik sorusuna cevap olarak birilerine bir ders veremedi denizli o cevabı bizim balıkesir martta çok güzel verdi Allaha çok şükür.şuan boğaziçi ekonomi mezunu bile 750 liraya iş bulursam şükür edecem dediğini duydum.
ben okuldan 2007 de mezun olduğumda iş buldum 2 fabrikanın muhasebesini tutacaktım hadi ne güzel derken kriz fabrikamızı kapattı.şimdi kpss dedim şırnak cizreye kadar yazdım puanımda iyi tutmadı,şimdi tek çara mali müşavirlik hem çalışıyorum,hem hazırlanıyorum hemde tarlada reçperlik yapıp babama yardım ediyorum...
onca emek veriyoruz tarlada terden çenem yara oldu emeğimizi ne yazık ki alamıyoruz...muhasebecisi,tarımcısı,1 numara üniversiteyi dahi bitirsek bişi olamıyoruz olamıyoruz...genede iyiki muhasebeyi seçmişim mali müşavirlik gibi büyük bir kariyeri olan bir işe sahip lmak için elimden geleni yapacam.Allah büyüktür ablacım.biyloji öğretmenlini bitirmiş adam madende zonguldakta yrin altında kürekle kömür çıkartıyor...biyoloji okumuş ne iş yapıyor...tüm bölümler alakasız işlerde çalışıyor bu neden böyle...biz balıkesirliler bunun cevabını verdik.denizlide versin.

denizli'yi haberlerde izliyorum herkesi işsiz bebeğine mama alamayanları görünce içim cız ediyor ablacım.ama bu hale nasıl geldik sorusuna cevap olarak birilerine bir ders veremedi denizli o cevabı bizim balıkesir martta çok güzel verdi Allaha çok şükür.şuan boğaziçi ekonomi mezunu bile 750 liraya iş bulursam şükür edecem dediğini duydum.
ben okuldan 2007 de mezun olduğumda iş buldum 2 fabrikanın muhasebesini tutacaktım hadi ne güzel derken kriz fabrikamızı kapattı.şimdi kpss dedim şırnak cizreye kadar yazdım puanımda iyi tutmadı,şimdi tek çara mali müşavirlik hem çalışıyorum,hem hazırlanıyorum hemde tarlada reçperlik yapıp babama yardım ediyorum...
onca emek veriyoruz tarlada terden çenem yara oldu emeğimizi ne yazık ki alamıyoruz...muhasebecisi,tarımcısı,1 numara üniversiteyi dahi bitirsek bişi olamıyoruz olamıyoruz...genede iyiki muhasebeyi seçmişim mali müşavirlik gibi büyük bir kariyeri olan bir işe sahip lmak için elimden geleni yapacam.Allah büyüktür ablacım.biyloji öğretmenlini bitirmiş adam madende zonguldakta yrin altında kürekle kömür çıkartıyor...biyoloji okumuş ne iş yapıyor...tüm bölümler alakasız işlerde çalışıyor bu neden böyle...biz balıkesirliler bunun cevabını verdik.denizlide versin.

ya güzelim iyi demişsin hoş demişsin de bnun cevabı verilse nolur verilmese nolur, bişey değişmeyecek ki, bak burda büyük tekstiller hep yurt dışı çalışır, zaten yurt içi çalışırsan dükkanı döndüremezsin, mutlaka yurt dışı çalışmak zorundasın, benim bi zamanlar çalıştığım tekstilde hergün bi sürü tır kalkardı, içinde havlusundan bornozundan bi sürü siparişler olurdu, şimdi günde anca 1 tır kalkıyomuş duyduğuma göre, ki bu tekstil denizlinin en büyük tekstillerinden birisi, bir zamanlar türkiyede enbyük ilk 500 şirket arasına girmiş, iso bilmemkaç belgeleriyle dolu, binlerce elemanı vardı bi zamanlar, yani öyle üçyüz beşyüz işçi diil binlerden bahsediyorum, makine bölümünden tut dokumaya ipliğe konfeksiyona kadar bi sürü bölümü vardı, ve şu anda bu işyeri işçilerinin yarısını çıkarttı, artık eskisi gibi tırlarca mal gönderilmiyo yurt dışına, bunların nedeni krizden ziyade biraz da çin mallarından kaynaklanıyo, çinde karın tokluğuna çalışıyo insanlar, nüfus u çok kalabalık zaten biliosun, yaptıkları mallar belki kalitesiz ama ucuz olduğu için dünya artık çin mallarına rağbet ediyo, sen istediğin kadar mıçını yırt kaliteli mal üret, malın onlara pahalı geliyo, adamlar da gidiyo çin malı alıyo, e doğal olarak işyerleri mal satamaz hale geliyo, mal satamayınca fazla işçiyi çıkartıp küçülmeye gidiyo, ee noluyo bi sürü işsiz güçsz insan ortalıkta dolaşıyo, tabiki de bebeğine mama alamaz, çok şükür benim bi işim var, her ne kadar çok zor da olsa sonuçta işten kovulma derdim yok, maaşım her daim yatıyo, ssklı bi insana göre haklarım daha fazla, bazı durumlarda birçok insandan daha şanslı olduumu düşünüyorum, ama bu işe girerken bende çok uğraştım çabaladım yoruldum ağladım ezildim en sonunda başardım, okumak çok güzel bişey, okumak benim için her zaman ön planda olmuştur, ancak şu bir gerçek ki bunları çözecek olan ben değilim, sen de değilsin, bunları el birliğiyle bizlerin çözmesi lazım, devletin çözmesi lazım, ki öyle ufak tefek meseleler diil işte, velhasıl kelam cevap vermekle falan iş bitmiyo ne yazıkki, keşke herkes bitirdiği okula uygun bi işte çalışabilse, geçen yıl kurumumuza memur alımı yapılmıştı, içlerinde matematik öğretmeni, jeoloji mühendisi falan bi sürü insan geldi, daha önce de yazmıştım bunu, insan onları görünce üzlüüyo, yıllarca okumuş çırpınmış didinmiş sonuç sıradan bi memurluk peşinde koşturuyo, şahsım adına ben yapabileceğimin en iyisini yaptım,umarım herkes de hayatta istediği şeye kavuşur, insanın ideallerini gerçekleştirmesi çok güzel bişey, herşey gönlünüzce olsun ne diiim, memurluk atamalarına bende çok müracaat etmiştim, hatta konu komşu benimle alay etmişti, memurluk çıkarsa karsa ağrıya mı gitcen diye, gitcem diodum, e eşiini napcn ddiolardı, o da gelsin peşimden diodum, gelmezse de keyfi bilir gitcem diodum, o kadar kafama koydum yani, şahsım adına nacizhane fikrimi söylüyorum, bence şu aşamada yapılabilecek en mantıklı şey kpssye girip açıktan veya ösymnin yaptığı atamaları sürekli takip etmek, ben açıktan atamayla girmiştim, 3. sınavda memur olabildim anca, girdim mülhakattan elendim girdim yazılı sınavı geçemedim vs vs, ancak 3.de kısmet oldu, bi arkadaşıımın 5.de kısmet olmuştu, hatta bir arkaaşım da yarın yine sınava girecek, onun kaçıncı oldu bilmiorum o kadar çok oldu ki, yani anlatmak istediğim bu işin peşini kovalamak bence daha mantıklı, herşey gönlünüzce olur inşallah yerimseniben

Back