kızlar ben interneten araştırdım biraz
1 ay önce doğum kontrol hapı kullanmanız gerekiyor diye biliyorum fakat bunu herhangi bi eczaneye gidip alsak bi sakıncası varmı yoksa doktora gitmelimiyim?
ikinci sorumda doğum kontrol hapının zararları varmıdır? Tüylenme falan oluyo die duydum doğrumu bu dğünden önce maymun bi gelin olmak istemiyorum :)))
Canım prezervatif kullanabilirsiniz en iyi korunma yöntemi bence. :97: :97:
Zararı da olmaz ne sana ne eşine.
Ama tabi sana kalmış.
Dikkat ettiğiniz sürece de hamile olmazsın diye düşünüyorum.
Hiç doğum kontrol hapı kullanmadım onun için bilmiyorum ama tüylenme ve kilo artışı olduğunu bir çok yerde okumuştum.
Yine de karar senin dediğim gibi..
bi süre ben de hap kullandım bırakıp prez.kullanarak korunmaya başladık gayet memnunduk fakat bu ay patladı o aptal şey anlamıyosun da ve ben şu ay beklemedeyim malum günlerimdeyim ama ne gelen var ne giden.
bende kullanmaya başladım, yani 2-3 ay öncesinden kullanmak lazımmış.. ilk ay ama bir etkisini görmedim daha :) fakat çok araştırdım, yan etkleri kilo alma, tüylenme olarak görünüyor birazda asabiyet yapıyormuş galiba ... yasmin çok kullanan var bende ona başladım ..
peki siz ilk nasıl kullanmaya başladınız ? doktor tavsiyesiyle mi yoksa kendinizmi korunuyorsunuz?? :26:
3 ay var benim düğüne şimdiden başlıyım mı yani hap kullanmaya bu hapın kullanım şekli nasıl günde kaç tane alıyosunuz galiba bi gün unuttuğunuzda da bi etkisi olmuyomuş
adetinin ilk günü başlıosun
21 gün unutmadan kullanıosun
sonra adet olsan da olmasan da 7 gün ara veriyosun
7 gün aradan sonra adetinin kaçıncı günü olursa olsun tekrar başlıosun
böyle böyle devam ediyo
tabi bi jinekoloğa görünmen en iyisi olur
kızlar ben interneten araştırdım biraz
1 ay önce doğum kontrol hapı kullanmanız gerekiyor diye biliyorum fakat bunu herhangi bi eczaneye gidip alsak bi sakıncası varmı yoksa doktora gitmelimiyim?
ikinci sorumda doğum kontrol hapının zararları varmıdır? Tüylenme falan oluyo die duydum doğrumu bu dğünden önce maymun bi gelin olmak istemiyorum :)))
Canım öncelikle bir kadın hastalıkları doktoruna görünmelisin. Eğer kontrol hapı kullanıcaksanda doktor tarafından verilmeli. Hem herahngi birşey varmı öğrenmiş olursun hemde biraz daha bilgilenebilirsin... Ben kontrol hapı kullanıyorum 2 seneyi geçti. Ne kilo ne kıllanma hiçbir yan etkisi olmadı. Gayette memnunum. Hemen çocuk düşünmüyorsan en etkili yöntem kontrol hapı. Öyle herkesin kontrol hapı zararlı dediğine inanma. Bunları bilgisiz cahil insanlar söyleüyorlar genelde. Hatta kontrol hapının birçok kadın hastalığınada iyi geldiği doktorlar tarafındanda kanıtlanmıştır. Öncelikle Edoktora gitmeni tavsiye ederim. O senin yönlendirecektir.
peki siz ilk nasıl kullanmaya başladınız ? doktor tavsiyesiyle mi yoksa kendinizmi korunuyorsunuz?? :26:
3 ay var benim düğüne şimdiden başlıyım mı yani hap kullanmaya bu hapın kullanım şekli nasıl günde kaç tane alıyosunuz galiba bi gün unuttuğunuzda da bi etkisi olmuyomuş
Ben doktor kontrolünde başladım kontrol hapı kullanmaya. Sanırım o günde ikinci kutuya başlamış olman yeterli yani bir kutu bitirmiş olmalısın. Ben hep aynı saatte alırım akşam yatarken unutmamak için. Eğer bir gün unutursan ertesi gün ikisini üstüste içmen yeterli olucaktır. Bende bir iki defa unutmuştum dediğim gibi yaptım. Hiçbir sorun yok Benim eylülde düğünüm vardı temmuzda başlamıştım ilacı içmeye garantiye almak için. Çok şükür henüz hamile kalmadım isteğim dışında eylülde iki sene olucak evlenenli ve daha bir 3 sene falan düşünmüyoruz.