Bebek Beslenmesi kizlar yanlismi yapiyorum acaba

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esra_berk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2010
85
0
46
Ankara
Merhaba kizlar 10 aylik bir oglusum var. Sadece aksam yatarken ve gece 1 kere aptamil sut veriyorum ama 4 gundur icmiyor cildiricam karni ac biliyorum ama yok icmiyor bende 4 gundur sutlu 8 tahilli meyveli muhallebiler varya onlardan veriyorum benim sorum su bakiyorum anneler muhallebiyi aksam saat 8 veriyor ben saat aksam 10 da veriyorum 11 dede yatiyor savaha kadarda uyuyo hic uyanmiyo saat 10 da vermemin sebebi erken verirsem bu sefer gece acikacak ve sutum yetmiyor doymayacak ama genede sormak istiyorum yanlismi yapiyorum saat 10 da vermekle bide artik bi daha hic imezmi sut cok uzuluyorum

Yanlış yapıyorsun tabi bebek mamanın tadını alıto yavas yavas dıslerı de cıkmaya basladıysa yoğurt gıbı ıcını ferahlatıcı seyler vermelısın aptamıl zararlı bebeklere sadece sısırıyo ben sma kullanıyorum hem kılo alıyo alması gerektıgı kadar hemde mıdesını duzelttı bende ilk baslarda aptamıl kullandım ama o mamayı bırakınca bebekler yavas yavas zayıflıyormus 3 yasında kardesm var o 10 kılo su an benım kızım ıse 12 kılo daha 1 yasında sen benm dedgım mamadan al uyumuyorsa banyo yaptır gece bırasda yor bak nasıl uyuyo benımde sabaha kadar nobetlerm oldu ama duzene gırdı o aylarda ufak tıkırtya uyanırlar yogurt uyku getırıır banyo cıkısı bebe yağıyla masaj yapki rahatlasın

İlk kez sizden duydum bunu bu kadar bebek aptamille büyüdü eğer öyle bişe olsa bi şekilde duyulurdu kullanılmazdı bence. Bence her bebeğin yeme içme olayı farklıdır mamalar genelde içerik olarak aynıdır.bende bebeğimi aptamil ile büyütüyorum 8 aylık hiç bir ay fos kilo olacak kadar kilolu bi bebek olmadı. Arkadaşım bence bebeğinin süt içmemesi geçicidir benim bebeğimde arasıra yapıyor uyurken içirmeyi dene alışkınsa

Merhaba, inşallah süt içmemesi geçici bir durumdur. Sen onun annesisin en iyi sen tanırsın biz uzaktan çok fazla yorum yapamayız. Bende süt içmeyen bebekten mustaribim, kızım ne emzik ne de biberon kullanmadı.
Benim kızım şu an 13 aylık, 7 ayına kadar anne sütüyle beslendi, sonrasında yavaş yavaş ek besinlere başladık.
8 aynını doldurana kadar ben yanındaydım pek dert etmiyordum sık sık emziriyordum ama işe başladıktan sonra süt içmemesini dert eder oldum.
Sabah 09:00 gibi emzirip çıkıyorum 09:30 10:00 arası kahvaltısını yapıyor. Hiç bulamaç olarak vermedim hep ayrı ayrı yedi.
Peynir, zeytin, reçel, bal, yumurta, pekmez, domates v.s.
13:00 gibi sabah çıkmadan hazırladığım çorbasını yiyor. Çorbayı pek sıvı yapmıyorum daha çok yemek formunda oluyor.
Birde püre gibi değilde taneli olarak yediriyorum. Yanında mutlaka yoğurt yiyor.
17:00 gibi devam süt ile bebek ekmeği yada bebe bisküvisi yiyor. Ben devam sütünü tüm markalardan karışık olarak alıyorum.
Bebelac, Aptamil ve pınar, illaki birinde olup diğerinde olmayan bir besin değeri vardır.
19:00 da evde oluyorum yemek vaktine kadar meme emiyor bir kaç kez.
20:30 21:00 arası akşam yemeği yiyoruz. Biz ne yersek kızıma da onlardan veriyorum., zaten çok tuzlu, baharatlı yemiyoruz.
Eğer akşam yemeği onun yiyemeyeceği gibiyse devam sütüyle irmik yada mısır nişastası pişirerek veriyorum.
Bu yszdığım öğünler arasında tabi ki hiç bir şey yemeden durmuyor mutlaka hergün bir öğün meyvesi var.
Elmayı, armudu çok severek yiyor, sabah ben çıkarken emmaaa diye sızlanıyordu.
Ama kahvaltıdan önce yasak, yoksa kahvaltısını düzgün yapmıyor. Bunun yanısıra son haftalarda favorimiz peynirli çubuk kraker.
Günde yalaşık 3/1 paket çubuk kraker yiyor.
umarım kızım için düzgün bir program uyguluyorum dur. Kızım minyon tipli ve çok hareketli bir çocuk.

Back