Çocuk Hastalıkları Kızlar tuvalet (kaka) sorunumuz başladı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Ms.Eda

Annedir yüreği
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2006
1.290
1
46
Kızım doğduğundan beri maşallah günde en az 1 kere bazen 2 hatta 3 kere kakasını yapıyordu. Fakat haftabaşında beri 3 günde 1 ya da 2 günde bir yapıyor. Genel olarak bakarsak çok anormal değil ama günde ortalama 2 kere yaptığını düşünürsek az tabi, sizde böyle bir sorun var mı? Dr. keyfi nasıl dedi, gayet iyi bir keyifsizliği yok ama 3 günden sonra fitil ver dedi. Bir sitede uzun uzun yazılanları okudum fitil kullanmayın mecbur kalmadıkça diyorlar, birde genelde 3. 4. aylarda böyle sorunlar yaşanabiliyormuş, sizlerde böyle birşey var mı?

Bu arada ben henüz müdahale etmiyorum yarını da bekleyeceğim ondan sonra belki z.yağı içirebilirim.

cnm benım oglumda ılk dogudugunda gunde 6-7 kere kaka yapıyordu sonra gunde 2 ye dustu sonrada 1 sımdde 2 gunde 3 unde bır yapıyor ama sıkıntısıda yok demekkı duzene gırıyor herseylerı korkma canım bişey olmnaz kabız olan bebek huzursuz oolur ben oğluma zeytinyağı içiriyordum bide poposuna kulak pamuguyla zeytınyagını sur beklet ayaklarınıda karnına ıt caresız kalırsan

Edacım çocuk doktorumuz annenin yedikleriyle de çok alakalı olduğnu söylemişti bu durumun sen de bu sıralar kuru kayısı kuru erik tarzında şeyler yemeye çalış eminim ki bebişin de daha rahat çıkacaktır tuvalete o zaman

Bizde kaka sorunu 50. günde başladı 3 aylık olacak haftaya hala kakası düzene girmedi bugün 4. gün hala yapmadı şimdi uyudu artık yarına kaka bekliyoruz yarın da yapmazsa fitil vereceğim pekte vermek istemiyorum aslana bakarsanız çünkü fitile alışan çocuk hep fitille yapmak istermiş.

Bizde kaka sorunu 50. günde başladı 3 aylık olacak haftaya hala kakası düzene girmedi bugün 4. gün hala yapmadı şimdi uyudu artık yarına kaka bekliyoruz yarın da yapmazsa fitil vereceğim pekte vermek istemiyorum aslana bakarsanız çünkü fitile alışan çocuk hep fitille yapmak istermiş.

fitil bende istemediğim için bekliyorum, bugün 3. gün.

edacım bizde de oldu huzursuz oldu fitil verdik caresiz
ama şimdi düzeldi günde birkez yapıyor
eskisi kadar sık kaka yapmaması normalmiş doktoru öyle söyledi
sıkıntısı yoksa dert etme canım

benim kızım 4.ayın içinde halen günde 6-7 kez yapıyor sizinkileri görünce 1-2 kez yada 2 gündebir diye telaşlandım şimdi acaba bizimkindemi bi sorun var sekmesiz olarak hergün 6-7 kere yapıyoo

Allaha şükür bizde hiç olmadı kaka sorunu günde iki kere yapıyo ve bende doğum yaptığımdan beri rezene ve papatya çayı içiyorum günde 5.6 fincanı buluyor diyebilirim.bence sizde için hem gaz sancısı hemde tuvalet sorunu ortadan kalkar.

Allaha şükür bizde hiç olmadı kaka sorunu günde iki kere yapıyo ve bende doğum yaptığımdan beri rezene ve papatya çayı içiyorum günde 5.6 fincanı buluyor diyebilirim.bence sizde için hem gaz sancısı hemde tuvalet sorunu ortadan kalkar.

Canım özellikle belirli bir markanın çayları mı içtiklerin

benim kızım 4.ayın içinde halen günde 6-7 kez yapıyor sizinkileri görünce 1-2 kez yada 2 gündebir diye telaşlandım şimdi acaba bizimkindemi bi sorun var sekmesiz olarak hergün 6-7 kere yapıyoo

Ayselcim aynen bizim kız da çok sık kaka yapıyor seninki gibisırnaşık şey

şükrancım bu normalmidirki ben bu konuyu hiç dr umla görüşmedim yakın zamanda 2 aylıkken normal demişti ama şimdisini bilmiyorum

şükrancım bu normalmidirki ben bu konuyu hiç dr umla görüşmedim yakın zamanda 2 aylıkken normal demişti ama şimdisini bilmiyorum

Dokorum gayet normal olduğunu söyledi canım ben de bir ara endişelenmiştim korkulacak bir durum yok:))

:) bizim prenseste gün boyu duruyor duruyor akşam bir yapıyor ama tam yapıyor :)yada 2. gün akşamı :)

Bugün dr. daydık, sorunumuzu anlattım. Herhangi bir rahatsızlığı var mı, ya da yaparken zorlanıyor mu, cildinde falan herhangi bir değişiklik var mı dedi. Bir sorun yok keyfi gayet iyi dedim, kilo alımı ve çişide normal. O zaman müdahaleye gerek olmadığını söyledi.

anne sütüyle bizde kabızlık yaşadık çok yadırgadım sütün yetmiyor diyerek mamaya başladı daha beter oldu.zeytinyağ içiriyorum ...mamayıda yemiyor ne yapacağımı bilemiyorun..4 aylık bir bebeğin 3 gün yapmaması normal mi arkadaşlar

canım benım dr 5 gune kadar bekleyıp fıtılı oyle kullanın eger huzursuzdegılse dedı cunku fıtıl bagırsak tembellıgı yapıyormus

X