Kuzum inan bazen bende bu doktorları anlamış değilim. İnterneti açıp okursan evet normalde 4 -5 gibi değerler normal görünüyor ilaç kullanmayı gerektirmiyor. Ama hamilelikte alınan normal değerlerin sınırı 2,5
Ben hamile kaldıktan sonra ilk doktara gittiğimde bütün tahlillere baktılar zaten gebelik rutini için genellikle her yerde bunlara bakıyorlar. Kadın doğum doktoru tsh değerinin altını çizmiş 3,85 diye mutlaka dahiliye bölümüne git dedi. Ben 1 hafta sonra gittim doktor değerin ilk 3 ay 2,5 altında olması lazım dedi ilaç kullanacaksın dedi başlattı her ay kontrole gel dedi. Halbuki aynı dahiliye doktoruna hamilelik öncesinde hamilelik düşündüğümü şekerime vs bakması için çıktığımda değer 3,5 ve hiç bir şey dememişti herşey normal demişti. Ama hamilelik olunca direk ilaca başlattı.
Doktorlar arası bu düşünce farkı bizleri aynen senin gibi muallakta bırakıyor. Halbuki hepsinin bu yönde aynı düşünüyo olması gerekir.
Ama sen ilaç kullanmadan bitkisel çözümde yapabilirsin. Öğünlerden yarım saat 1 saat önce 1 tutam dere otu yemek tsh dengeliyor. İbrahim Saraçoğlundan duymuştum. Deneyip daha sonraları değerlerine bakabilirsin.