• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kizlar tek yumurtalikla hamile kalan var mi

olcayyasemin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2013
109
14
38
Ben maalesefki evlenmeden once dermoid kist sebebiyle sol yumuryaligimi kaybettim cok psikolojim bozuldu o donem simdi anne olmak istiyorum benim gibi olup hamile kalan var mi

Ben maalesefki evlenmeden once dermoid kist sebebiyle sol yumuryaligimi kaybettim cok psikolojim bozuldu o donem simdi anne olmak istiyorum benim gibi olup hamile kalan var mi
ben değil ama hassasanne.com blogunun sahibi olan ece kanserden dolayı aldırdı tek yumurtalığını
ona rağmen ikiz doğurdu kuzuu bak bi bloga

bende de şuan dermoid kist var 7 cmlik ve bekarım. ameliyattan çok korkuyorum yumurtalığa zarar verecek diye.
hiç bir rahatsızlığım da yoktu ki bazen diyorum ki keşke hiç baktırmasaydım rutin kontrolmuş ckeckup mış falan..bilmeden yaşar giderdim.

bu ameliyatı olmadan hamile kalırsam bi sıkıntı olur mu ki :26:

bende de şuan dermoid kist var 7 cmlik ve bekarım. ameliyattan çok korkuyorum yumurtalığa zarar verecek diye.
hiç bir rahatsızlığım da yoktu ki bazen diyorum ki keşke hiç baktırmasaydım rutin kontrolmuş ckeckup mış falan..bilmeden yaşar giderdim.

Ben sezeryanla doğum yaptığım sırada 7 cm lik dermoid kistim farkedildi ve alındı. Büyük ihtimalle hamile kalmadan öncede vardı çünkü sol kasığımda zaman zaman ağrı sancı hissediyordum dr a gittiğimde ultrasonda bişey çıkmadı işin ilginç tarafı hamileyken karnımın solunda elime yumurta büyüklüğünde kitle geliyordu ve inanılmaz ağrı yapıyordu kistin neden olduğunu düşünüyorum şimdi druma birkaç kez söyledim ultrasonda baktı ama birşey göremedi sezeryanda ortaya çıktı çok şükür sağlıklı bir bebeğim oldu

Benden tavsiye ihmal etme yoksa sonuclari kotu olabiliyomus benimku 10 cm olmustu yumurtaligimi cift torsiyon yapmisti yumurtaliga kan akisi kesildigi icin curumustu yani alinmak zorunda kaldi bastan almicaz demisti dr ama acip gorunce almis cunku bagirsaklarima zarar vermeye baslamis bende hic bi rahatsizlik yoktu birgun icinde oldu ama cektigim agriyi anlatamam saclarimi yoldum resmen bide egerki icinde patlarsa rahimin alinmasi gerekiyomus korkutmak icin yazmadim ama bil bunlari

Ben sezeryanla doğum yaptığım sırada 7 cm lik dermoid kistim farkedildi ve alındı. Büyük ihtimalle hamile kalmadan öncede vardı çünkü sol kasığımda zaman zaman ağrı sancı hissediyordum dr a gittiğimde ultrasonda bişey çıkmadı işin ilginç tarafı hamileyken karnımın solunda elime yumurta büyüklüğünde kitle geliyordu ve inanılmaz ağrı yapıyordu kistin neden olduğunu düşünüyorum şimdi druma birkaç kez söyledim ultrasonda baktı ama birşey göremedi sezeryanda ortaya çıktı çok şükür sağlıklı bir bebeğim oldu

Bebeginin saglikli olmasina cok sevindim allah bagislasin isin ilginc tarafi dr farketmemesi kucukte degilmis iyiki bebise zarar vermemis

Bebeginin saglikli olmasina cok sevindim allah bagislasin isin ilginc tarafi dr farketmemesi kucukte degilmis iyiki bebise zarar vermemis

Evet drun görmemesine anlam veremiyorum üstelik 2 farklı dr ultrasonla baktı hamileliğimin ilk bsşlarından beri ama ne kadar sürede büyüdü bilemiyorum bebekten görülmemiş olabilir mi acaba benimde yumurtalığımın 3 te 2 si alındı kalan da sağlammı bilemiyorum :) dr 40 ın çıkınca gel dedi ama annelik telaşına düştüm uygun tarihe randevu bulamadım 9 ay oldu hala kontrole gidemedim hoş gitsemde varsa bişey görebilecekmi ondanda şüpheliyim :)) için rahat olsun kalan tek yumurtalığın işe yaramıyor olsaydı allah yaratmazdı heralde onu tek yumurtalığımız olurdu diye düşünüyorum naçizane tavsiyem sağlam yumurtalığın için kontrollerine düzenli olarak git ve evlendiktrn sonra bebiş için bekleme :)

Evet drun görmemesine anlam veremiyorum üstelik 2 farklı dr ultrasonla baktı hamileliğimin ilk bsşlarından beri ama ne kadar sürede büyüdü bilemiyorum bebekten görülmemiş olabilir mi acaba benimde yumurtalığımın 3 te 2 si alındı kalan da sağlammı bilemiyorum :) dr 40 ın çıkınca gel dedi ama annelik telaşına düştüm uygun tarihe randevu bulamadım 9 ay oldu hala kontrole gidemedim hoş gitsemde varsa bişey görebilecekmi ondanda şüpheliyim :)) için rahat olsun kalan tek yumurtalığın işe yaramıyor olsaydı allah yaratmazdı heralde onu tek yumurtalığımız olurdu diye düşünüyorum naçizane tavsiyem sağlam yumurtalığın için kontrollerine düzenli olarak git ve evlendiktrn sonra bebiş için bekleme :)

6 ayda bir muayeneye gidiyorum zaten ihmal etmiyorum 11 ay oldu evleneli 3 ay oldu korunmayi biraktim kismet artik

benimde bir tanıdığım tek yumurtalıkla 2 çocuk sahibi oldu.sakın moralini bozma bu sebebten dolayı ,olmayacaksa iki yumurtalıklada olmuyor...

tatlım allah verdimi her türllü veriyor.olmyıncada olmuyor.arkadasımda sol yumurtalıgını aldırmıstı hatta ıkıncı yumurtasndada 4 cmlık kıst temızlendı az daha oda alınıcaktı.sımdı 5 aylık hamıle ama 2 sene cocugu olmadı sonrasında oldu kıst dolayısıyla cok fazla dogum kontrol kullandı belkıde onun etkısıyle olmadı.sıkma canını dua et bol bol.inşallah ikizi:32:n olur :)

Benimde sol yumurtaligimda biri 5 digeri 3 cm iki tane kistim var.
Benimde bu sebeple 1 senedir bebegim olmuyor laporoskopi olmam gerekiyor ama ben bi turlu gidemiyorum doktora yumurtaliklarima zarar verdi mi bilmiyorum ama sol tupumu tikadigi bir gercek:-(

canım üzülme tıbben oluyor.
zaten hamile kalırken iki yumurtalığında olsa da tek yumurtalığındaki ile döllenme oluyor.
şöle düşün; yani sen tek yumurtalıkda olsan her ay yumurtalama oluyor ve regli görüyorsun :34:
hiç korkma Rabbim ol derse değil tek yumurtalık, yumurtalığının 4/1 i bile kalsa olur.
stres yapma yeter:34:

Konu üzerinden uzun zaman geçmiş ama yinede cevap vermek istedim. ben 2002 yılında hamile kaldım ve 3 ay süren şiddetli ağrıların sonunda sol yumurtalığımın çürüdüğü fark edildi ve yumurtalığım alındı. 6 ay sonrada oğlum dünyaya geldi . 2011 yılında tekrar çocuk sahibi olmaya karar verdik. 2 yıl bende tek yumurtalıkla hamile kalamadım. Yaşta 36 ya gelince olmayacağını düşünmeye başladık. Oğluma sünnet düğünü yapmaya karar verdik. Düğüne 3 ay kala hamile kaldığımı öğrendim. Kızımız abisinin düğününe yetişti. Şimdi kızımızı bekliyoruz. Umudunu kaybetme. 35 inden sonra tek yumurtalıkla ben hamile kaldıysam sende kalırsın. Herşeyin bir zamanı var....:)

Konu üzerinden uzun zaman geçmiş ama yinede cevap vermek istedim. ben 2002 yılında hamile kaldım ve 3 ay süren şiddetli ağrıların sonunda sol yumurtalığımın çürüdüğü fark edildi ve yumurtalığım alındı. 6 ay sonrada oğlum dünyaya geldi . 2011 yılında tekrar çocuk sahibi olmaya karar verdik. 2 yıl bende tek yumurtalıkla hamile kalamadım. Yaşta 36 ya gelince olmayacağını düşünmeye başladık. Oğluma sünnet düğünü yapmaya karar verdik. Düğüne 3 ay kala hamile kaldığımı öğrendim. Kızımız abisinin düğününe yetişti. Şimdi kızımızı bekliyoruz. Umudunu kaybetme. 35 inden sonra tek yumurtalıkla ben hamile kaldıysam sende kalırsın. Herşeyin bir zamanı var....:)

Benimde ayni şekilde çürümüştu sol yumurtaligim ve bagirsagima etki etmeye baslamisti benim rahatsizligim aniden başladı ama daha önce hic bir belirti vermemişti ama rahatsizlandigim gün beni zehirliyodu nerdeyse Rabbim banada evlat nasip en yakin zamanda inşallah

Back