ah canim kelin ilaci olsa kendi basina surermis :)
benim kizim da temmuz 2010 dogumlu yani neredeyse 2 yasinda.pedagoji egitimi almis biri olarak bu donemin tuvalet egitmi icin uygun oldugunu biliyorum,daha erken daha gec olmasi bazi sikintilara sebep de olabilir bunu da biliyorum.gel gor ki pratikte hersey kitaplarda okudugumuz kadar kolay olmuyor. 3 gun once biz de tuvalet egitmine basladik,basladik ama benim fonksiyonum bu iste cok az,ben yine hamileyim,rahim agzimda dikisle bebegimi tasiyorum ve kizimi kaldirma tuvalete tutma gibi bir sansim yok,sagolsun surekli annem ilgileniyor.Elbette annemin tavrilarinda da yanlis bulduklarim var ama elimden bir sey gelmiyor yanlis anlar diye bir sey de diyemiyrum pek.
ilk once en buyuk sikintimiz cisinin geldigini daha henuz anlayamamasi,mesane kontrolu yok,kakasini anliyor ve cogunlukla da soyluyor aylardir ama cisi hic anlayamiyor ve ne yazik ki altina yapinca o bile tuhaflasiyor sanki mahsunlasiyor.
hc kizmadan surekli altini degistriip bir dahakine soyle diye uyariyoruz,sik sik lazimliga tutup ikinmasini istiyoruz,ama bazen lazimlikta sikilip itiraz ediyor,bazende hic sorunsuz yapiyor.bu surecin uzun olabilecegi konusunda hazirlikli olmamiz lazim,yani mesane kontorlu icin aylar bile gecebilir.gece ve gunduz uykularinda hala altini bezliyor annem,bana kalsa bezlemezdim ama dedigim gibi kendim kaldiramadigim icin kizimi anneme de gece kizimi cise tut diyemiyorum,bagliycam diyor bagliyor.bir defa bezi cikarinca hic geri takmamak daha saglikli ve kolay olur diye dusunuyorum ama biz bir sure geceleri takip sonra gece egitmine gececegiz galiba.2-3 ay sonra bir bebegimiz daha olacak ve ben o dogmadan bu isi halletmeliyim,hatta bunu hallettikten hemen sonra bir de emzigi biraktirmaliyim :)) isimiz hic kolay degil,Allah yardicimiz olsun.Ama unutma ki bu surec bebeklerimiz icin cok onemli ve onlara cok sakin ve kizmadan yaklasmaliyiz.