Kızlar tarih dersinde iyi olanınız varsa yardımcı olabılırmısınız (odev için )

selena19

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2012
1.115
0
0
İstanbul
Kızlar ben üniversite öğrencisiyim tarih dersi görüyorum.
hocamız balkan savaşını kendi açınızdan yorumlayın şeklinde bir ödev verdi. örneğin oturduğum sokağın şuanki adı Atatürk sokak bununla savaşı bağdaştırmamaı yada ne bileyim balkan göçmenlerinin savaş zamanlarındaki yaşantısıyla şuanki yaşamlarının karışımı gibi bilgiler istedi..
yardımcı olursanız o kadar çoook sevinirim ki ..
simdiden çok teşekküürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Balkan göçmeni bulamasanız bile belgesellerini izlerseniz şayet kafanızda daha fazla netleşecektir bazı şeyler.
Bir kütüphaneye de uğramanız işe yarar diye düşünüyorum.
Bunun dışında nasıl bir yardımım olur ki?
Beklediğiniz nedir?

dediğim gibi bizim aileden göçmen olan kimse yok. tanıdığım insanlarda yok.
araştırıyorum ancak tam oturtamadım kafamda. yani nasıl bağdaştırabilirim bilmiyorum

Oturduğun sokağın ismiyle balkan savaşını bağdaştırman çok basit bir konu değil mi üniversite öğrencisi bir kız için. Kk'da araştırma yapmakta çok zayıf bir yöntem. Madem balkan göçmenlerinin yaşadıklarıyla şimdiki hayatlarını kıyaslaman gerek, siyasi yönden bir değerlendirme yap, balkanlardan en çok göç alan Türkiyedeki yerleri bölge bölge değerlendir, yıllara göre seçim zamanında oy verdikleri akımların listelerini yap. Daha sonra tercih ettikleri akımları tercih etmelerine sebep olabilecek geçmişteki olaylarla karşılaştır. Ya da ne bileyim neden Balkan kimliklerinin dernekleşmeyle kaldığını, Rumeliliği neden bir siyasi kimlik ya da lobileşme olarak kullanamadıklarını araştır.

Gayet güzel çıkarımlar yapmışsın,tebrik ediyorum.

canım hocan tarihi olayların günümüze nasıl yansıdıgını size göstermek istiyor yane tarih sadece kitaplar icine sıkısmıs değildir olayı. bence balkan savaşları sonucu bir diğer sonucu da balkan dizileri ve dizilerde gecen göçmen karaktarler be ya...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…