Yediklerin, içtiklerin, uyku düzenin falan filan hepsi etkiliyor anne sütünü ama en önemlisi "Sen sakin ol!" Azıcık soluklan. Sütün mü bitiyor, bitsin. Bu dünyanın sonu değil. Ben bir damla bile anne sütü almadığım için oğlumun anne sütü alması için deli gibi çabaladım. Bin bir zahmet ile emzirdim, sağdım. Bir ara inanılmaz çok sütüm oldu sonra azaldı, falan filan...
Sonra çıktı bir doktor sütün az, yaramıyor gibi laflar etti. (Oğlumun kilo alımı az olduğu için.) Bunun üzerine ısrarla vermediğim ve karşı çıktığım mamayı verdim hemde karbonhitrat destekleriyle birlikte ama yinede oğlum kilo almadı. Herşey olacağına vardı. (çünkü bende zayıf bir çocuktum, oğlumda öyle olacak)
Sonuç mu, STRES+STRES=ÜRTİKER, EGZEME, SAÇ DÖKÜLMESİ (Strese bağlı bir çok ıvır zıvır hastalık)
Bu çocuğun anne sütüne ihtiyacı var evet ama ondan daha önemlisi bir ANNEYE ihtiyacı var. Sakin ol ve bebişinin her anının tadını çıkar. Fırsatın varsa bırak bebişini kaç 1 sattlik, çık, gez, makyaj yap, kitap oku, pasta yap, resim yap.... Seni 1 saatliğine dinlendirecek, kafanı dağıtacak birşeyler yap.
Evet sen bir annesin ama tek görevin, sıfatın, mesleğin bu değil! İyi bir anne olmak için SENİN de mutlu olman gerek. Gerisi çorap söküğü gibi gelecektir.
Anne sütü ile ilgili çok şey okudum, çok şey yedim içtim. çok şey denedim. İnan bana bende çok çabaladım, çok stres oldum. Yok yetti yetmedi, yarıyor yaramıyor derken bir 10 yaş gitti benden. Şimdi diyorum ne gereksiz stres yaşamışım. Tüm enerjimi anne sütünde harcamış gibi hissediyorum bazen.
Evet bebeğinin anne sütüne ihtiyacı var ama bir ANNEYE çok daha ihtiyacı var :)
Sen mutlu ol, huzurlu ol herşey yoluna girer :)