• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kizlar sutum cok azaldi yardim edin

sutle beraber yogurtta verebilirsin gogsun dolana kadar tok tutmasi icin.bu kadar cok ugrasmayin ya.ben de neden emmiyor dlye uzule uzule kafayi kirmistim.en son ben kotu anneyime kadar gitti olay.sonradan dusunuyorumda bosu bosuna sikinti yaratmisim.tamam anne sutu herseyden onemli kizim 10 aylik hala sagarim sutumu arada veririm.ama genel olarak mama ile beslendi.su an ev hastaliktan kirilip gecilsede kizima birsey olmaz masallah.ben hic emmemisim.annemin sutu varmis ben almamisim.benim kizimda oyle.yasayip gidiyoruz.problem yapar sinirinizi bozarsaniz cocugunuz icin anne sutu alamamaktan daha buyuk problem olur.benim kizim o donem surekli aglardi.o agladikca ben takardim kafaya.simdi sakinim.kizimda cok ilimli oldu.
kafaya takmayin.bebisleriniz sevgiyle buyur.

Hemen işlere dalmak yok eşimin benzetmesi İMKB gibi bu süt diyor yorulursun azalır üzülürsün azalır yemezsin azalır felan filan rahat olacaksın uzun lafın kısası😄ısırgan özellikle yeşiller salata humana ii gelmişti dengeli beslenmek tabiki

önce sakin ol en ufak stress azaltır.her kadın farklı birine dut digerine hurma yarar bunları sırayla dene bagzıları vişne suyu bağzılarıdaa malt icecegi cok süt yaoıyor.ama sana bir önemli tavsiyem süt sağmayı ara ver cünkü o azaltır bırak bebek dogal haliyle emsin seni süt yapman icin uyrasın bu bir ekip işi o emcek sen süt yapacaksın bu ekipi bozarsan olmaz.ve bebeğ,nle cok yakın vakit gecir mesela bana ten tene değcek şekilde bebği,imle yatıp uyumak iyi gelmişdi .dene ve cok cok su ic. başarcaksın eminim ama cok sakin ol .

Kizlar 3 aylik bi bebisim var.. Sutum yetiyordu simdiye kadar cok sorun yasamadim ama bu siralar goguslerim iyice yumusadi ve farkediyorum ki dolmuyor bebis ac kaliyor.. Onceden sagdigim sutlerimi dolaptan cikarip veriyorum oyle doyuyor rahatliyor. Mesela gece 12 de uyudu sabah 6 da uyandi goguslerim 6 saat gecmesine ragmen dolmamisti neden boyle oluyor? Sutum kesilicek mi acaba? Arastiriyorum soruyorum boyle olmamasi lazim sizden de fikir almam gerek lutfen yardimci olur musunuz??

Rezene cayi cok ise yariyor. Ben ne zaman icsem yarim saatte goguslerim sertlesiyor. Kupaya yapiyorum uzerinden 20ml bebise ayiriyorum kaka problemimiz var rezeneyi veriyorum kendimde iciyorum ben faydasini goruyorum

Bana da cevap yazdiginiz icin tesekkur ederim hepinize.burdaki herseyi uyguladim her agladiginda emzirdim emmedigi yerde sagdim.herseyi yedim ictim olmayinca olmuyor maalesef.memelerim bombos fos.bugun sagdim 10 cc anca cikti.kizimi emzirdim hep agladi doymadi cunku.elimden gelen herseyi yaptim olmadi.artik mama ya donduk tamamen.cani sagolsun sagligi iyi olsunda mama yesin.

Hic suphesiz anne sutu bebek emdikce artar fakat desteklemek icin gunde 3 yada 4 su bardagi humana still tee ic acaip sut yapior

moral cok onemli arkadaslar.. 4. ayda sutum tamamen gitmisti. sagmaya cevap vermiyordu. 10 cc degil bir damla bile yoktu. hastane tipi ( gercek hastane tipi. ameda medela falan degi.) yararsa alalim diye hastanede deneme yapmaya gittigimizde yenidogan hemsiresi bu goguslerde hic sut yok, durusundan belli ugrasma bosa bile demisti. ben inat ettim ve cok sukur kazandim. hic kimseye kulak asmadan, elinizden geleni yapin lutfen. gelmezse de dunyanin sonu degil diye dusunun. anneliginizi sorgulatmayin ve kendinizde sutunuz azaldi diye sorgulamayin.

Cevaplari okumadim herseyden once uyku ve moral cok onemli. Dunyayi yesenizde bu ikisi yoksa bos. Bana bi arkasasim ayrica su karisimi onerdi onu iciyorum bi dene sende.

Corekoutu
Rezene
Anason
Kimyon
Ihlamur hepsini karistr ama anasondan cok az koy. Sicak suya demle kaynatma.
Bol sivi al. Ama uyku ve moral cok onemli.

Yediklerin, içtiklerin, uyku düzenin falan filan hepsi etkiliyor anne sütünü ama en önemlisi "Sen sakin ol!" Azıcık soluklan. Sütün mü bitiyor, bitsin. Bu dünyanın sonu değil. Ben bir damla bile anne sütü almadığım için oğlumun anne sütü alması için deli gibi çabaladım. Bin bir zahmet ile emzirdim, sağdım. Bir ara inanılmaz çok sütüm oldu sonra azaldı, falan filan...

Sonra çıktı bir doktor sütün az, yaramıyor gibi laflar etti. (Oğlumun kilo alımı az olduğu için.) Bunun üzerine ısrarla vermediğim ve karşı çıktığım mamayı verdim hemde karbonhitrat destekleriyle birlikte ama yinede oğlum kilo almadı. Herşey olacağına vardı. (çünkü bende zayıf bir çocuktum, oğlumda öyle olacak)

Sonuç mu, STRES+STRES=ÜRTİKER, EGZEME, SAÇ DÖKÜLMESİ (Strese bağlı bir çok ıvır zıvır hastalık)

Bu çocuğun anne sütüne ihtiyacı var evet ama ondan daha önemlisi bir ANNEYE ihtiyacı var. Sakin ol ve bebişinin her anının tadını çıkar. Fırsatın varsa bırak bebişini kaç 1 sattlik, çık, gez, makyaj yap, kitap oku, pasta yap, resim yap.... Seni 1 saatliğine dinlendirecek, kafanı dağıtacak birşeyler yap.

Evet sen bir annesin ama tek görevin, sıfatın, mesleğin bu değil! İyi bir anne olmak için SENİN de mutlu olman gerek. Gerisi çorap söküğü gibi gelecektir.

Anne sütü ile ilgili çok şey okudum, çok şey yedim içtim. çok şey denedim. İnan bana bende çok çabaladım, çok stres oldum. Yok yetti yetmedi, yarıyor yaramıyor derken bir 10 yaş gitti benden. Şimdi diyorum ne gereksiz stres yaşamışım. Tüm enerjimi anne sütünde harcamış gibi hissediyorum bazen.

Evet bebeğinin anne sütüne ihtiyacı var ama bir ANNEYE çok daha ihtiyacı var :)

Sen mutlu ol, huzurlu ol herşey yoluna girer :)

Back