Kızlar Sütüm BESLEMİYOO:(

D-GABBANA

Guru
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2008
3.312
34
318
İzmir
kızlar 27 haziranda doğum yaptım kızım 3800 doğdu 3 sonra sağlık ocağında 3300 çıktı.p.tesi doktora gittik orda da 3240 çıktı.bugun kontrolü vardı 4 günde sadece 10 gr almış 3250 çıktı bugün de.p.tesi gene bakılacak sütümün mıktarı çok allaha şükür ama sanırım besleyiciliği yok.sütün besin değeri nasıl artar bilen var mı ya da benzer durumla karşılaşan?karnımdayken daha güzel beslenıyodu vallahi,üzülüyorum.

Bebeğinizi doğumdan bir kaç gün sonra tartarsanız, kilo verdiğini göreceksiniz, sakın meraklanmayın! Bebeklerin çoğu doğumdan sonra tartılarının ortalama %5-10'unu kaybederler. Bu durum tamamiyle normaldir. Doğumdan yaklaşık 10 gün sonra bebekler ancak doğdukları kiloya ulaşırlar.

arkadas aciklayici bilgi vermis bende 4. günü hastaneye götürmüstüm 2.970 gram dogan bebegim 2.730 cikmisti doktora sordum oda gayet normal oldugunu bebek doguktan sonra 1lk on gun k1lo verecegini solemisti ancak sora daha hizli alir merak etme benim kizimda suan gayet iyi kilo alio umarim seninkide düzene girer

canım benim bildiğim kadarıyla bulgur anne sütünün kalitesini çok arttırıyormuş. inş işine yarar.

Canım sÜt yaramaz dıye bıŞey yok aslınd.a. Yedıklernıden geÇıyor vıtamın falan.. Gayet normal canım sıkma cnaını.. Bolbol bulgur pılavı soĞan ve proteın aĞrlıklı beslen.. Yumurta sÜt yoĞurt peynır.. Haftada bır balık kırmızı et.. Bundan sonra kılo almaya baŞlar canım sıkma canını..

teşekkürler cevaplarınız için,işte bızım bebiş % 10 u aştı bıraz ondan endişelendim.bugun 14.günü550 gr kaybetti.

canım daha cok küçük bebeğin,vitamili olsun die sakın fazla gaz yapıcı şeylere yüklenme blgur pilavı,soğan,kuru börülce gibi zaten bunlar vit için değil sütü çoğaltmak için ama hamilelikte kullandığın vitamin hapından kullanabilirsin hem senin içinde ii oluo ayrıca kilo kuonusunda korkma bi 10-15 gün kio veriolar ama sonra alıolar gerci doktorun soylemiştir zaten eminim

Hiç üzülme canım bu normal bir durum arkadaşlarda cevaplamışlar zaten..Bebekler doğduktan sonra kilo kaybeder vücutlarındaki fazla suyu atarlar bu yüzden kilo kaybı olur...Sütünün yaramadığı filan yok..kısa zamanda toparlanmaya başlar merak etme...sağlıklı günler dilerim bebeğine ve sana..Allah analı babalı büyütsün..

ben saglik ocaginda bebegimi her hafta tarttirmaya goturuyorum, tartan kadin haftada degil ayda bir tartalim dedi, cunku bazi hafta hic almayabilir,bazi hafta 500gr birden alabilirmis,senin bebis 1.ayinda eminim kilo almis olacaktir,cunku sutun varmis...

eminim yediklerinize çok dikkat ediyorsunuzdur ama sütün kalitesini arttırmak adına tereyağı, kaymak, labne peyniri vs. gibi sütü yağlandırıcı şeyler yiyebilirsiniz. Bizzat tecrübeyle sabit uygulamalardır.
gerçi yaz ayında yağlı yemek biraz zor oluyor ama herşeye katlanmaya değer değil mi??
güle güle büyütün bebişinizi...

bu dediklerinzi gerçektende işe yarıyormu acaba.. bende dün sütümü sağdım.. ama sütüm çok duru gibi geldi bana.. sırf merak ettiğim için sütümü yağlımı değilmi diye.. bana çok saf geldi.. bende denyim bari.. teşkler..

arkadaşlar acaba sütü artırmak için başka ne yapmalı. benim bebeişde 13 günlük. humana içiyorum. günde 3 bardak. 4 litre sıvı alıyorum. bazan daha fazla. vitamaltta içmeli mi biraz pahalı gibi ne dersiniz süt kalitesi nasıl anlaşılır benimki sulu beyaz tatlı nasıl anlaşılılr acaba

benim kızımda ilk ay kilo kaybetti 15 günde 50 garam aldı benimde sütüm vardı ama gögüslerim büyük ve meme ucu düz olduğundan kızım tam ememiyormuş 5- 6 kez emzir me kursu aldım hemşirelerden sonra düzeldi acaba ememiyormu

anne sütü normal süt gibi olmaz zaten sulandırılmış süt gibi duru olur

canım kaç saatte bir 60-65 ml çıkıyor? bu miktarı kontrole götürdüğünde mutlaka doktoruna söyle... en doğru yönlendirmeyi o yapacaktır. ben afaki birşey söylemiş olmayayım.

canım, doktorunla görüştün mü? sana ne tavsiye etti? merak ediyorum. haber verirsen sevinirim.

bugün gene tartıldı.5 gunde sadece 10 gr almış( dr aptemil pre dıye bı mama verdi.gunde 4 kezemzırdıkten sonra vericez.çok moralım bozuk(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…