Canim tercih yapamazsin sen. Önceden bizede hep abarttilar o zamanlar süper lise diye geçiyordu. Herkes bu süper liselere girmek istiyordu. Simdi de güzel. Ama anadolu meslek lisesi sanki daha is imkani var gibi bana göre.
Adi ustunde meslek öğreniyorsun. Meslek Lisesinden mezun olunca direk eline teknisyen usta meslek diplomani veriyorlar. Dukkan acmak istersen dukkan acma belgeni de veriyorlar.
Duz lise mezunu isen mecbur universite okuman gerek. Cunku mesleği üniversitede edinmen lazim.
Ben hep diyorum üniversiteye gitmek istiyorsan duz lise oku diye. Cunku meslek liselerinde agirlikli olarak dersler meslekle alakali. Yani ygs ye hazirlik yok neredeyse mesleğe hazirlik var. O yüzden duz liseds cok guzel ygs hazirlanabilir.
Neyse cok uzattim senin konuna gelirsek tekrar en aşağı 90 puan alman gerek. Bazen o bile yetmiyor. Buda düz memur olabilmek için.
Ama meslek lisesi mezunu olmuş olsaydin mesela hemşirelik bilgisayar gibi daha bir şans vardı açıkçası. Ama bu isler belli olmaz nasip kismer işidir.