Günaydın canım öncelikle şöyle söyleyeyim
ailenin büyükleri bir araya gelir işte gelirken cicek cikoalta filan getirirler.
sizler bişeyler ikram etmek için önden hazırlık yaparsınız.
daha sonra kahveler içilirken konuya girilir.
sen kahve yaparken onlar havadan sudan konusurlar işte.
geldiklerinde tek tek ellerini öpmen gerekir :)))
sen kahveleri dağıtırsın. eskiden miş o baska odaya geçmek.istersen geçme otur istersen geç bizim amerikan mutfak olduğu için ama kesisiyordu biraz mutfakla ben holde durdum kahveleri dağıttıktan sonra.
nişanlım gelmemişti o zaman söz anına. cünkü hayır kelimesi cıkarsa incinirdi. birde hoş karsılanmazmıs işte onların adetleri. normalde bizim adetler böyle değil.
neyse işte yanlarında hoca vardı. kendisi söze basladı o istedi beni. ailemde gencler görmüşler birbirlerini sevmişler. vs vs dediler kabul ettiler. daha sonra annem ağladı tabi o ağlayınca ben daha cok ağladım. sonra dua okunmaya baslandı. dua bitti. nişanlımı aradık görümcemin nişanlısıyla bize geldiler sarıldık filan cok mutluyduk görseniz. o güne geri dönmeyi cok isterdim acıkcası :))
sonra kahveyaptım ona ayrıca eniştemle beraber içsinler diye. onunkine 3-4 kasık tuz attık tabi :))) kimse tahmin bile edememiş
annem yapmayın dedi yazık dedi
D
sonra kendisi içmeye baslayınca yüüzü kıpkırmzıı kesildi herkes güldü tabi kahkaha attılar. nişanlımda elinden zehir olsa içerim dedi :))) kıyamam yaaaa
hemen su yetiştirdim yoksa hayatta içemezdi abartmısım biraz
daha sonra sohbet muhabbet öyle işte :)) nişan tarihini düğün tarihini konusamadık biz . hoca efendiye telefon geldiği için hemen kalkmak zorunda kalmıslardı :))